دكتر 'آمنه بیك محمدی' با اشاره به شرایط صدور مجوز سقط درمانی گفت: یكی از مهم ترین شروط صدور مجوز سقط درمانی در پزشكی قانونی سن بارداری است كه براساس قانون باید قبل از چهار ماهگی (ولوج روح در جنین) و یا پیش از 19 هفتگی براساس سونوگرافی های معتبر دوره ای باشد.
وی افزود: در صورتی كه مادر مهم ترین شرط كه همان سن بارداری كمتر از 19 هفته است را داشته باشد، موارد دیگر یعنی وجود ناهنجاری در جنین كه موجب حرج مادر شود و یا بیماری مادر كه ادامه بارداری را برای او با خطر جانی توأم می سازد، مورد بررسی قرار می گیرد.
بیك محمدی خاطرنشان كرد: در صورتی كه سن بارداری بالای 19 هفته باشد اگر جنین شدیدترین ناهنجاری ها و مادر بدترین بیماری ها را داشته باشد نمی توان برای فرد مجوز سقط صادر كرد اما توصیه آن است كه اگر مادر بیماری خطرناكی دارد و سن بارداری او بالاتر از 19 هفته است، حتماً تحت كنترل پزشك متخصص زنان و پزشك متخصص بیماری خاص خود، دوران بارداریش را طی كند و پزشك معالج باید به محض مشاهده مورد اورژانسی اقدامات درمانی را برای حفظ جان مادر انجام دهد.
سرپرست واحد معاینات منطقه مركزی پزشكی قانونی تهران اظهار داشت: براساس متون علمی جنین بعد از طی دوران 20 هفته قابلیت ادامه حیات در خارج از رحم مادر را دارد بنابراین اگر پزشك در صورت بروز مشكل برای مادر، جنین را خارج كرد باید شرایط لازم را نیز برای حفظ جنین فراهم كند كه در چنین شرایطی به آن زایمان زودرس اطلاق می شود.
وی اضافه كرد: در واقع قانون سقط درمانی كه به واسطه آن مجوز سقط برای مادران دارای بیماری خطرناك با نظر موافق سه پزشك متخصص صادر می شود به دنبال آن است كه قبل از قرار گرفتن مادر در شرایط بحرانی، زمینه سقط جنین را برای او فراهم آورد.
سرپرست واحد معاینات منطقه مركزی پزشكی قانونی تهران افزود: مادران اغلب از بیماری خطرناك خود مطلع هستند و در صورت لزوم برای دریافت مجوز سقط در سن 14 یا 15 هفتگی بارداری اقدام می كنند اما مشكل عمده در مورد ناهنجاری های جنینی است كه اگر سن بارداری بالای 19 هفته باشد نمی توان مجوز سقط را حتی برای بدترین ناهنجاری ها نیز صادر كرد چرا كه اصولاً بارداری بالای 19 هفته از حیطه سقط خارج می شود.
بیك محمدی با اشاره به اینكه همه ناهنجاری های جنین از طریق سونوگرافی قابل تشخیص نیست، گفت: برای تشخیص ناهنجاری های جنینی باید نسبت به انجام آزمایش های ژنتیك اقدام كرد. شاید پیش از این تست غربالگری تنها برای مادرانی كه ریسك بالایی در مورد ناهنجاری های جنینی داشتند، انجام می شد اما امروز می توان این غربالگری را برای تمام مادرانی كه نگرانی در مورد سلامت جنینشان دارند انجام داد البته این تست در دو مرحله بارداری كه هر دو زیر 19 هفته می باشد برای جنین قابل انجام است.
به گفته وی تست غربالگری برخی ناهنجاری های جنین را نشان می دهد و اگر لازم باشد تست های دقیق تر نیز برای مادران با ریسك بالا كه احتمال تولد جنین ناهنجار در آنها زیاد است، وجود دارد.
سرپرست واحد معاینات منطقه مركزی پزشكی قانونی تهران با ارائه تعریفی از سقط جنین و انواع آن خاطرنشان كرد: سقط جنین از نظر پزشكی زمانی است كه محصولات حاملگی از بین برود و بارداری خاتمه یابد. در واقع سقط زمانی است كه جنین زیر 20 هفته است یعنی بعد از خروج از رحم از بین می رود؛ در حالی كه بعد از 20 هفتگی خروج جنین سقط محسوب نمی شود بلكه بحث زایمان زودرس مطرح است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، بیك محمدی افزود: سقط جنین عمدتاً به شكل های متفاوت اتفاق می افتد كه شامل سقط خود به خودی، سقط ناشی از تروما، سقط قانونی و سقط های غیرقانونی است و همه این موارد خاتمه بارداری را به دنبال دارد.
اجتمام(1)7029**1558
تهران - سرپرست واحد معاينات منطقه مركزي پزشكي قانوني تهران گفت: همه ناهنجاري هاي جنيني موجب صدور مجوز سقط درماني نمي شود و تنها براي ناهنجاري هايي كه سبب حرج مادر و به تأييد سه پزشك متخصص و معتمد رسيده باشد، مجوز سقط درماني صدور خواهد شد.