۵ تیر ۱۳۹۲، ۹:۳۲
کد خبر: 80713031
T T
۰ نفر

فضانوردان چيني سالم به زمين بازگشتند

۵ تیر ۱۳۹۲، ۹:۳۲
کد خبر: 80713031
فضانوردان چيني سالم به زمين بازگشتند

تهران- سه فضانورد چيني پس از انجام طولاني ترين ماموريت سرنشين دار فضايي، صبح چهارشنبه به سلامت در منطقه مغولستان داخلي چين فرود آمدند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از خبرگزاری شینهوا، سفر 15 روزه فضانوردان چینی به فضا با استفاده از این فضاپیما طولانی ترین ماموریت فضانوردان چینی محسوب می شود.

این ماموریت گامی به جلو در جهت تحقق هدف چین برای ساخت ایستگاه فضایی سرنشین دار تا سال 2020 به شمار می رود.

'ژانگ یوكسیا' فرمانده برنامه فضایی سرنشین دار چین گفت: ماموریت شنزو 10 یك موفقیت تمام عیار بود.

مدول شنزو 10 ساعت 8:07 دقیقه صبح چهارشنبه به وقت محلی در منطقه مغولستان داخلی چین به زمین نشست و هر سه فضانورد سرنشین این مدول در وضعیت سلامتی خوبی به سر می برند.

نی هایشنگ فرمانده خدمه شنزو 10 اولین نفری بود كه به خارج از این مدول كاسه مانند قدم گذاشت و پس از آن وانگ ساپینگ تنها زن فضانورد این ماموریت و به دنبال وی ژانگ شیاگونگ از این مدول خارج شدند. شنزو 10، اولین پرواز فضایی كاربردی چین به شمار می رود.

در مقایسه با ماموریت سال گذشته شنزو 9 ، شنزو 10 دیگر یك ماموریت تجربی تلقی نمی شود بلكه یك سامانه شاتل كاربردی برای حمل و نقل فضانوردان و منابع به مدول های در حال چرخش به شمار می رود.

هدف از انجام این ماموریت آزمایش بیشتر فناوری هایی طراحی شده برای پهلوگیری و حمایت از اقامت فضانوردن در فضا، استفاده از فناوری های جدید مرتبط با ساخت ایستگاه فضایی در آینده است.

در جریان این ماموریت 15 روزه ، شنزو 10 دوبار به صورت خودكار و دستی، در كنار آزمایشگاه فضایی در حال چرخش تیانگونگ 1 پهلو گرفت.

این سه فضانورد مدت 12 روز را در آزمایشگاه تیانگونگ سپری كردند و در آنجا آزمایشات پزشكی و فنی انجام دادند و از آنجا برای فضانوردان روی زمین درباره اصول فیزیك بنیادی سخنرانی كردند.

پس از ریاست جمهوری شی جین پینگ در ماه مارس سال جاری، ماموریت شنزو 10 اولین ماموریت فضایی با فناوری بالا در این كشور به شمار می رود.

رییس جمهور شی روز 24 ژوئن در جریان یك گفت و گویی ویدیویی با فضانوردان گفت؛ رویای فضایی بخشی از رویایی است كه چین را قویتر می سازد.

چین بعد از آمریكا و روسیه سومین كشوری است كه به فناوری های فضایی دست یافته است و مهارت لازم برای سفر فضایی و انجام رویه های پهلوگیری را دارد.

آزمایشگاه فضایی تیانگونگ 1 بیش از 600 روز است كه در فضا در حال چرخش است . این مدول اولین گام برای ساخت یك ایستگاه فضایی دائمی در آینده به شمار می رود.

از زمان انجام اولین ماموریت فضایی سرنشین دار در سال 2003، چین 10 فضانورد و شش فضاپیما به فضا فرستاده است.

علمی(6)**2038**1599
۰ نفر