دكتر 'پژمان بختیاری نیا' چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به نیازهای تغذیه ای بدن اشاره كرد و اظهارداشت: برنامه غذایی باید متنوع ، متعادل و شامل گروه های غذایی مانند نان و غلات، میوه ها و سبزی ها، گوشت، حبوبات و تخم مرغ و همچینین شیر و لبنیات و نیازهای تغذیه ای بدن شامل آب، املاح، ویتامین ها و پروتئین ها تامین شود.
وی با توصیه به مصرف سه وعده غذایی افطار، شام و سحری ادامه داد: غذای اصلی باید در وعده سحری صرف شود و باید خصوصیات وعده نهار را داشته باشد تا از گرسنگی در طول روز پیشگیری شود و بهتر است برای مقابله با تشنگی در روزهای بلند تابستان، خوردن سبزی های تازه یا سالاد نیز فراموش نشود
بختیاری نیا توصیه كرد: افطار با كمی آب گرم، چای یا شیر گرم آغاز شود و سپس بهتر است از خرما یا كشمش استفاده شود تا بدین ترتیب اشتها كنترل شده و از زیاده خواری در هنگام افطار جلوگیری شود همچنین در هنگام افطار از غذاهای سبك و مختصر مانند نان و پنیر و سبزی، انواع كوكو، فرنی یا شیربرنج استفاده شود.
معاون فنی مركز بهداشت خوزستان ادامه داد: بهتر است دو ساعت بعد از افطار وعده شام صرف شود و در این وعده می توان از انواع سوپ، آش، حلیم بدون روغن، خوراك لوبیا، عدس خوراك سبزیجات با كمی نان مصرف كرد .
وی به اهمیت مصرف سبزیجات اشاره كرد و افزود: استفاده از سبزیجات در وعده افطار و سحر و همچنین مصرف میوه در فاصله بین افطار و سحر علاوه بر تامین آب و املاح ویتامین های مورد نیاز بدن، از بروز یبوست نیز پیشگیری می كند.
بختیاری نیا اضافه كرد: برای تامین آب مورد نیاز بدن پس از صرف افطار تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای كمرنگ و بویژه آب نوشیده شود.
بختیاری نیا تصریح كرد: شروع افطار با آب سرد یا نوشابه و همچنین نوشیدن میزان زیاد آب هنگام افطار و بعد از وعده ی سحری موجب اختلال در هضم مواد غذایی می شود.
معاون فنی مركز بهداشت خوزستان ادامه داد: نوشیدن چای بلافاصله بعد از شام و سحری توصیه نمی شود زیرا باعث كاهش جذب آهن می شود همچنین نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده ی سحری باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن املاح و ایجاد تشنگی در طول روز می شود.
وی به لزوم كاهش مصرف غذاهای چرب و سرخ شده تاكید كرد و گفت: بهتر است به جای غذاهای چرب و سرخ كرده از غذاهای آب پز ، بخارپز و كبابی استفاده شود و حداقل میزان نمك هنگام طبخ به غذا افزوده شود، چون افزودن نمك به غذا بر سر سفره علاوه بر مضرات جسمی نیز باعث دفع آب از بدن و ایجاد تشنگی می شود.
بختیاری نیا به سالمندان توصیه كرد: مصرف میوه رنده شده، لبنیات كم چرب و انواع سوپ ها و آش ها را در وعده های افطار و سحر فراموش نكنند و نوشیدن چای كمرنگ نیز مفید است.
معاون فنی مركز بهداشت خوزستان گفت: افراد بیمار به خصوص بیمارانی كه تحت رژیم های خاص درمانی هستند باید بر حسب نوع بیماری ،نظر پزشك معالج خود را ملاك عمل قرار داده و بدون مشورت اقدام به روزه داری نكنند .
وی تصریح كرد: برای روزه داری در تابستان باید دو اصل خوردن سحری و همچنین خواب و استراحت كافی رعایت شود.
7157/641
اهواز-معاون فني مركز بهداشت خوزستان گفت: ماه مبارك رمضان فرصت خوبي براي ترك عادات غذايي ناسالم و همچنين رفتارهاي نادرست مانند استعمال دخانيات فراهم مي كند و پيروي از برنامه غذايي مناسب و رعايت تغذيه صحيح باعث حفظ سلامت جسمي و روحي مي شود.