علی پیرمرادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یكی از راهكارهای اساسی در پیشگیری از روند وضعیت موجود در منطقه بورالان ماكو اجرای همكاری های مشترك كشورهای همسایه است كه امیدواریم در چارچوب بازدیدهای انجام شده از سوی كارشناسان تركیه ای بزودی شاهد عملیات اجرایی تثبیت شن های روان در این منطقه باشیم.
وی اظهار كرد: شرایط اقلیمی منطقه به گونه ای است كه هر دو كشور ایران و تركیه و حتی كشور ارمنستان كه در منتهی الیه مرز ایران و تركیه واقع شده است باید طرح های مشتركی برای مقابله با فرسایش خاك و پدیده شن زایی در این منطقه اجرا كند.
مدیركل منابع طبیعی آذربایجان غربی گفت: در دنیای امروز با توجه به وجود مسایل زیست محیطی مرزها دیگر معنی چندانی ندارند چرا كه تغییر اقلیم كشور و یا پیدایش مشكلات زیست محیطی در كشورهای همسایه به طور مستقیم در كشورهای اطراف اثر می گزارد.
وی با تاكید بر افزایش تعاملات كشورها برای مصون ماندن از آسیب های زیست محیطی اضافه كرد: امیدواریم با افزایش تعاملات با كشورهای همسایه شاهد تثبیت شن های روان در منطقه بورالان باشیم.
پیرمرادی گفت: هرچند در خصوص منطقه بورالان ماكو مذاكرات و رایزنی هایی انجام شده ولی باید روند این تعاملات بیش از پیش افزایش یابد و گام های اساسی در خصوص طرح های اجرایی با كشورهای همسایه در خصوص وضعیت منطقه بورآلان ماكو برداشته شود.
وی با اشاره به عملیات اجرایی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی در بورآلان ماكو افزود: هم اكنون در این منطقه بیش از یك هزار و 500 هكتار حصاركشی انجام شده است.
وی اظهار كرد: با اجرای عملیات طرح پمپاژ آب و هدایت آن به اراضی بالادست نیز در صدد هستیم با كشت درختان از نوع گونه های مقاوم سطح جنگل كاری در این منطقه را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: هدف از كاشت این درختان، استفاده از آن به عنوان بادشكن در مقابله با فرسایش های بادی منطقه است.
مدیركل منابع طبیعی آذربایجان غربی گفت: بورالان ماكو به علت موقعیت اقلیمی و توپوگرافی خاص به عنوان تنها منطقه بیابانی استان شناسایی و در حال حاضر با معضل فرسایش بادی و حركت شن های روان مواجه است كه این مسئله مشكلات زیادی را برای روستاییان و راه های مواصلاتی منطقه ایجاد كرده است.
پیرمرادی افزود: پدیده شنهای روان از دهه 70 به دلیل عوامل انسانی، چرای بی رویه دام و شرایط خاص جغرافیایی منطقه در اثر وجود سنگهای بازالتی و وجود تندبادهای شدید به همراه بارش بارانهای فصلی در منطقه اتفاق افتاده و اثرات این پدیده هنوز هم در منطقه قابل مشاهده است.
منطقه بورآلان ماكو در آخرین نقطه مرزی كشور جمهوری اسلامی ایران و در آذربایجان غربی قرار گرفته كه با كشور تركیه و ارمنستان در این منطقه مرز مشترك دارد.
8137/581/ 1645
همكاري كشورهاي همسايه در پيشگيري از فرسايش خاك بورالان ماكو ضروري است
۱۶ مرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۲۴
کد خبر:
80766048
اروميه - مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجان غربي گفت: همكاري كشورهاي همسايه براي پيشگيري از فرسايش خاك در منطقه بورالان شهرستان ماكو ضروري است.