«غلامرضا رضایی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا درباره برنامه های سازمان حج و زیارت برای جابجایی زائران ایرانی در حج امسال افزود: سیستم جابجایی زائران ایرانی در حج تمتع به دو بخش درون شهری و برون شهری تقسیم می شود.
این مقام مسئول در سازمان حج و زیارت جابجایی زائران از فرودگاه جده به مدینه و مكه، انتقال زائران از مدینه به مكه و بالعكس و جابجایی از مكه به جده را جزء حمل و نقل برون شهری زائران ایرانی در حج عنوان كرد.
رضایی گفت: به منظور تسهیل امور حمل ونقل زائران با شركت های دارای اتوبوس های مدل بالا و مجهز قرار داد بسته شده و درصدی نیز به سندیكای حمل و نقل عربستان پرداخت كرده ایم تا زائران ایرانی از تسهیلات و رفاه بیشتری نسبت به زائران سایر كشورها برخوردار باشند.
معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت اضافه كرد: در همین راستا ضمن عقد قرارداد با شركت های حمل و نقل دارای اتوبوس های مدل بالا، از امكانات داخل اتوبوس ویژه نیز برای زائران ایرانی استفاده خواهد شد.
رضایی افزود: اتوبوس های مورد استفاده در حج امسال، 48 تا 49 نفر ظرفیت دارند اما سازمان حج از هر اتوبوس برای جابجایی 40 زائر ایرانی استفاده می كند تا حجاج ایرانی از راحتی بیشتری برخوردار باشند و در هر اتوبوس حدود هشت تا 9 ظرفیت خالی باقی می ماند.
این مقام مسئول در سازمان حج و زیارت همچنین درباره برنامه های این سازمان برای حمل و نقل درون شهری حجاج ایرانی در تمتع 92 گفت: برای نقل درون شهری زائران نیز تسهیلاتی ایجاد شده و حجاج ایرانی از هتل محل اقامت شان تا حرم مطهر نبوی در مدینه و مسجدالحرام در مكه مكرمه جابجا می شوند.
رضایی یادآور شد: البته حمل و نقل درون شهری بیشتر در مكه مكرمه كاربرد دارد زیرا در مدینه تنها دو تا سه هتل محل اقامت حجاج ایرانی احتیاج به سرویس های حمل و نقل دارد.
معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت گفت: بیشتر هتل های محل اقامت حجاج ایرانی در مدینه منوره در منطقه مركزی شهر قرار دارند و در این منطقه نیازی به حضور اتوبوس نیست و زائران می توانند تا حرم مطهر نبوی پیاده روی كنند.
به گفته رضایی برای فاصله های بیشتر از یك كیلومتر، سرویس جابجایی زائران در نظر گرفته شده است كه به صورت 24 ساعته و شبانه روز در اختیار زائران قرار دارند.
این مقام مسئول در سازمان حج و زیارت یادآور شد: در مكه مكرمه نیز به استثنای ششم تا چهاردهم ذیحجه كه ترافیك اطراف حرم سنگین می شود و دولت عربستان محدودیت های ترافیكی در نظرگرفته، سرویس های حمل و نقل زائران به صورت 24 ساعته فعالیت دارد.
رضایی ادامه داد: دولت عربستان در ایام یاد شده از ورود اتوبوس ها به منطقه مركزی شهر جلوگیری می كند بنابراین نقل داخل شهری حجاج ایرانی از شش تا 14 ذیحجه لغو می شود و زائران می توانند با وسایل شخصی و تاكسی به حرم مشرف شوند.
معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت اضافه كرد: البته زائران فقط تا هشتم ذیحجه از تاكسی و وسایل نقلیه عمومی عربستان استفاده می كنند زیرا هشتم ذیحجه سازمان حج تمامی زائران ایرانی را به عرفات منتقل می كند و تا 12 ذیحجه در عرفات هستتد.
وی تاكید كرد: در قراردادی كه با نقل داخل شهری نیز منعقد شده از اتوبوس های مدل بالا و مجهز عربستان استفاده كردیم تا در بخش حمل و نقل امكانات خوبی را برای زائران حج امسال نسبت به سال های گذشته فراهم كنیم.
اجتمام(4)**9140**1569
تهران - معاون حج و عمره سازمان حج و زيارت برنامه هاي اين سازمان از افزايش تسهيلات رفاهي در تمتع امسال خبرداد و گفت: در تمتع امسال در نقل درون شهري و برون شهري حجاج ايراني از اتوبوس هاي مدل بالا استفاده مي شود.