به گزارش خبرنگار علمي ايرنا از منابع خبري ، دانشمندان در وين اين مغز مصنوعي را ساختند. اين مغز مصنوعي ساختار پيچيده و سه بعدي مغز جنين انسان را داراست. دانشمندان اعلام كردند مغز مصنوعي آزمايشگاهي هنوز هوشياري و آگاهي از خود ندارد بلكه بايد در اين راه تحقيقات بيشتري انجام شود .
يورگن كنوبليش يكي از محققان انستيتو تحقيقاتي 'بيوتكنولوژي مولكولي' وين دراين مورد گفت : اين مغز چهارميليمتر شايد به نظر بسيار كوچك برسد ولي بايد گفت اين پيشرفت بزرگي براي محققان است زيرا آنها تا پيش از اين با نمونه ميكروسكوپي كار ميكردند . بخشهاي منحصر به فرد مغزي كه در اين نمونه بسيار كوچك پرورش داده شده است، فاصله و تفاوت چنداني با بافتهاي دروني مغز جنين انسان 9 هفتهاي ندارد.
اين محقق خاطرنشان كرد : اين نمونه مغز با استفاده از تبديل سلولهاي پوست انسان به سلولهاي بنيادي و با كمك تكنيكهاي پيشرفته مهندسي ژنتيك پرورش داده شده است.
به گفته وي اين مغز مينياتوري ميتواند به محققان در كشف ابعاد تازهاي از بيمارهايي مثل 'شيزوفرني' و 'درخودماندگي' (اوتيسم) كمك كند.
دانشمندان پيش از اين بارها تلاش كرده بودند تا مشابه بافت مغزي انسان را توليد كنند. تا بهحال از نسوج و بافتهاي چشم، كبد و غده هيپوفيز براي شبيهسازي بافت مغزي استفاده شده است.
محققان انستيتو تحقيقاتي 'بيوتكنولوژي مولكولي' گفتند كه دستاورد تازه در ساخت مغز مينياتوري 4 ميليمتري به آنها كمك مي كند تا چگونگي شكلگيري تواناييهاي مغز انسان را به دقت بررسي كنند.
علمي (1)**1354**1581
تهران- دانشمندان براي نخستين بارموفق شدند مغز مصنوعي مشابه مغز انسان را در محيط آزمايشگاهي بسازند. اين مغز 4 ميلي متر و به اندازه مغز جنين 9 هفته اي است.