به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، جمهوری اسلامی ایران دو پرونده «كاخ گلستان» و «منظر فرهنگی میمند» را به این نشست پیشنهاد كرده است كه تاكنون پرونده كاخ گلستان به ثبت جهانی رسید.
سی و هفتمین نشست كمیته میراث جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسكو) از فردا 26 خرداد در شهر «پنوم پن» كامبوج آغاز به كار كرده است و تا ششم تیر ماه ادامه دارد.
در این نشست در مجموع 32 پرونده ثبتی تاریخی، طبیعی و تركیبی مورد بررسی كارشناسان یونسكو قرار می گیرد.
مجموعه كاخ گلستان كه اكنون به ثبت جهانی رسید، یادگاری به جای مانده از ارگ تاریخی تهران محل اقامت شاهان سلسله قاجار و از زیباترین و كهنترین بناهای پایتخت 200 ساله ایران است.
سابقه تاریخی ارگ سلطنتی كه محدوده مكانی تاریخی آن را در شمال خیابان و میدان امام خمینی (سپه) در سمت غرب خیابان خیام، در شرق خیابان ناصر خسرو و در جنوب خیابان پانزده خرداد و میدان ارگ تشكیل می دهد، به روزگار صفویه باز می گردد.
ایوان تخت مرمر، خلوت كریمخانی، اتاق موزه (تالار سلام) و حوضخانه آن، تالار آینه ، تالار عاج یا سفره خانه ،تالاربرلیان یا سفره خانه،تالاربرلیان یا تشریفات، ساختمان كتابخانه، عمارت شمس العماره، عمارت بادگیر و حوضخانه وسیع آن، تالار الماس، كاخ ابیض، چادر خانه از جمله بخشهای این مجموعه تاریخی است.
«محمدشریف ملك زاده» رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در باره ثبت جهانی این اثر گفته است كه این موفقیت حاصل پیگیری های بی وفقه معاونان، مدیران و كارشناسان كشور است.
در نشست كمیته میراث جهانی یونسكو همچنین پرونده «بم و منظر فرهنگی آن» كه در فهرست میراث در خطر قرار داشت، پس از 9 سال از این این فهرست خارج شد.
فراهنگ(2)2025
تهران - كميته ميراث جهاني يونسكو در سي و هفتمين نشست سالانه خود كه در شهر «پنوم پن» كامبوج در حال برگزاري است، «كاخ گلستان» ايران را در فهرست ميراث جهاني ثبت كرد.