۱۹ خرداد ۱۳۹۲، ۲۰:۰۶
کد خبر: 80689848
T T
۰ نفر
يك پژوهشگر: هيچگونه ماده نگهدارنده به شيرهاي استريل افزوده نمي شود

شيراز - يك پژوهشگر مواد لبني گفت: برخلاف تصور اشتباه اغلب مردم، به شيرهاي استريل (مدت دار) هيچگونه ماده نگهدارنده اي افزوده نمي شود.

عزیزالله كمال زاده یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ،علت ماندگاری طولانی مدت شیر را ناشی از كاربرد شیر خام ممتاز و درجه یك در تهیه آن، شوك حرارتی در دو ثاینه و بسته بندی در پاكت های چند لایه در شرایط كاملا اسپتیك و خلا و استریل برشمرد.

وی گفت:این فرآیند موجب می شود تا بتوان شش ماه در حرارت محیط ، شیر استریل را نگهداری و پس از آن اگر درب بسته شیر باز شد تا پنج روز در یخچال قابل مصرف و نگهداری می باشد.

كمال زاده با بیان این مطلب كه هیچ شرایط مناسب نگهداری برای شیر فله ای وجود ندارد، تاكید كرد:به هیچ عنوان نباید از شیر فله ای استفاده شود.

وی با اشاره به اینكه شیرفله ای وقتی به بازار عرضه می شود، هیچ شرایط مناسب نگهداری برای آن وجود ندارد، اظهار داشت: اما وقتی شیر در كارخانجات وارد می شود بلافاصله تحت كنترل لازم قرار گرفته و تست های مختلف برای شناسایی انواع باكتری ها روی ان صورت می گیرد.

این كارشناس افزود: در شیرهای فله ای نمی توان گفت كه آیا این شیر از دام سالم به دست آمده یا از دام ناسالم، بنابراین ممكن است كه آلوده باشند و مشكلاتی را ایجاد كنند.

كمال زاده بیان داشت:بررسی های انجام شده نشان می دهد كه در اثر جوشاندن مستقیم شیر، حدود 30درصد پروتئین و 20درصد كلسیم آن از دسترس خارج و برخی اسیدهای آمینه موجود در پروتئین آن تخریب و تغییر شكل می دهد.

وی گفت :شیر یك ماده غذایی متراكم و تنها ماده شناخته شده در طبیعت است كه می تواند نیاز بدن را به طور كامل و متعادل تامین كند.

وی با اشاره به اینكه شیر به عنوان غذا، نه تنها برای كودكان، بلكه برای همه افراد و بزرگسالان نیز بسیار مفید است، اظهار داشت : به علت هضم آسان، این ماده همواره در رژیم تغذیه ای بیماران قرار داشته و مصرف آن در برنامه غذایی روزانه همه افراد جامعه توصیه می شود.

كمال زاده اضافه كرد: خواص و ارزش غذایی شیر و نقش شیر و فرآورده های آن در تغذیه انسان و سلامت جامعه دارای اهمیت زیادی است و كمبود آن در رژیم غذایی، ممكن است مخاطرات بسیاری را در پی داشته باشد.

وی بیان كرد: رشد مطلوب در دوران كودكی و نوجوانی، بهره مندی از سیستم های دفاعی مطلوب بدن و ممانعت از بروز عوارض ناشی از كمبود مواد مغذی، با تداوم مصرف شیر در طول زندگی امكان پذیر است.

وی ادامه داد:شیر به عنوان بهترین ماده غذایی حاوی همه مواد اصلی (چربی، كربوهیدرات، پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی و بسیاری تركیبات آلی) می باشد و همه این مواد را یكجا در خود جمع و دارای خواص بسیاری است .

پژوهشگر و مشاور ارشد در زمینه شیر بیان داشت: بهترین نوع شیر ، شیر بسته بندی شده بخصوص به صورت شیرهای استریل یا مدت دار است زیرا كه از ایمنی و كیفیت بالایی برخوردار و از شیر خام با كیفیت ممتاز و درجه یك تولید می شود.

وی در این خصوص ادامه داد:شیر خام تحت حرارت 137 درجه ای به مدت دو ثانیه دما دیده می شود و تمام باكتری ها از بین می رود و پس از آن در پاكت های شش تا هفت لایه قرار داده شده و تحت شرایط كاملا استریل بسته بندی و از آلودگی ثانویه مصون می ماند.ك/3

7374 / 667/681
۰ نفر