به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ایرنا ، این شاعر مردمی در سال 1328در خانواده ای مذهبی در شهر گرمی چشم به جهان گشود.
وی پس از پایان تحصیلات خود در سال 1351 به عنوام معلم به استخدام آموزش و پرورش درآمد.
به گفته محب الله فتاحی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گرمی این شاعر در ادبیات دفاع مقدس آثار ارزشمندی به یادگار گذاشته است.
وی با اشاره به ابراز همدردی شعرای استان نسبت به درگذشت فیروز داوودی افزود: این نویسنده و هنرمند بزرگ اهالی شعر و اندیشه گرمی مغان بود و فقدان وی ضایعه ای بر حوزه فرهنگ ، هنر ، شعر و ادب این شهرستان است.
اسدالله تیزفهم از شعرای مطرح گرمی نیز از فیروز داوودی به عنوان پدر هنر گرمی نام برد و گفت: این شاعر و هنرمند بنیانگذار رشته های هنری متعدد در گرمی بود و بسیاری از شعرا ، نویسندگان ، خطاطان ، بازیگران و نوازندگان وامدار این هنرمند فقید هستند.
سیدمحمود عبادی مولف تذكره 'مغانین پارلاق اولدوزلاری' (ستاره های درخشان گرمی) در توصیف قدرت شاعرانگی فیروز داوودی نوشته است: این شاعر از تفكراتی عمیق و معنوی بهره مند است و چشمه طبعش همواره جوشان و مواج می باشد.
وی با اشاره علاقه این شاعر به قالب غزل افزود: داوودی در سرایش غزل از سیدعظیم شیروانی تاثیر پذیرفته و در اشعارش داوودی تخلص كرده است.
همچنین در این تذكره از زبان خود شاعر این گونه نقل شده است: در سال 1341 با چاپ نخستین سروده ام در نشریه مدرسه چراغ امید را در دلم برافروخت و قلم فرسایی را پیشه كردم.
ابراهیم ذكی شاعر پیشكسوت دیگری از گرمی نیز فیروز داوودی را از موسسان هیات عزاداری و انجمن های ادبی و هنری معرفی كرد و گفت: نقش این شاعر و هنرمند فقید در برگزاری جشنواره ها ، همایش های ادبی و هنری ، آموزش و اعزام گروه های تئاتر و سرود به مسابقات استانی و سراسری غیرقابل انكار است.
وی افزود: شعرهای مذهبی داوودی در آیین های سوگواری و دستجات عزاداری منطقه بر زبان مداحان بومی و غیربومی مترنم می شود.
7124/594/530
گرمي ، اردبيل - فيروز داوودي معلم بازنشسته ، شاعر وهنرمند پيشكسوت گرمي مغان در 64 سالگي روي در نقاب خاك كشيد.