۱۷ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 8071246
T T
۰ نفر

نگاهی به افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت در انگلیس

۱۷ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 8071246
نگاهی به افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت در انگلیس ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/02/17 لندن - افزایش قیمت مواد غذایی در جهان که از آن با عنوان سونامی خاموش یاد می شود، کشور بریتانیا را نیز درنوردیده است .
این رشد قیمت بسیاری از مواد غذایی اساسی همچون نان ، کره ، گوشت ، ذرت ، تخم مرغ ، ماکارونی و برنج را دربرگرفته است .
گزارش موسسه های ارزیابی قیمت مواد غذایی در انگلیس نشان می دهد که هر خانوار چهار نفره انگلیسی ناچار است هر هفته 15 پوند (30 دلار) بر هزینه خرید نیازهای غذایی خود اضافه کند.
موسسه مای سوپرمارکت که به مقایسه قیمت کالاهای فروشگاههای بزرگ در انگلیس می پردازد، گزارش داده که در ماه میلادی گذشته قیمت 24 قلم مواد غذایی اساسی نسبت به ماه مشابه آن در سال گذشته 15 درصد افزایش یافته است مقایسه قیمت مواد غذایی در سه فروشگاه زنجیره ای مواد غذایی شامل تسکو ، سینزبری و ازدا نشان می دهد که قیمت یک قرص نان 20 درصد افزایش یافته و قیمت کره دو برابر شده است .
بر اساس این گزارشها، قیمت تخم مرغ 50 درصد رشد داشته و از 1/75 پوند در هر بسته 12 عددی به 2/58 پوند رسیده است .
همچنین قیمت یک بسته کره 250 گرمی از 58 پنس به 94 پنس افزایش یافته و شیر، گوشت ، سس ماکارونی ، مربا، ذرت و برنج نیز دستخوش افزایش قیمت شده اند اما نرخ میوه جات نسبت به سال گذشته نسبتا ثابت مانده است .
جان استرن مدیر پایگاه اینترنتی مای سوپرمارکت گفت که مواد غذایی دچار جهش قیمت شده و این افزایش قیمت کالاهایی را شامل شده است که مصرف کنندگان نمی توانند آنها را از سبد خرید خود حذف کنند.
هر خانواده انگلیسی در هفته به صورت متوسط 100 پوند (200 دلار) صرف خرید مواد غذایی می کند و افزایش قیمت کالاهای اساسی سالانه 780 پوند (حدود هزارو 600 دلار) هزینه اضافه به آنان تحمیل می کند.
این در حالی است که مردم انگلیس ناچارند همزمان فشار ناشی از افزایش سود وام بانکی و رشد افسار گسیخته قیمت بنزین و گاز و برق را نیز تحمل کنند.
گوردون براون نخست وزیر بریتانیا از صاحبان صنایع غذایی خواسته است تا راهکارهای کنترل اثرات بحران جهانی کمبود غذا را بر مواد غذایی بررسی کنند.
وی همچنین در وب سایت شخصی خود مبارزه با گرسنگی را چالش معنوی همه کشورها دانست و گرسنگی را خطری برای ثبات سیاسی و اقتصادی همه ملتها توصیف کرد.
بحران جهانی کمبود مواد غذایی که براون به آن اشاره کرده هر روز چهره خود را بیشتر نمایان می سازد و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد این بحران جان 100 میلیون نفر از مردم کشورهای فقیر از جمله 20 میلیون کودک را تهدید می کند.
لندن در اواخر ماه گذشته میلادی میزبان همایشی بود که در آن محققان ، کارشناسان سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا موضوع افزایش روزافزون قیمت مواد غذایی را در سراسر جهان بررسی کردند.
خانم ژوزت شیران رییس برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد به بی.بی .سی گفته است که نزدیک به 100 میلیون نفر از جمعیت جهان برای سیر کردن شکم خود با مشکل روبرو هستند و این افراد ناچارند به جای دو پیمانه ، غلات یک پیمانه مصرف کنند.
دانشمندان معتقدند که افزایش هزینه تولید و حمل و نقل مواد غذایی بر اثر رشد قیمت سوخت و زیر کشت بردن زمینهای زراعی برای تولید سوخت ناشی از افزایش قیمت نفت ، به جهش قیمت مواد غذایی دامن زده است .
انگیزه اصلی از تولید سوختهای زیستی که بیشتر برای مصرف در خوردوها استفاده می شود، مقابله با تغییرات آب و هوایی بوده است و بر اساس آن مناطقی در اروپا و آمریکای شمالی برای تولید سوخت زیستی ، کشت سویا و ذرت را افزایش داده اند و در کشورهای گرمتر مانند برزیل تولید چغندر قند چند برابر شده است .
مردم جهان هنوز شوک ناشی از افزایش ناگهانی قیمت مواد غذایی را هضم نکرده بودند که روز سه شنبه اعلام شد، قیمت نفت خام برنت دریای شمال در معاملات بازارهای لندن به حدود 120 دلار در هر بشکه رسیده است و بیم آن می رود با رشد قیمت نفت بحران کمبود مواد غذایی نیز گسترش یابد.
اروپام 345** ** شبک شماره 220 ساعت 22:30 تمام
۰ نفر