'سیدمرتضی صفوی' روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: مادرانی كه نوزادان آن ها بعد از شش ماهگی از غذاهای كمكی همراه با پروتئین استفاده می كنند، از سوی دیگر رژیم غذایی آن ها نیز غنی از گوشت،حبوبات، لبنیات، تخم مرغ و سبزی است، می توانند روزه بگیرند.
وی تاكید كرد: زنان شیرده كه بعد از شش ماهگی نوزاد اقدام به روزه داری می كنند باید از افطار تا سحر از مایعات از جمله آب و شیر استفاده كرده و از انجام فعالیت های خسته كننده به شدت پرهیز كنند.
این متخصص تغذیه در مورد روزه داری ورزشكاران گفت: فعالیت جسمی سبب بهبود عملكرد متابولیك دستگاه عضلانی و اسكلتی بدن ورزشكاران می شود براین اساس قطع این فعالیت ها به دلیل روزه داری، سطح عملكرد این سیستم ها را كاهش می دهد به همین دلیل كنار گذاشتن برنامه های ورزشی به مدت یك ماه به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
صفوی اضافه كرد: روزه داری به آن دسته از ورزشكارانی كه فعالیت ورزشی روزمره دارند و میزان مصرف انرژی، دمای بدن و تعریق آن ها افزایش نمی یابد، توصیه می شود.
وی ادامه داد: آن دسته از افرادی كه تمرینات ورزشی قلبی و عروقی و هوازی انجام می دهند باید تمرینات ورزشی خود را در ماه مبارك رمضان بعد از افطار، قبل از سحر یا آخر شب به مدت 45 دقیقه تا یك ساعت انجام دهند.
این متخصص تغذیه گفت: ورزشكاران در ماه مبارك رمضان به دلیل سطح قند خون مناسب، احساس ضعف نمی كنند چرا كه از مصرف قندهای مصنوعی و غذاهای چرب جلوگیری می كنند.
صفوی به ورزشكاران توصیه كرد تا بین فعالیت های ورزشی و وعده های سحری و افطاری فاصله ایجاد كنند و با جذب مایعات از افت فشار خون و آسیب های ناشی از كاهش آب بدن جلوگیری كرده و قبل از شروع تمرینات ورزشی یك تا دو لیوان آب و در حین ورزش هر 20 دقیقه آب بنوشند.
وی تاكید كرد: ورزشكاران از نوشیدن مایعات كافئین دار به شدت پرهیز كنند و بعد از انجام تمرینات ورزشی از آب میوه های طبیعی با كمی نمك استفاده كنند چون انجام ورزش در محیط های گرم و مرطوب منجر به از دست رفتن نمك بدن می شود.
صفوی گفت: ورزشكارانی كه به انجام ورزش های قدرتی و عضلانی اقدام می كنند از آن جایی كه انرژی زیادی از دست می دهند و میزان تعریق آن ها افزایش می یابد، باید در فاصله بین افطار و سحر به انجام تمرینات قدرتی و عضلاتی بپردازند و برای پرهیز از كم آبی ، نوشیدن آب را نادیده نگیرند.
وی همچنین به ورزشكاران قدرتی توصیه كرد برای كاهش مقاومت انسولین تا دو ساعت بعد از ورزش و برای ترمیم عضلات، از پروتئین استفاده كنند و استراحت كافی داشته باشند.
اجتمام(4)**9105**1588
تهران- يك متخصص تغذيه تاكيد كرد: شير مادر در شش ماه اول تولد تنها منبع تغذيه نوزاد به شمار مي رود از آن جايي كه روزه داري سبب اختلال در شيردهي و در نهايت در رشد كودك مي شود، روزه داري به مادران در اين مدت توصيه نمي شود.