به گزارش ایرنا، شامگاه هفتم تیرماه بسیاری از مردم تهران پس از انجام كارهای روزانه به خانه بازمی گشتند، شهر روز آرامی را پشت سر گذاشته و روز طولانی تابستانی رو به پایان بود.
همه چیز نشان از یك شب آرام و بی دغدغه داشت، هیچكس جز خفاشان شب پرست نشانی از بروز حادثه ای ناگوار در ساعات باقیمانده از شب را نمی دید.
میدان بهارستان تهران نیز مانند دیگر گوشه شهر پس از تردد روزانه كم كم خلوت می شد و عابران با سرعت راهی خانه هایشان بودند.
ناگهان صدای انفجاری همه آن سكوت را درهم شكست و آسمان شهر از سیاهی به سرخی گرایید، مردم برای لحظاتی در جای خود میخكوب شدند ، همه به هم نگاه می كردند، هنوز هیچكس درست نمی دانست چه اتفاقی افتاده است.
مردم اطراف میدان بهارستان از خانه ها بیرون آمدند و بدنبال یافتن محل صدا و وقوع حادثه راهی دفتر حزب جمهوری اسلامی كه از آن چیزی جر خاك و خون و آتش نمانده بود شدند.
انفجار بمب آن دفتر را با خاك یكسان كرده بود و بهشتی به همراه 72 تن از یارانشان شربت شهادت نوشیده و به سوی معبود شتافتند.
این انفجار لحظاتی پس از آغاز سخنرانی شهید بهشتی روی داد و جمله ای ناتمام، آخرین گفتاراو بود كه در آن هم نشانی از دغدغه و نگرانی های شهید مظلوم نسبت به توطئه های دشمنان انقلاب را می توان یافت : ' ما بار دیگر نباید اجازه دهیم استعمار گران برای ما مهره سازی كنند و سرنوشت مردم را به بازی بگیرند... '
هفتم تیر اگر چه فاجعه ای بود كه تا سالیان سال جبران آن ممكن نخواهد بود، اما گویی خون آنان بیش از هر چیز برای سیراب شدن نهال نوپای انقلاب اسلامی ضروری می نمود.
فاجعه غم انگیز هفتم تیر بی شك یكی از توطئه های زنجیری امپریالیزم جهانی است كه به دست نوكران چشم و گوش بسته آنان صورت گرفت ولی علی رغم تصوری كه از این جنایت خود داشتند، نه تنها پیروزی نصیب شان نشد، بلكه ملت متحدتر و متشكل تر به صورت امتی واحد درآمد و توانست تارهای عنكبوتی غربزدگان و عوامل آمریكا را از وطن برچیند.
سید محمد بهشتی در سال 1307 در خانواده ای روحانی در اصفهان چشم به جهان گشود، تحصیلات جدید را تا پایان سال دوم دبیرستان در اصفهان گذراند و به خاطر علاقه شدیدی كه به علوم اسلامی داشت به حوزه علمیه اصفهان وارد شد.
در سال 1338 دوره دكترای دانشكده الهیات را به پایان رساند و از همین سال با همكاری افرادی چون آیت الله مطهری و آیت الله طالقانی نشست های ماهانه ای برای رساندن پیام اسلام به نسل جوان در تهران برگزار كرد .
دكتر بهشتی از سال 1341 به صورت فعال در تلاشهای انقلابی مردم مسلمان ایران به رهبری امام خمینی (ره)شركت كرد ودرسال 1342 به پیشنهادامام(ره) به منظور رشد و گسترش فرهنگ اسلامی عضو شورای چهار نفره جمعیت موتلفه شد .
در سال 1349 به ایران بازگشت و به فعالیت های اسلامی و انقلابی پرداخت و در سال 1354 در جریان برگزاری جلسه مكتب قران كه مركز تجمع عده ای از جوانان فعال بود توسط ساواك بازداشت شد.
دكتر بهشتی پس از فعالیت های علمی گسترده در مدرسه حقانی قم ، با همكاری برخی از دوستان خود در سال 56، روحانیت مبارز را برای كارهای تشكیلاتی سازمان داد و در سال 57 بار دیگر در نتیجه فعالیتهای سیاسی توسط ساواك دستگیر شد.
باآمدن امام (ره ) از پاریس با نظر ایشان شورای انقلاب را تشكیل داد و در تشكیل خبرگان و تدوین قانون اساسی تلاش فراوان كرد .
وی در چهارم اسفند 1358 به حكم امام خمینی (ره) به سمت رییس دیوان عالی كشور منصوب شد و سرانجام در هفتم تیرماه 60 هنگام سخنرانی در محل دفتر مركزی حزب جمهوری اسلامی برای جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی وزیران كابینه، مسوولان حزب جمهوری اسلامی و برخی از مقامهای كشور به سوی معبود شتافت.
7389/616
قزوين - هفتم تير يادآور شهادت جانگداز پرچمدار شهداي انقلاب اسلامي ايران شهيد مظلوم آيت الله دكتر بهشتي و 72 تن از ياران با وفايش است كه پيامش همان پيام عاشوراي حسيني است.