به گزارش خبرنگار ایرنا، 'عبدالحسین بیات' در حاشیه دومین همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری و توسعه صنایع تكمیلی پتروشیمی در ماهشهر در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: هنوز برخی محصولات پتروشیمی ممنوعیت و برخی دیگر محدودیت صادرات دارند به دلیل تنظیم بازار و تامین مواد اولیه صنایع تكمیلی در صادرات این بخش سیاست هایی به نفع كشور وجود دارد.
وی افزود: در صنایع تكمیلی پتروشیمی مواد اولیه از نظر وفور و تولید در كشور بسیار است و محصولات قابل فروش امسال تا مرز 40میلیون تن هم پیش می رود.
بیات گفت: بر اساس مقررات جاری و مصوب های دولت، تمام صنایع تكمیلی باید از طریق بورس خریداری شود اما به دنبال گرفتن مصوب هایی از هیات دولت هستیم تا سرمایه گذاران صنایع تكمیلی مجاز باشند با تولید كنندگان صنایع میانی و بالایی پتروشیمی قراردادهای تامین مواد اولیه به صورت بلند مدت منعقد كنند و خارج از این كه نیاز باشد در بورس حضور پیدا كنند در قالب این قراردادها بتوانند مواد اولیه خود را داشته باشند.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت كه قیمت مواد، جهانی بوده و نمی شود روی آنها قیمت گذاری خاصی كرد؛ زیرا قانون چنین اجازه ای نمی دهد و تعیین قیمت ها بسته به تفاهم سرمایه گذار تولید كننده و مصرف كننده است.
وی در زمینه پروژه های مهر ماندگار در بخش صنایع پتروشیمی هم افزود: از مجموع 31پروژه مهر ماندگار، 21پروژه به تولید رسیده و یا تا پایان ماه جاری به تولید می رسد.
بیات گفت: مجتمع های پتروشیمی ایلام، فجر عسلویه و دماوند، همچنین یك سری طرح های توسعه پتروشیمی مانند مجتمع 'نوری' كه به بهره برداری رسیده اما آغاز به كار نكرد، اسكله صادراتی مرحله دوم عسلویه و پروژه های زیرساختی آن مانند پل اتصال مراحل یك و دو عسلویه آماده راه اندازی است.
وی افزود: این پل از حیث پشتیبانی های ایمنی و آتش نشانی برای واحدهای مستقر در این دو مرحله مانند پتروشیمی كاویان و مهر مروارید نقش موثر و تعیین كننده ای دارد.
بیات گفت: تا زمانی كه این پل نبود امكان حمایت های ایمنی در موارد سخت و آتش سوزی ضعیف بود و سرمایه گذاران نگرانی های شدیدی داشتند.
بیات خاطرنشان كرد: پتروشیمی های مهاباد و لرستان هم امسال به بهره برداری می رسند.
وی افزود: طرح های Utility و بوتن 1 این دو مجتمع نیازمند اتیلن است كه باید مرحله دوم واحد اتیلن غرب به این منظور به بهره برداری برسد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: هم اینك اتیلن مازاد صادر می شود كه با به تولید رسیدن مراحل 15 تا 18 پارس جنوبی تولید اتیلن افزایش چشمگیری خواهد یافت كه پشتیبان خوبی برای ادامه صادرات این محصول است.
وی افزود: پیشنهادی كه از طرف دولت فعلی به گروه 5 +1 شده حذف برخی تحریم ها در حوزه پتروشیمی بوده است.
بیات، اولویت نخست را تامین مواد اولیه صنایع تكمیلی عنوان و گفت: در شرایط تحریم نباید این صنایع آسیبی ببیند اما در چارچوب تدوین سیاست های كلان، با وزارت صنعت، معدن و تجارت به نتیجه رسیده ایم تا بر اساس نیاز داخل برای صادرات مازاد بر این نیاز مجوزهایی صادر شده است.
بیات افزود: این مجوزها بلند مدت بوده تا واحدها برنامه صادرات خود را بر اساس نیاز خود و بازارها تدوین كنند.
وی درباره همسان سازی قیمت خوراك واحدهای پتروشیمی نیز گفت: این همسان سازی بدان معنا نیست كه یك سری كشورها برای ما شاخص باشند تا قیمت ها را بر این اساس بالا یا پایین ببریم؛ شاخص كشور كه وزیر نفت بر اساس سیاست های دولت اعلام كرد این است كه شرایطی بوجود آید تا سرمایه گذاری كه ورود پیدا می كند در حوزه پتروشیمی بتواند بیشترین سود اقتصادی را نسبت به مابقی حوزه های اقتصادی كشور داشته باشد.
وی گفت: اگر بر این اساس حركت كنیم نوعی بسترسازی برای جذب سرمایه گذاری است كه بخشی از اجرای سیاست بر مبنای این شاخص تنظیم قیمت خوراك هاست.
بیات افزود: بین 50 تا 80درصد هزینه های تمام شده تولید در پتروشیمی ناشی از بهای خوراك این بخش است؛ در این زمینه برای سرمایه گذار داخلی و خارجی شرایط یكی است و سرمایه گذار خارجی هم می تواند با همان قیمت خوراك و شرایط سرمایه گذار داخلی ورود پیدا كند.
مدیرعامل شركت ملی صنایع پتروشیمی اظهار داشت: در سیاست های كلان باید دولت و مجلس به این نتیجه برسد كه نیاز ما متناسب با دیگر كشورها تغییر یابد یا منطبق بر شاخص كشور كه مبتنی بر مزیت داخلی است باشد كه همین موضوع را در پیشنهاد همسان سازی خوراك پیش بینی كرده و در زمان حاضر به صورت كارشناسی روی آن كار می شود.
وی افزود: هر سرمایه گذاری كه پیشنهادی دارد می تواند آن را به معاون برنامه ریزی شركت ارایه كند تا به صورت جامع به آن نگاه شود كه در صورت تصویب می تواند قابل اعمال باشد.
645/642
معاون وزير نفت: امكان تحريم محصولات پتروشيمي ايران به دليل تنوع بازارهاي بين المللي وجود ندارد
۱۲ تیر ۱۳۹۲، ۸:۴۴
کد خبر:
80722048
ماهشهر، اهواز - معاون وزير نفت و مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي گفت: به دليل توانمندي هاي كشور در زمينه صنايع پتروشيمي و نياز بازارهاي بين المللي و تنوع اين بازارها امكان تحريم محصولات پتروشيمي وجود ندارد و تاكنون محصولي نبوده كه به دليل نبود مشتري صادر نشود.