به گزارش روز شنبه ایرنا، طیب مانند یكی از جوانان این مرز و بوم بود كه در دوران طاغوت می زیست در دوران سیاه و ظلمتی كه چشم انسان حقایق عالم را آنگونه كه هست نمی بیند.
وی با اینكه بارها در درگیریها و نزاع ها شركت داشت و به زندان رفت اما روزنه های نور ایمان و تعالیم آسمانی در وجود او بود و در اثر یك تحول روحی به نهضت اسلامی پیوست و از كسانی شد كه در راه امام خمینی(ره) مبارزه كرد و به شهادت رسید.
در قرن های گذشته، عشق به اسلام به خصوص سیدالشهدا(ع) با خون مردم ایران عجین شده و این عشق به ارزانی از دست نمی رود.
در دوران رژیم شاهنشاهی نیز چنین بود و حتی مردمی كه به ظاهر اخلاق حسنه ای نداشتند، روضه و گریه بر سیدالشهدا را یك اصل زندگی خود می دانستند.
مرحوم طیب نیز اینگونه بود، او نور حسین(ع) را در دل داشت و افتخار او خدمتگزاری در تكیه ها و حسینیه ها بود و در ایام عاشورای حسینی تكیه عظیمی به راه می انداخت و با دعوت از سخنرانان برجسته به سینه زنی و عزاداری برای امام حسین (ع) می پرداخت و حتی با علما و روحانیون نیز ارتباط داشت و در گزارش های ساواك آمده كه وی به منزل آیت الله كاشانی رفت و آمد داشت.
شهید طیب از جمله كسانی بود كه در جریان كودتای 28 مرداد 1332 از فعال ترین افراد برای اجرای كودتای سازمان سیا بود كه به وسیله ارتش و افرادی چون شعبان بی مخ و قلدران رژیم پهلوی دوست اجرا شد و توانستند دولت مصدق را سرنگون و تاج و تخت از دست رفته پهلوی را به وی اهدا كنند.
لیكن در اواخر سال 1341 و اوایل سال 1342 طیب دچار تحول درونی شد وی در جریان 15 خرداد 1342 به عنوان یكی از محركان اصلی شناخته شد و شاه برای تحریف مسیر حركت مردمی 15 خرداد از قالب دین و اسلامیت، بسیار می كوشید كه نهضت را به صورت یك آشوب هرج و مرج طلبانه، و براساس اغراض و هدفهای مادی جلوه دهد، به همین منظور طیب را دستگیر و روانه زندان كرد و شرط آزادی او را این موضوع قرارداد كه وی اعتراف كند برای ایجاد درگیری و تظاهرات و بوجود آوردن بلوا و كودتا، از مرجع تقلید امام خمینی(ره) پول دریافت و اقدام به اغتشاش كرده است.
اما شهید طیب چنین ننگی را به دامن خود نپسندید و برسر دو راهی زندگی و مرگ، مرگ جوانمردانه و شرافتمندانه را انتخاب كرد و بارها به دوستانش گفته بود حاضر نیستم به خاطر چند صباحی بیشتر زیستن دامان مرجع تقلیدی را لكه دار كنم.
سرانجام شهید طیب حاج رضایی و همرزم شهیدش حاج اسماعیل رضایی كه با وی در میدان میوه تره بار(امین السلطان) همكار بود به اعدام محكوم شدند و حكم صادره در تاریخ یازدهم آبان ماه سال 1342 به مرحله اجرا گذاشته شد.
پیكر این دو شهید گرانقدر به شهرری منتقل و پیكر شهید طیب در صحن مصلی ضلع شرقی حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و شهید حاج اسماعیل رضایی را در رواق شهید حاج رضایی به خاك سپردند.
1194/1914/591
آشنايي با مشاهير مدفون در حرم عبدالعظيم حسني(ع):
طيب حاج رضايي 'حر انقلاب'
۲۵ خرداد ۱۳۹۲، ۱۴:۰۵
کد خبر:
80700026
شهرري - طيب حاج رضايي فرزند حسين علي متولد 1280 شمسي از ميدان داران مشهور سالهاي 1320 تا 1324 و از بزن بهادرهاي رژيم پهلوي بود ليكن عشق امام حسين(ع) را دل داشت و براي همين 'حر انقلاب' نام گرفت.