به گزارش روز دوشنبه ایرنا ،یك گروه بین المللی از پژوهشگران به رهبری دانشگاه پزشكی 'دوك نوس' دریافتند كه افزایش مصرف كافئین می تواند خطر ابتلا به بیماری كبد چرب افراد غیر الكلی را كاهش دهد.
این پژوهشگران با آزمایش بر روی موش هایی كه رژیم غذایی پرچرب داشتند، كشف كردند كه كافئین باعث تحریك متابولیسم لیپیدهایی می شود كه در سلول های كبد ذخیره شده اند و این امر باعث كاهش آمار ابتلا به كبد چرب می شود.
بر اساس یافته های این تحقیق، مصرف مقدار كافئین روزانه برابر با چهار فنجان قهوه یا چای می تواند خطر ابتلا به كبد چرب در انسان ها را هم كاهش دهد.
دكتر 'پال ین' استاد این دانشگاه در این باره گفت: قهوه و چای بسیار در بین مردم استفاده می شوند و یافته های این تحقیق نشان می دهد كه این نوشیدنی ها می توانند فواید درمانی مفیدی داشته باشند.
بنا بر آمار تخمینی، حدود 70 درصد از مردم جهان كه مبتلا به چاقی و دیابت هستند، دارای بیماری كبد چرب غیر الكلی نیز هستند. همچنین حدود 30 درصد از مردم آمریكا به این بیماری مبتلا هستند.
علمی**(6)/9242**1599
تهران – پژوهشگران پس از اجرای آزمایشات متعدد دریافتند: نوشیدن یك فنجان چای یا قهوه در ابتدای صبح، خطر ابتلا به بیماری كبد چرب را كاهش می دهد.