به گزارش ایرنا، امروز چهلوچهارمین سالروز به آتش كشیدهشدن مسجدالاقصی توسط دنیس مایكل روهان، جوان یهودی استرالیایی الاصلی است كه این اقدام خشم مسلمانان را در سراسر جهان بر انگیخت.
این یهودی افراطی در 21 آگوست سال 1969 میلادی و پس از گذشت دو سال از اشغال سرزمین قدس توسط صهیونیست ها، مسجدالاقصی را به آتش كشید.
رژیم صهیونیستی از نخستین روزهای اشغال بیتالمقدس، اقدامات زیادی برای زدودن آثار و تعلقات اسلامی این شهر به عمل آورد كه به آتشكشیدن شدن مسجدالاقصی از جمله اقدامات این رژیم برای محو هویت اسلامی قدس بود.
به گفته كارشناسان امور مسجدالاقصی، در این حادثه نژادپرستانه بیش از یك سوم از فضای كنونی مسجد در آتش سوخت و آتشسوزی ضرر زیادی به ساختمان این مسجد زد و به ریزش سقف، كمان(حلقه) روی گنبد و ستونهای اصلی مسجد منجر شد.
در این حادثه همچنین گنبد داخلی، محراب و دیوارهای جنوبی مسجد نیز آسیب دید و 48 پنجره آن شكست و منبر صلاحالدین ایوبی، فرش مسجد و تزئینات مزین به آیات قرآن در آتش سوخت.
در آن زمان نیروهای اشغالگر صهیونیست، آتشسوزی را غیر عمد و مربوط به اتصالی در تجهیزات الكتریكی(برق) مسجد جلوه دادند، اما كمیتههای حقیقتیاب متشكل از مهندسان فلسطینی بعدها ثابت كردند كه این آتشسوزی عمدی بوده و به همین دلیل، رژیم صهیونیستی مجبور شد، ادعاهایش را تغییر داده و مایكل روهان، جوان یهودی استرالیایی الاصل را عامل این جنایت دانسته و برای خاموشكردن آتش خشم فلسطینیها و جهان عرب و اسلام روهان را دستگیر كند، هر چند كه بعدها وی را به این توجیه كه سلامت روانی نداشته است، آزاد كرد و به وطنش بازگرداند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد با توجه به اهمیت این حادثه و پیامدهای خطرناك آن در جهان عرب و اسلام و همچنین در سایه ددمنشانه بودن آن در عرصههای دینی، تمدنی و انسانی مصوبه شماره 271 را صادر كرد كه طبق آن هرگونه تلاش رژیم صهیونیستی برای تسلط بر مسجدالاقصی محكوم و این رژیم ملزم شد از هر تصمیمی برای از بینبردن هویت اسلامی این مسجد دست بر دارد؛ مصوبهای كه تا به امروز ضمانت اجرایی نداشته و اشغالگران بدون توجه به آن آزادانه و بیپروا تجاوزهایشان در مسجدالاقصی ادامه میدهند.
گفتنی است، بنا به درخواست جمهوری اسلامی ایران، 21 آگوست(30 مردادماه) از سوی سازمان همكاری اسلامی به عنوان روز جهانی مسجد نامگذاری شد و متعاقب آن هفته تكریم مساجد در ایران گرامی داشته میشود.
مسجد الاقصی یكی از مقدس ترین اماكن اسلامی برای مسلمانان جهان است. این مسجد اولین قبله مسلمانان جایی كه در دوران پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) ایشان به سوی این مسجد به اذن خداوند نماز بپا می داشتند و همچنین سومین حرم شریف پس از مسجد الحرام و مسجد النبی در مكه و مدینه است. مسجد الاقصی دومین مسجد ساخته شده بر روی زمین پس از بیتالله الحرام محسوب می شود. نقل است كه ' حضرت آدم (علیه السلام) آنرا ساخته و زیربنای آنرا چهل سال پس از ساختن بیتالله الحرام بنا به دستور خداوند نهاده است.
در همین راستا و به مناسبت سالگرد آتش سوزی مسجد الاقصی در 21 آگوست 1969 برابر با 30 مرداد 1392، خبرنگار ایرنا با حسن هانی زاده یك كارشناس مسائل جهان اسلام گفت و گو كرده كه مشروح آن در زیر آمده است:
آتش سوزی مسجد الاقصی در سال 1969 زمانی بوجود آمد كه جهان عرب در خلا سیاسی و فكری ناشی از شكست اعراب در جنگ ژوئن 1967 به سر می برد. دو سال پس از این شكست بود كه صهیونیست ها با استفاده از شرایط بحرانی آنزمان مسلمانان و اعراب، طرح یهودی سازی بیت المقدس و زدودن آثار اسلامی از این منطقه را تصویب كردند.
هرچند كه طرح اسلام زدایی از فلسطین اشغالی در زمان «بن گورین' نخستین نخست وزیر رژیم صهیونیستی مطرح بود اما پس از شكست اعراب در جنگ 1967، این طرح حالت جدی تری به خود گرفت.
آتش زدن مسجد الاقصی، نخستین اقدام صهیونیست ها برای سنجش واكنش مسلمانان به یهودی سازی بیت المقدس و تخریب مقدسات اسلامی بود.
هرچند كه سازمان همكاری های اسلامی در سال 1969 تشكیل شد و حفاظت از اماكن اسلامی یكی از وظایف تعریف شده آن است اما به دلیل اعمال نفوذ برخی متحدان عربی و غربی رژیم صهیونیستی، تحرك خاصی در جهت ممانعت از ادامه برنامه های ضداسلامی صهیونیست ها نداشته است.
هم اكنون نیز، اسلام زدایی از بیت المقدس با استفاده از گسترش شهرك سازی در اراضی اشغالی و حفاری در زیر مسجد الاقصی به بهانه یافتن هیكل سلیمان ادامه دارد.
بیت المقدس، اولین قبله مسلمانان و سومین حرمین شریفین در جهان اسلام بوده و از اهمیت تاریخی و دینی بالایی برای مسلمانان برخوردار است لذا هدف رژیم صهیونیستی این است كه به تدریج چهره اسلامی آنرا دگرگون كرده و از اهمیت آن برای مسلمانان بكاهد.
رژیم صهیونیستی ضمن گسترش شهرك سازی در اطراف بیت المقدس تلاش می كند حتی قبه الصخری و گنبد مسجد الاقصی را در چارچوب طرح های شهرك سازی از دید فلسطینیان پنهان كند و به تدریج اهمیت مسجد الاقصی را كاهش دهد.
رژیم صهیونیستی با اعمال مقررات بسیار سخت در مورد ورود به بیت المقدس و مسجد الاقصی اجازه نمی دهد حتی فلسطینیانی كه سن آنها كمتر از 50 سال است برای نماز وارد مسجد الاقصی شوند.
رژیم صهیونیستی اعتقاد دارد كه تا زمانی كه مسجد الاقصی وجود دارد، مسلمانان همواره نگاهشان به مسجد الاقصی دوخته شده و حتی با هدف نابودی مسجدالاقصی قصد دارد مترو تل آویو-بیت المقدس را از زیر مسجدالاقصی عبور دهد و حتی مقبره های تاریخی مسجد الاقصی كه شخصیت های تاریخی فلسطین و انبیا در آن مدفون هستند هدف تخریب های این رژیم قرار دارند.
پیدا كردن هیكل سلیمان كه بهانه صهیونیست ها برای حفاری زیر مسجدالاقصی است در واقع با هدف ایجاد نمادی صهیونیستی برای كشاندن یهودیان به این منطقه و ایجاد حق برای صهیونیست ها درباره تملك این منطقه انجام می شود.
همه اینها در چارچوب بهانه های اسرائیلی برای تخریب مسجد الاقصی صورت می گیرد و غیرواقعی بودن روایات و احادیثی كه صهیونیست ها درباره اماكن مقدس مسلمانان درست كرده اند بر همگان روشن است.
تهرام**
كارشناس مسائل جهان اسلام:
آتش زدن مسجدالاقصی اقدامی برای سنجش غیرت دینی مسلمانان بود
۳۰ مرداد ۱۳۹۲، ۱۷:۵۹
کد خبر:
80783360
تهران بزرگ – یك كارشناس مسائل جهان اسلام معتقد است آتش زدن مسجدالاقصی، اقدامی در جهت سنجش غیرت دینی مسلمانان بود و صهیونیست ها از آنزمان به بعد تا همین حالا، اسلام زدایی از بیت المقدس و تخریب مسجدالاقصی را ادامه داده اند.