به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، طب سنتی ایرانی- اسلامی با سابقه ای 10 هزار ساله، مكتبی پویا ، كامل و علمی است كه می تواند در زمینه پیشگیری و درمان بسیار موثر جلوه كند.
متاسفانه در چند دهه اخیر زمینه مهجوریت این علم پدید آمده بود كه در همین راستا به همت بسیاری از مسئولین و متخصصین و در جهت تركیب این طب با طب نوین ، سند توسعه طب سنتی ایرانی - اسلامی طی مراسمی رونمایی و رسما وارد نظام سلامت كشور شد.
امروزه علم پزشكی با توجه به پیشرفت های چشمگیر، هنوز قادر به درمان كامل بسیاری از بیماری های مزمن نیست. به همین خاطر بهره مندی از اصول طب ایرانی - اسلامی در رفع بسیاری از بیماری ها می تواند تاثیرگذار باشد و این در حالی است كه كشور ما با توجه به تحریم های استكبار جهانی در خصوص تامین دارو و مواد اولیه، نیاز بیشتری را برای ورود به طب ایرانی-اسلامی احساس می كند.
'محمود خداددوست 'معاون طب سنتی وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی معتقد است: اگر به طب ایرانی -اسلامی توجه علمی شود خیلی كم عارضه تر از روش ها و داروهایی است كه در طب نوین استفاده می كنیم به شرط آنكه واقعا گردش كار، تعلیم نیروی انسانی و استفاده از این طب پایه علمی داشته باشد.
وی می گوید: امروز با ورود سند توسعه طب سنتی ایرانی- اسلامی به نظام سلامت كشور در حقیقت روح تازه ای در كالبد پزشكی كشور دمیده می شود.
**از میراث بوعلی سینا غافل نمانیم
ایران با وجود افرادی چون بوعلی سینا و رازی، زمانی به عنوان سرزمین های پیشرو در طب سنتی به حساب می آمد، اما در حدود 100 سال پیش مورد هجوم علم مدرن پزشكی قرار گرفت كه تبعات ناگوار این امر گرایش كوركورانه بعضی از پزشكان به سمت علم پزشكی منصوب به غرب و به فراموشی سپردن مكتب عظیم طب سنتی ایرانی شد.
طب سنتی، عارضه های جسمی انسان را به عنوان بخشی از طبیعت مورد تحلیل و واكاوی قرار داده و برای یافتن راهكار مناسب جهت درمان آن، به جستجوی طبیعت می پردازد.
در حقیقت طب سنتی تلاش می كند تا درمان ریشه بیماری ها را شناسایی كند و این در حالی است كه طب مدرن تنها به دنبال از میان برداشتن علائم بیماری است نه درمان قطعی.
همچنین دكتر خدادوست در ادامه می افزاید: طب مدرن طی سال های اخیر با موفقیت ها و دستاوردهای چشمگیری همراه بوده است اما آنچنان كه باید نتوانسته مقبولیت عام را به خود جلب كند.
وی می افزاید: هزینه های سرسام آور درمان بسیاری از بیماری ها، استفاده از داروهای شیمیایی و جراحی ها از جمله عواملی است كه طی سالیان متمادی منجر به بی اعتمادی بیشتر مردم نسبت به طب مدرن شده است. همین محدودیت هااست كه كشور های توسعه یافته را متوجه جایگاه والای طب سنتی كرده است تا از این طب به عنوان مكمل طب مدرن بهره ببرند.
دكتر طریقت منفرد وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از عقب ماندگی ایران در زمینه بهره مندی از دستاوردهای طب سنتی ابراز تاسف كرده و معتقد است: در اغلب كشورهای توسعه یافته و به ویژه كشورهای اروپایی از طب سنتی و بومی ما و سایر كشور ها از جمله طب سوزنی چین بهره های فراوانی می برند و جای بسی تاسف است، چرا كه ما هنوز از این سرمایه تاریخی و مذهبی یعنی طب سنتی ایرانی- اسلامی غافل مانده ایم.
**طب سنتی بیمه می شود
به علت وابستگی مردم به طب مدرن، آنچه در اذهان عمومی از طب سنتی شكل گرفته و همچنان نیز به قوت خود باقی مانده، افراد بی سوادی است كه در عطاری های سطح شهر پراكنده شده اند و با دادن اطلاعاتی نادرست موجب می شوند كه طب سنتی، علمی ناكارآمد و ناقص جلوه كند.
وزیر بهداشت ساماندهی عطاری ها را از اولویت های سند توسعه طب سنتی دانسته و می گوید: ساماندهی عطاری ها و قیمت گذاری داروها طبق ضوابط علمی ومنطقی صورت می گیرد.
از جمله عواملی كه می تواند بر بازگشت و گسترش طب سنتی تاثیر به سزایی بگذارد همراهی بیمه در این امر است. دراین راستا تعاملاتی جهت حمایت از طب سنتی توسط بیمه ها نیز صورت گرفته است،به این منظور كه بسته خدمات و داروهای طب سنتی و گیاهی به دبیر خانه شورای عالی بیمه تحویل شده تا پس از تصویب تحت پوشش بیمه قرار بگیرد.
گسترش طب سنتی وتعامل آن با طب مدرن نه تنها در بحث بهداشت و درمان مفید است بلكه در امر اقتصاد هم می تواند نقش موثری را ایفا كند.
سالانه بالغ بر سه میلیارد دلار ارز صرف واردات دارو و تجهیزات پزشكی می شود كه اگر بتوان معادل همین مقدار، گیاهان دارویی صادر كرد قطعا می توان به موفقیت های چشمگیری در این عرصه دست یافت.
اجتمام(5)**9188 ** 1569
تهران- چندي پيش سند توسعه طب سنتي ايراني - اسلامي وارد نظام سلامت كشور شد، اين طب كه قرار است به عنوان مكمل، در كنار ساير دستاوردهاي علم پزشكي مورد استفاده قرار گيرد راه درماني براي بسياري از بيماري هاي صعب العلاج در كشور خواهد بود.