۲۱ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۱۳
کد خبر: 80691965
T T
۰ نفر
سفر 15 روزه سه فضانورد چيني امروز به مدار زمين آغاز مي شود

تهران- چين امروز پس از گذشت يك دهه از ورود اولين فضانورد اين كشور به فضا، پنجمين فضاپيماي سرنشين دار خود را به نام «شنزو 10» به همراه سه فضانورد به فضا پرتاب مي كند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از خبرگزاری شینهوا، سخنگوی برنامه فضایی سرنشین دار چین روز دوشنبه در یك كنفرانس مطبوعاتی گفت: فضاپیمای سرنشین دار شنزو 10 ساعت 5:38 دقیقه بعد از ظهر روز سه شنبه به وقت محلی پرتاب خواهد شد.

'وو پینگ' ادامه داد: این فضاپیما دو فضانورد مرد به نام های «نی هایشنگ» و «ژانگ شیاوگوانگ» و یك فضانورد زن به نام «وانگ یاپینگ» را با خود حمل خواهد كرد.

وانگ كه دومین فضانورد زن در برنامه فضایی سرنشین دار چین است در دهه 1980 به دنیا آمده است.

این فضانورد 33 ساله كه در یك خانواده كشاورز در استان «شاندانگ» در شرق چین بزرگ شده است قبل از اینكه در سال 2010 به عنوان یك فضانورد انتخاب شود، خلبان حمل و نقل بود.

برای نی 48 ساله كه فرمانده خدمه است این دومین سفر فضایی وی خواهد بود. وی در سال 2005 با فضاپیمای شنزو 6 به فضا سفر كرده بود.

ژانگ 47 ساله نیز قبل از این كه در سال 1998 به عنوان یك فضانورد انتخاب شود خلبان ارشد نیروی هوایی چین بود. ماموریت روز سه شنبه اولین سفر فضایی وی خواهد بود.

این فضاپیما مدت 15 روز در فضا سفر خواهد كرد و در این مدت دو آزمایش پهلوگیری در مدول فضایی آزمایشگاهی «تیانگانگ 1» یكی به طور خودكار و دیگری به صورت دستی انجام خواهد داد.

وو گفت: علاوه بر آزمایش های طب فضایی و فنی، فضانوردان در حالی كه در مدار زمین هستند برای دانشجویان روی زمین در مورد شرایط بی وزنی سخنرانی خواهند كرد.

وی هدف از انجام این سخنرانی را كه بطور زنده انجام می شود نزدیك تر كردن برنامه فضایی به نسل جوان ، تقویت درك آنها و جذب علاقه آنها به كارهای فضایی عنوان كرد.

وی خاطر نشان كرد: تمامی زمینه ها برای پرتاب این فضاپیما آماده است و فضانوردان نیز در شرایط خوبی به سر می برند.

وو با اشاره به این كه فضاپیمای شنزو 10 توسط راكت حامل «مارچ 2 اف» به فضا پرتاب می شود، گفت: این راكت دوشنبه بعدازظهر سوخت گیری كرد.

به گفته وو، آزمایشگاه فضایی تیانگونگ كه حدود 620 روز است در فضا در حال چرخش است در شرایط ثابتی به سر می برد و آماده انجام آزمایش های پهلوگیری و دریافت فضانوردان است.

وی ادامه داد: با این وجود از آنجاییكه این مدول برای دو سال كار طراحی شده و از این مدت تنها سه ماه باقی مانده است، نگرانی هایی در مورد مناسب نبودن شرایط برخی از مولفه های موجود در این مدول وجود دارد.

وو، هدف از انجام ماموریت روز سه شنبه را انجام فناوری های آزمایشی بیشتر، پهلوگیری و حمایت از ماندن فضانوردان در فضا، به همراه استفاده از فناوری های جدید مرتبط با ساخت یك ایستگاه فضایی عنوان كرد.

سخنگوی برنامه پرواز فضایی سرنشین دار چین با اشاره به این كه تا كنون تنها سه آزمایش پهلوگیری خودكار و یك آزمایش پهلوگیری دستی انجام شده است، گفت: لازم است كه آزمایش های بیشتری در این زمینه انجام دهیم و نیز ثابت كنیم كه فضانوردان ما می توانند مدت زمان بیشتری در فضا بمانند و این مدول می تواند از جان و كار آنها حمایت كند.

علمی(6)**2038**1599
۰ نفر