۲۹ تیر ۱۳۹۲، ۱۳:۰۵
کد خبر: 80743601
T T
۰ نفر
مقام روس: صيد ماهي خاويار در درياي خزر ممنوع مي شود

مسكو - رييس سازمان ماهيگيري روسيه از تصميم براي منع پنجساله صيد ماهي خاويار در درياي خزر خبر داد.

به گزارش ایرنا، 'آندره كراینی' روز شنبه در جمع خبرنگاران گفت: در پروتكل نهایی اجلاس سران كشورهای ساحلی دریای خزر در ماه سپتامبر آینده، منع پنجساله برای صید ماهی خاویار اعلام خواهد شد.

وی افزود: موضوع منع پنجساله برای صید ماهی خاویار در اجلاس سران كشورهای ساحلی دریای خزر در باكو مطرح شد، اما طرف تركمنستانی از این پیشنهاد حمایت نكرد.

رییس سازمان ماهیگیری روسیه گفت: چهار كشور دیگر حوزه دریای خزر از جمله ایران برای اعمال منع صید دریای خزر اعلام آمادگی كردند.

به گفته وی در زمان حاضر برای منع پنجساله صید ماهی خاویار در دریای خزر توافق به دست آمده است.

به گفته كراینی، فقط روسیه به صید ماهی خاویار در دریای خزر نمی پردازد و اگر چهار كشور دیگر هم از صید این نوع ماهی جلوگیری كنند، جمعیت ماهیان خاویاری در دریا افزایش خواهد یافت.

مقام روس ابراز امیدواری كرد كه پس از پنج سال جمعیت ماهیان خاویار در دریای خزر به حدی برسد كه بتوان به صید محدود و حتی صنعتی این نوع ماهیان پرداخت.

رسانه های خبری روسیه بارها از خطر انقراض نسل ماهیان خاویار در دریای خزر خبر داده اند.

رادیو دولتی ˈصدای روسیهˈ به تازگی در گزارشی به خطر انقراض نسل ماهیان خاویاری در دریای خزر اشاره و اعلام كرد كه برای جلوگیری از این مساله نیاز به اقدامات موثر وجود دارد.

در مطلب رادیو دولتی ˈصدای روسیهˈ یادآوری شده است: در 10 سال اخیر تعداد ماهیان خاویاری دریای خزر، 3 تا 40 برابر كاهش یافته است.

در این گزارش با بیان این كه در اواخر دهه 1980 میلادی در این دریا 90 درصد ماهیان خاویاری وجود داشت، گفته شد: بازگرداندن جمعیت این ماهیان با ارزش می تواند با توقف صید ماهیان خاویاری توسط پنج كشور ساحلی دریای خزر شامل روسیه، ایران، قزاقستان، آذربایجان و تركمنستان صورت گیرد.

در گزارش رادیوی روسی به وضعیت خطرناك ماهیان خاویاری در دریای خزر اشاره و گفته شده است: در صورتی كه تدابیر فوری برای نجات جان این ماهی ها به عمل نیاید، دریای خزر به سرنوشت دریای آزوف دچار می شود كه نسل این نوع ماهی ها به خاطر صید بی رویه از بین رفت.

در این گزارش از دلایل اصلی كاهش نسل ماهیان خاویار در دریای خزر به ماهیگیری غیر قانونی، افزایش استخراج نفت و گاز در پهنه آبی این دریا، تشدید فاضلاب ها و پسامند ها و تقلیل تعداد تخم ریزی عنوان شده است.

ˈوالنتین كروپیˈ كارشناس پژوهشكده صید و پرورش ماهی دریای خزر در مصاحبه با این رادیو گفت: از اقدامات اصلی برای پشتیبانی از جمعیت ماهیان خاویاری، پرورش ماهی است كه كشورهای ساحلی خزر باید به آن توجه بیشتری داشته باشند.

وی افزود: اما تا كنون سهم كشورهای حاشیه دریای خزر در این امر با آن تعداد از ماهی هایی كه از بین رفته اند تناسب نداشته است.

به گفته كارشناس روس كشورهای حاشیه دریای خزر در مجموع حدود 25 میلیون بچه ماهی به دریا انداخته اند.

اروپام/2242**518