۱۹ تیر ۱۳۹۲، ۱۰:۳۲
کد خبر: 80731815
T T
۰ نفر

شش مجموعه دار خصوصي مجوز فعاليت دريافت كردند

۱۹ تیر ۱۳۹۲، ۱۰:۳۲
کد خبر: 80731815
شش مجموعه دار خصوصي مجوز فعاليت دريافت كردند

تهران - شش مجموعه دار خصوصي كه نمايشگاهي از آثار كلكسيون خود در مجموعه فرهنگي سعدآباد برپا كرده اند، مجوز رسمي براي فعاليت دريافت كردند.

به گزارش ایرنا، عبدالعلی پژویان مجموعه دار تمبر، داریوش طهماسبی مجموعه دار عكس های تاریخی، احمد آقا ایلیاتی مجموعه دار كبریت، منصور موذنی مجموعه دار اسكناس، آرمین شهریاری مجموعه داری تابلوهای نقاشی ایرانی و خارجی و منوچهر لطفی مجموعه دار اسناد تاریخی افرادی هستند كه مجوز فعالیت رسمی دریافت كردند.

نمایشگاه گروهی این افراد از 17 تیر ماه در موزه هنرهای زیبای مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برپا شده و تا 22 تیر ادامه دارد.

به گفته «اسدالله بیرانوند» مدیركل موزه ها و اموال منقول تاریخی و فرهنگی اعطای مجوز به مجموعه داران خصوصی می تواند مسیر جدیدی برای معرفی میراث فرهنگی و تاریخی كشور باشد.

وی این اقدام را نوعی همكاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بخش خصوصی دانست و تاكید كرد كه مدیریت، ساماندهی و صدور مجوز برای مجموعه داران خصوصی موجب معرفی و ارتقای سطح كیفی و كمی مجموعه داری در كشور می شود.

«منوچهر لطفی» رییس هیات موسس انجمن مجموعه داران خصوصی با استقبال از رویكرد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حمایت از مجموعه داران خصوصی گفت: هدف از تاسیس این انجمن، ایجاد فضایی مناسب برای آشنایی مجموعه داران با یكدیگر است.

رییس هیات موسس انجمن مجموعه داران ایران یادآور شد: اعطای مجوز به چهار مجموعه دار خصوصی در سال های گذشته ذهنیت منفی برخی مجموعه داران نسبت به همكاری با سازمان میراث فرهنگی را از بین برد.

لطفی ترویج فرهنگ مجموعه داری را از اهداف اصلی این انجمن دانست و گفت: باید كاری كنیم كه مجموعه داران آثارشان را از پستوها بیرون بیاورند و از اینكه چنین مجموعه نفیسی دارند، هراسان نباشند.

وی، برپایی نمایشگاه از آثار مجموعه داران، ثبت ملی و جهانی و شناسنامه دار كردن این آثار و اختصاص فضایی مناسب به انجمن مجموعه داران خصوصی را از مهمترین خواسته های اعضای این انجمن برشمرد.

«آتوسا مومنی» معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز با تاكید بر ساماندهی آثار مجموعه داران بخش خصوصی گفت كه تلاش می كند تا یكی از بناهای تاریخی كه در تملك این سازمان است، طبق ضوابط در انجمن مجموعه داران خصوصی قرار گیرد.

به گفته مومنی، این انجمن می تواند با تشكیل یك دبیرخانه دایمی و اختصاص محلی مشخص برای برگزاری نمایشگاه های دوره ای از مجموعه های اعضا، به فعالیت های خود استمرار دهد.

وی تشكیل این انجمن را اقدامی در راستای تقویت فرهنگ مجموعه داری در كشور دانست و ادامه داد: با توجه به اینكه افرادی متخصص و كارشناسانی خبره در اداره كل موزه ها فعالیت می كنند، اعضای این انجمن می توانند از این پتانسیل برای برپایی نمایشگاه های داخلی و معرفی آثار خود استفاده كنند.

این مقام مسوول تصریح كرد كه اعطای مجوز به مجموعه داران ثمرات بسیار مفیدی برای آنها به دنبال خواهد داشت كه استفاده از فضاهای دولتی و سالن های ویژه فقط یكی از آنهاست.

مومنی اظهار داشت: ساماندهی و هویت بخشی به اسناد و آثاری كه در اختیار شما مجموعه داران است مهمترین هدف معاونت میراث فرهنگی است زیرا اگر این اسناد

و آثار هویت رسمی داشته باشند مجموعه داران با اطمینان خاطر بیشتری به كار خود ادامه می دهند.

وی از آمادگی معاونت میراث فرهنگی كشور برای ثبت آثار نفیس و شاخص مجموعه داران خصوصی در فهرست میراث ملی خبر داد و گفت كه اجرای روش های مستندسازی و دستورالعمل های ویژه فرآیند ثبت از اقداماتی است كه در راستای ثبت آثار باید انجام شود و مجموعه داران می توانند برای آگاهی از این روند به اداره كل موزه ها مراجعه كنند.

وی درباره ثبت جهانی آثار منقول نیز یادآور شد كه روند ثبت جهانی آثار منقول اكنون چهارچوب مشخصی ندارد و فرصت ثبت جهانی فقط در حوزه اسناد و مدارك شاخص وجود دارد.

مومنی گفت كه مجموعه داران برای دریافت مجوز ابتدا باید درخواست خود را به اداره كل موزه ها ارسال كنند و در مرحله بعد فهرستی كامل از اشیا و تصاویر آن را در اختیار این اداره كل قرار دهند.

به گفته وی، ارسال معرفی نامه از سوی انجمن مجموعه داران و احراز عدم سوء پیشینه مجموعه دار نیز از دیگر مراحل اخذ مجوز مجموعه داری است.

فراهنگ(1)2025**1588
۰ نفر