مدیر مركز بهداشت شماره دو اصفهان روز سه شنبه با اشاره به تمهیدات سازمان دامپزشكی و مركز بهداشت به منظور كنترل بیماری CCHF (تب خونریزی دهنده كریمه كنگو) گفت: تمام قصابی ها و فروشندگان گوشت قرمز از این به بعد ملزم به عرضه گوشت پیش سرد شده هستند.
علی پارسا افزود: این امر از طریق مشاهده برچسب گوشت پیش سرد شده از سوی كشتارگاه بر روی لاشه گوشتها قابل احراز است.
وی گفت: در پیش سرد كردن لاشه ها به گوشت اجازه داده می شود كه فرایند جمود نعشی را به خوبی طی كند و بدین ترتیب بسیاری از ویروسها از جمله ویروس CCHF كه می تواند تلفات انسانی داشته باشد از بین می رود.
پارسا با اشاره به تلفات انسانی بر اثر بیماری CCHF اظهار كرد: به بازرسان بهداشت محیط دستور داده شده است كه در بازرسی از قصابیها و واحدهای عرضه گوشت نصب برچسب گوشت پیش سرد شده را بر روی لاشه ها بدقت مورد بازدید قرار دهند.
وی تاكید كرد: شهروندان نیز هنگام خرید گوشت قرمز به این نكته مهم توجه كنند و در صورت تخلف، مراتب را به شماره تلفن 1490 اطلاع دهند.
بیماری خونریزی دهنده تب كریمه كنگو از جمله بیماریهای مشترك بین انسان و دام است كه از طریق تماس فرد با دام یا گوشت آلوده و یا از طریق گزش دام توسط حشرات و تماس آنها با انسان منتقل می شود و می تواند در مواردی به مرگ شخص مبتلا منجر شود.
گوشت دام پس از ذبح نباید بلافاصله به چرخه عرضه و مصرف وارد شود و باید زمانی حدود 12 الی 24 ساعت در سردخانه متوقف شده تا فرایند جمود نعشی كه طی آن گوشت اسیدی شده و سبب از بین رفتن ویروسها می شود بخوبی اتفاق بیفتد.
د/7148/ 607
اصفهان- مركز بهداشت شماره دو اصفهان از شهروندان خواست هنگام خريد گوشت قرمز به برچسب گوشت پيش سرد شده بر روي لاشه گوشت دقت كنند.