۵ مرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۵۹
کد خبر: 80752521
T T
۰ نفر

اهواز - رييس اداره حفاري با هوا مديريت خدمات فني شركت ملي حفاري ايران از كارگيري پنجمين مجموعه تجهيزات كاربردي در اين واحد خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا نقل از روابط عمومی شركت ملی حفاری ایران مهندس تورج بهبهانی روز شنبه گفت: با هدف ارتقا توان عملیاتی و ارایه خدمات فنی مهندسی مورد نیاز چاه های نفت و گاز، 20 دستگاه كمپرسور پیچشی و هفت دستگاه بوستر به ناوگان واحد حفاری با هوای این شركت اضافه شده است.



وی افزود: با راه انداری این مجموعه از سوی متخصصان خدمات فنی، امكان ارایه خدمات در پنج دستگاه حفاری به طور همزمان فراهم و هم اكنون این تجهیزات در مناطق عملیاتی دالان، كنگان، نار و تابناك به كارگیری شده است.



بهبهانی اظهار كرد: از ابتدای سال جاری تاكنون 8 هزار و 933 متر حفاری به این شیوه انجام شده كه حدود 14 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش دارد.



رییس اداره حفاری با هوا مدیریت خدمات فنی شركت ملی حفاری ایران گفت: حفاری با هوا روشی فنی با هدف كم كردن فشار هیدرواستاتیك بر روی مته و راهی برای كم كردن هزینه حفاری و بازدهی بیشتر و جایگزین كردن هوا به جای سیال سبك حفاری است.



بهبهانی گفت: سازند های دارای هرز روی و فشار پایین مخزن، سازنده های سخت و متوسط با شتاب حفاری كم و سازندهای دارای آب نفوذی كم و حساس به آب كه امكان استفاده از سیالات معمول حفاری را محدود می كند كاندیدای حفاری با هوا و سیالات پنو ماتیكی هستند.



رییس اداره حفاری با هوا مدیریت خدمات فنی شركت ملی حفاری ایران مهمترین مزایای این روش را سرعت عملیات حفاری، حداقل آسیب به سازند، برگشت سریع تر كنده ها به سطح، قابلیت حفاری در سازندهای كم فشار و كاهش هزینه های حفاری برشمرد.



وی افزود: در سه سال گذشته بیش از 30 حلقه چاه به متراژ حدود 65 هزار متر توسط متخصصان این شركت با این روش حفاری و تكمیل شده است.



بهبهانی یكی ازكارهای شاخص این واحد را حفاری تا عمق 3 هزار و 617 متری باكف فشرده(STIFF FOAM DRILLING ) در یكی از چاه های اكتشافی عنوان و تصریح كرد: هم اكنون حفاری با هوا در مناطق نفت خیز كشور به روش حفاری با كف فشرده، گل هوا زده، هوای خشكی و مرطوب انجام می شود كه حفاری با كف فشرده و سیال هوا زده كاربرد بیشتری دارد. ك/1

7162/641