۱۰ تیر ۱۳۹۲، ۱۳:۱۳
کد خبر: 80719529
T T
۰ نفر

رسانه ملي به ذائقه مردم بسيار ضربه زده

۱۰ تیر ۱۳۹۲، ۱۳:۱۳
کد خبر: 80719529
رسانه ملي به ذائقه مردم بسيار ضربه زده

تهران بزرگ-خواننده آلبوم موسيقي 'سرسماع' گفت:زيبايي‌شناسي در خوانندگي،نوازندگي و آهنگسازي مقدم بر تكنيك است اما متاسفانه در سال‌هاي اخير اين ويژگي در بين نسل جوان عرصه موسيقي كمتر ديده مي‌شود.

وحید تاج خواننده موسیقی سنتی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد:نوازندگان در حال حاضر به دنبال سرعت‌بخشی به تولید آثار خود و اجرای تكنیك‌های عجیب و غریب هستند و حال و زیبایی‌شناسی، احساس و اتفاق آنی كه نقش اساسی را در موسیقی ایفا می‌كند به دلیل تاثیر زندگی مدرن كم اتفاق می‌افتد.

تاج با مقایسه بناهای تاریخی با موسیقی ایرانی افزود: بناهای تاریخی همچون موسیقی قدمت بسیاری دارد كه از گذشتگان به دست ما رسیده،در حال حاضر معماری‌ و نوع مصالح تغییر كرده و هر آن ممكن است این بناها فروبریزد، اما مسجد جامع اصفهان پابرجاست و توریست‌های بسیاری از سراسر جهان از این مكان بازدید می‌كنند چرا موسیقی ایرانی اینگونه نباشد؟

وی ادامه داد:موسیقی ایرانی هم به قدمت معماری ما است،باید در حوزه موسیقی آنچه را كه از اساتید موسیقی آموختیم به درستی به نسل‌های آینده منتقل كنیم و بناهایی با مصالح مستحكم بسازیم تا نسل‌های آتی بتوانند از آنها بهره‌مند شوند.

این خواننده خاطرنشان كرد:من،رسالت خود می‌دانم كه امانت‌دار باشم و فرهنگ چندین هزار ساله موسیقی،ادبیات و شعر را بتوانم به نسل‌های آینده منتقل كنم و اگر نتوانم این اصول را به درستی به نسل‌های آینده منتقل كنم ،این امر را بی‌احترامی و بی‌حرمتی به اساتید خود می‌دانم.

تاج اظهار كرد:امروزه نسل جوان در مقایسه با بزرگان موسیقی امكانات متفاوتی در اختیار دارند و به عقیده من برخی از امكانات باعث كوری ذوق هنرمند می‌شود.

وی افزود:رسانه ملی به ذائقه مردم بسیار ضربه زده،رسانه ملی به عنوان جایگاهی كه می‌توانست آثار موسیقایی شایسته‌ای را به مخاطبان ارایه دهد، متاسفانه به درستی عمل نكرده است.

این خواننده موسیقی سنتی ادامه داد:در حال حاضر رسانه ملی متعلق به یك خواننده شده است،در بخش خوانندگی و آهنگسازی تنوعی وجود ندارد و همه قطعات آهنگسازان شبیه هم است و مخاطبان یك كار متفاوت و متمایز را نمی‌بینند و نمی‌شنود.

تاج با طرح این سووال كه چرا رسانه ملی به گوش و ذهن مخاطب احترام قایل نیست؟ گفت: مخاطب حق دارد صداهای متفاوت را بشنود، آیا این عدالت است و درست است كه به گوش مخاطب احترام نگذاریم و فقط صدای یك خواننده را پخش كنیم؟

این خواننده موسیقی سنتی یادآور شد:سطح اشعاری كه از صدا و سیما پخش می‌شود فوق‌العاده پایین است و از جفت و جور كردن یكسری كلمات عامیانه در كنار هم شكل گرفته و همه اینها باعث می‌شود كه موسیقی به جای اینكه روز به روز سیر صعودی داشته باشد،پسرفت ‌كند.

وی گفت: اساتید موسیقی همچون شهرام ناظری، پرویز مشكاتیان و محمدرضا لطفی، حسین علیزاده ،جلیل شهناز،گروه كامكارها و هوشنگ ظریف موسیقی خود را در سطح بالا به مخاطبان ارایه می‌كردند به عنوان مثال در سه شب پیاپی كه كنسرت استاد شجریان برگزار می‌شد، 10 هزار نفر در این كنسرت حضور داشتند تا اشعار فاخر ایرانی را با یك صدای فاخر بشنوند پس این نشان دهنده این است كه موسیقی در نهاد و ضمیر ناخودآگاه مردم زنده است و موسیقی ایرانی این قابلیت را دارد كه آثار فاخر را به مخاطبان ارایه كند.





*رسانه ملی مقصر اصلی تغییر سلایق مردم است

تاج بیان كرد:رسالت صدا و سیما ارایه و پخش موسیقی‌های فاخر برای عموم مخاطبان است اما در حال حاضر سلایق مردم تغییر كرده و مقصر اصلی رسانه ملی است.

وی افزود: همه آثاری كه از رسانه ملی پخش می‌شوند مناسبتی است و یكسری آثار در زمان خاص پخش می‌شود و پس از آن مجوز پخش ندارد، این بی‌عدالتی است،به عقیده من اگر اثر موسیقایی از صدا و سیما پخش می‌شود باید در تمامی روزها و ساعات پخش شود. وی بیان كرد: چرا مسوولان صدا و سیما از اساتید برجسته موسیقی همچون جلیل شهناز و احمد ابراهیمی كه چهره‌های برجسته عرصه موسیقی بودند و كارهای بسیار شایسته‌ای را برای بقای موسیقی ایرانی انجام دادند، عیادت و دلجویی نكرد؟ و چرا تنها افرادی خاص مورد توجه صدا و سیما است؟، این امور باعث آزرده‌خاطری هنرمندان و اساتید موسیقی می‌شود.

وی درباره آثار اخیر خود گفت: متاسفانه باتوجه به شرایط حاضر و وضعیت نامناسب اقتصادی،بسیاری از آثار من همچون آلبوم موسیقی 'برف‌خوانی' به آهنگسازی علی قمصری، و آلبوم موسیقی'خاطره' كه قرار بود سال 88 منتشر شود، تاكنون منتشر نشده‌اند.

تاج افزود:امیدوارم آلبوم موسیقی 'از روزگار رنگ‌آمیز' اثری با همكاری گروه سپید و سیاه پس از آلبوم برفخوانی منتشر شود.

'وحید تاج'' خواننده موسیقی سنتی سال 1362 در دزفول متولد شد و در سنین نونهالی فنون ابتدایی موسیقی آوازی را نزد پدر آموخت و پس از آن به شكل رسمی وارد این عرصه شد.

وی از محضر اساتیدی همچون حمیدرضا نوربخش، علی اكبر شكارچی، علی نقی افشارنیا بهره برد و پس از آن در كارگاه‌های آموزشی استاد محمدرضا شجریان شركت و اكنون یكی از شاگردان برجسته این استاد بزرگ تاریخ موسیقی آوازی كشور محسوب می‌شود.

تاج مقام نخست آواز جشنواره موسیقی خوزستان در سال 85، مقام نخست جشنواره موسیقی جوان كشور در سال 86 را از آن خود كرده است.وی توانسته با قطعه 'پارسی' برگرفته از شاهنامه فردوسی در فستیوال بین المللی ایتالیا مقام نخست را كسب كند.

وی فارغ‌التحصیل كارشناسی رشته موسیقی و كارشناسی ارشد رشته آهنگسازی دانشگاه سوره است.

از این خواننده جوان كشور تاكنون آثاری از جمله آلبوم موسیقی'خانه غریب'، 'وكاپلا' و 'سر سماع' منتشر شده است.

وی كنسرت‌هایی را در تهران و شهرهای مختلف ایران و كشورهای مختلف ایتالیا، سوئد، اتریش،اندونزی و یونان اجرا كرده است.

تاج با گروه‌های مختلفی همچون گروه خورشید به سرپرستی مجید درخشانی،گروه چنگ(رامین صفایی)،گروه سپید و سیاه(پیمان میرآقاسی)،گروه آوازی تهران(میلاد عمرانلو) و گروه سروشان(آرش كامور) همكاری داشته است.

تهرام/7245/
۰ نفر