دكتر مرتضي حبيبي از مجريان طرح بومي سازي دستگاه توكامك روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: اكنون زمان محصور شدن پلاسما در دستگاه چند ثانيه است كه با استفاده از پلاسماي بسيار رقيق انجام مي گيرد.
وي با بيان اينكه سوخت اين دستگاه پلاسماي دوتريوم-تريتيوم است خاطرنشان كرد: ذرات بايد داراي انرژي لازم براي برخورد با يكديگر را داشته باشند و اين انرژي با استفاده از خازن هايي كه تا ولتاز چندهزار ولت شارژ شده است به اين ذرات داده مي شود.
وي افزود: در مرحله بعدي انرژي خازن توسط يك جريان با به پيچه چنپره اي از جنس فويل هاي مسي داده مي شود كه در آن با ايجاد جريان گازهاي دوتريوم يونيزه و تبديل به پلاسما مي شود و در نهايت با ايجاد ميدان مغناطيسي موجب نگهداشتن اين محيط پلاسمايي و برخورد نكردن آن به ديواره ها مي شود.
حبيبي گفت: براي استفاده از اين دستگاه در نيروگاهها نياز است تا ظرفيت آن از 500 مگاوات بيشتر باشد؛ چراكه با توجه به هزينههاي اين سيستمها دارند ظرفيت كمتر از 500 مگاوات مقرون به صرفه نخواهد بود.
تصاوير اين دستگاه پيوست خبر است.
علمي(3)**9190**1599
تهران- استاديار دانشكده مهندسي انرژي و فيزيك دانشگاه صنعتي اميركبير گفت: با پيشرفت 80 درصدي توليد دستگاه توكامك البرز براي توليد برق از گداخت هسته اي قرار است تا در مرحله بعدي به پايداري بيشتر و زمان نگهداري بيشتر پلاسماي محصور شده رسيد.