۱۴ مرداد ۱۳۹۲، ۹:۳۸
کد خبر: 80762630
T T
۰ نفر
رحيم پور ازغدي : زنان شهيد تعريف جديدي از زن را به تاريخ ارائه كردند

تهران- عضو شوراي عالي فرهنگي گفت: زنان شهيد با خلق حماسه هاي ماندگار در تاريخ، تعريف جديدي از زن را به تاريخ ارائه كردند .

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، 'حسن رحیم پور ازغدی' یكشنبه شب در مراسم بزرگداشت روز بسیج جامعه زنان افزود: زن در كشورهای شرقی در حاشیه تاریخ بوده و در تاریخ سازی هیچ نقشی ندارد و زن غربی نیز به مثابه وجودی است كه جنسیت او بر انسانیت می چربد و بعنوان ابزاری جنسی در خدمت مردان است.

وی با بیان اینكه زن مسلمان ایرانی در چنین شرایطی ظهور كرد، اظهار داشت: زنان ایرانی مسلمان ثابت كردند برای معرفی خود نیاز به تظاهر به مردانگی ندارند و در عین زن بودن در مركز جامعه به ایفای نقش های مختلف مشغول هستند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: زن مسلمان ایرانی عفیف، محجبه و شریف است و در طول تاریخ نشان داد كه در سایه این حیا، سنگر پاك خانواده را حفظ كرده بدین معنا كه فتوحات بزرگ را در عرصه عمومی بدست آورد بدون اینكه سنگر خانواده را از دست بدهد.

رحیم پور ازغدی با اشاره به جایگاه زن مسلمان ایرانی، یادآور شد: زن مسلمان ایرانی از یكسو اوج رحمت و احساس است و از سوی دیگر روح جهاد و مقاومت در او متبلور است و قادر می باشد این دو را با یكدیگر در هم آمیزد.

وی تصریح كرد: افرادی كه به دنبال وظایف و اختیارات مردانه برای زنان هستند، باور دارند كه مرد اصل است و زن فرع كه این ظلم بزرگی به زنان است زیرا آنها با این كار تلاش كردند كه نشان دهند رفتار و خشونت مردانه باید الگو قرار گیرد و زن فقط باید تبعیت كند

اما اسلام آموخت الگوی زن مرد نیست.

رحیم پور ازغدی گفت: زنان مسلمان ایران دو روز قبل از 19 دی سال 56 در تظاهراتی كه در شهر مشهد در اعتراض به كشف حجاب صورت گرفت شركت كردند و پس از بازداشت در آن روز، سختی هایی را نیز متحمل شدند، این زنان آموزش های مسلحانه را در كوه های مشهد دیده بودند تا روزی كه نیاز به مقابله با دشمن است در برابر آن بایستند.

وی با ارج نهادن به این زنان به عنوان الگوی زن مسلمان ایرانی اضافه كرد:‌ این زنان در كنار فعالیت های اجتماعی ، فرهنگی و انقلابی، آرامش و سكون را به همسر و فرزندان خود می دادند پس نه زندگی شخصی خود را فدای این فعالیت ها كردند و نه از عرصه حضور در صحنه های مختلف را در زندگی حذف كردند.

به گفته ازغدی ، با الگوی سوم زن مسلمان می توان ضمن حفظ طهارت و عصمت ، به وظایف خود در اجتماع نیز عمل كرد.

این استاد حوزه و دانشگاه تاكید كرد: می توان با خصلت های زنانه میدان های مردانه را فتح كرد آنگونه كه شیر زنان ما در انقلاب و دوران دفاع مقدس رشادت ها و حماسه هایی را خلق كردند و تعریف زن را تغییر دادند، آنها تعادل درون و برون خانواده را حفظ كردند و انواع پروژه های ضد زن ناكام گذاشتند .

وی با اشاره به الگوهای كربلایی در دین ما چون حضرت زهرا(س) ، حضرت خدیجه(س) و حضرت زینب(س) گفت: زنان ما با تاسی از زنان یادشده خطوط ظاهری تحجر و تجاوز به زن را شكستند.

ازغدی در بخشی دیگر از سخنان خود به نقش زن به عنوان یك عنصر مهم در تغییر سبك زندگی اشاره كرد و گفت: سهم زنان در اصلاح سبك زندگی در جامعه بیش از نصف است، زن می تواند این الگو را اصلاح و یا ویران كند.

وی همچنین به نقش زنان در نهضت های بیداری اسلامی اشاره كرد و افزود: زنان در انقلاب های منطقه شانه به شانه مردان پیش رفتند و حجاب و عفت خود را نیز حفظ كردند اما از آنجایی كه در این كشورها تفكر بسیجی وجود ندارد همواره با آفاتی روبرو هستند.

ازغدی با بیان اینكه مفاد تفكر اسلامی و بسیجی بازگشت به اسلام است، افزود: متاسفانه اسلامگرایی و سلفی گری اینگونه معنا شده كه به زندگی گذشته و قبیله ای بازگردیم در حالیكه سلفی در مفهوم صحیح آن به معنای بازگشت به ارزش های اسلامی است بنابراین اگر این انقلاب ها درست رهبری شود و ادامه یابد و دچار توطئه نشوند خواهیم دید تازه ابتدای راه هستند.

وی به نقش ولی فقیه در پیروزی انقلاب اسلامی اشاره كرد و گفت: یكی از تفاوت های اصلی انقلاب ما با انقلاب های منطقه ، نبود ولی فقیه در كشورهای یادشده است و همین نهضت ها آنها را تهدید می كند بنابراین عبور از خطرات بدون ولایت فقیه سخت و دشوار است .

اجتمام(3)1880 ** 1569