۱۹ خرداد ۱۳۹۲، ۱۹:۵۵
کد خبر: 80689820
T T
۰ نفر
يك پژوهشگر: هيچگونه ماده نگهدارنده به شيرهاي استريل افزوده نمي شود

شيراز - يك پژوهشگر مواد لبني گفت : برخلاف تصور اشتباه اغلب مردم ، به شيرهاي استريل (مدت دار) هيچگونه ماده نگهدارنده اي افزوده نمي شود.

عزیزالله كمال زاده یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ،علت ماندگاری طولانی مدت شیر را ناشی از كاربرد شیر خام ممتاز و درجه یك در تهیه آن، شوك حرارتی در دو ثاینه و بسته بندی در پاكت های چند لایه در شرایط كاملا اسپتیك و خلا و استریل برشمرد.

وی گفت:این فرآیند موجب می شود تا بتوان شش ماه در حرارت محیط ، شیر استریل را نگهداری و پس از آن اگر درب بسته شیر باز شد تا پنج روز در یخچال قابل مصرف و نگهداری می باشد.

كمال زاده با بیان این مطلب كه هیچ شرایط مناسب نگهداری برای شیر فله ای وجود ندارد تاكید كرد:به هیچ عنوان نباید از شیر فله ای استفاده شود .

وی با اشاره به اینكه شیر فله ای وقتی به بازار عرضه می شود ، هیچ شرایط مناسب نگهداری برای آن وجود ندارد اظهار داشت : اما وقتی شیر در كارخانجات وارد می شود بلافاصله تحت كنترل لازم قرار گرفته و تست های مختلف برای شناسایی انواع باكتریب ها روی ان صورت می گیرد.

این كارشناس افزود: در شیر های فله ای نمی توان گفت كه آیا این شیر از دام سالم به دست آمده یا از دام ناسالم، بنابراین ممكن است كه آلوده باشند و مشكلاتی را ایجاد كنند.

كمال زاده بیان داشت:بررسی های انجام شده نشان می دهد كه در اثر جوشاندن مستقیم شیر، حدود 30درصد پروتئین و 20درصد كلسیم آن از دسترس خارج و برخی اسیدهای آمینه موجود در پروتئین آن تخریب و تغییر شكل می دهد.

وی گفت :شیر یك ماده غذایی متراكم و تنها ماده شناخته شده در طبیعت است كه می تواند نیاز بدن را به طور كامل و متعادل تامین كند.

وی با اشاره به مطلب كه این فرآورده با ارزش به عنوان غذا، نه تنها برای كودكان، بلكه برای همه افراد و بزرگسالان نیز بسیار مفید است اظهار داشت : به علت هضم آسان، این ماده همواره در رژیم تغذیه ای بیماران قرار داشته و مصرف آن در برنامه غذایی روزانه همه افراد جامعه توصیه می شود.

كمال زاده اضافه كرد: خواص و ارزش غذایی شیر و نقش شیر و فرآورده های آن در تغذیه انسان و سلامت جامعه دارای اهمیت زیادی است و كمبود آن در رژیم غذایی، ممكن است مخاطرات بسیاری را در پی داشته باشد.

وی بیان كرد: رشد مطلوب در دوران كودكی و نوجوانی، بهره مندی از سیستم های دفاعی مطلوب بدن و ممانعت از بروز عوارض ناشی از كمبود مواد مغذی، با تداوم مصرف شیر در طول زندگی امكان پذیر می باشد.

وی ادامه داد:شیر به عنوان بهترین ماده غذایی حاوی همه مواد اصلی (چربی، كربوهیدرات، پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی و بسیاری تركیبات آلی) می باشد و همه این مواد را یكجا در خود جمع و دارای خواص بسیاری است .

پژوهشگر و مشاور ارشد در زمینه شیر بیان داشت: بهترین نوع شیر ، شیر بسته بندی شده بخصوص به صورت شیرهای استریل یا مدت دار است زیرا كه از ایمنی و كیفیت بالایی برخوردار و از شیر خام با كیفیت ممتاز و درجه یك تولید می شوند.

وی در این خصوص ادامه داد:شیر خام تحت حرارت 137 درجه ای به مدت دو ثانیه دما دیده می شود و تمام باكتری ها از بین می رود و پس از آن در پاكت های شش تا هفت لایه قرار داده شده و تحت شرایط كاملا استریل بسته بندی و از آلودگی ثانویه مصون می ماند.ك/3

7374 / 667