به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، ' عبدالرضا رحمانی فضلی' روز سه شنبه در بیست و دومین گردهمایی ائمه جمعه سراسر كشور كه در تهران برگزار شد افزود: قانون گرایی، پاكدست بودن و قبول داشتن برنامه های دولت از دیگر معیارهای لازم برای انتخاب استانداران است.
رحمانی فضلی ادامه داد: این معیارها بدان معنا نیست كه استانداران نگاه سیاسی و یا فرهنگی نداشته باشند، بلكه اولویت با معیارهای ذكر شده است.
وی اظهارداشت: اگر استانداران ما نگاه اقتصادی و توسعه ای داشته باشند، می توانند تاثیرگذاری بسزایی داشته باشند.
وزر كشور از معرفی دو استاندار تهران و مازنداران كه در روزهای اخیر صورت گرفته است، ابراز رضایت كرد و گفت: می توانستیم در اتاق بنشینیم و استاندار تعیین كنیم اما رویكرد مشورتی و تعاملی را برگزیده ایم كه بهترین راه برای این منظور است.
وزیر كشور با بیان این كه رهبر معظم انقلاب این دهه را با نام پیشرفت و عدالت نامگذاری كرده اند، گفت: مبانی این پیشرفت و عدالت، توسعه اقتصاد و علم در كشور است.
رحمانی فضلی ادامه داد: در حال حاضر جدی ترین موضوعی كه دشمن آن را در قبال كشورمان مطرح كرده مساله تحریم است و معتقدند كه با تحریم های اقتصادی می توانند ایران را فلج كنند بنابراین مهمترین موضوعی كه باید به آن توجه داشت بحث اقتصاد است.
وی گفت: باید تلاش كنیم سبك اقتصادی كشورمان تبدیل به الگوی قابل ارایه در دنیای كنونی شود.
رحمانی فضلی افزود: مردم در تمام دنیا در دو حوزه اقتصاد و سیاست، دولت ها و تمدن ها را می شناسند كه ما باید ابتدا دلایل عقب ماندگی خود را تحلیل كنیم و دغدغه های اقتصادی رفع شود.
وزیر كشور سرمایه های اجتماعی را مهم دانست و گفت: سرمایه های اجتماعی عبارت است از مجموعه قوانین، هنجارها، ارزش ها، اعتقاد و اخلاق كه در دل ها و اندیشه ها نقش بسته و در رفتارمان تاثیرگذار است.
رحمانی فضلی ادامه داد: اگر ما سرمایه اجتماعی نداشته باشیم نمی توانیم فعالیت لازم را انجام دهیم و باید همگان به آن توجه داشته باشیم.
وی ادامه داد: باید در جهت تقویت سرمایه های اجتماعی در حوزه های رسمی و غیررسمی تلاش داشته باشیم و به آن اهتمام ورزیم.
وزیر كشور با اشاره به این كه باید وجدان عمومی را وادار به رعایت قانون كنیم گفت: در این زمینه اول حكومتی ها و دولتی ها و بعد مردم باید اهتمام داشته باشند و باید اعتقادات و اخلاق را در جامعه عمومی كنیم.
رحمانی فضلی روحانیت را متولی اخلاق و اعتقادات خواند و گفت: روحانیت می تواند سرمایه های اجتماعی را هدایت كند و آنها را در یك بستر مناسب قرار دهد.
وی در ادامه خاطرنشان كرد: بدون نفت هم می توان به راحتی كشور را اداره كرد زیرا منابع كمی نداریم و باید بتوانیم با عقل، اخلاق و عمل از آب، خاك و هوا تولید ثروت نماییم.
وزیر كشور یكی از سیاست های این وزارتخانه را در هماهنگی امور اقتصادی دانست و گفت: استانداران به عنوان زیرمجموعه های وزارت كشور می توانند این تاثیرگذاری را داشته باشند و اگر استاندار فهم اقتصادی و توسعه ای داشته باشد می تواند در تجهیز منابع مالی و سرمایه ای در استان، بودجه نویسی استان در توزیع منابع استان و اولویت بندی اقتصادی موثر باشد.
وی ادامه داد: سهم موافقت نامه، اعتبارات، تسهیل در سرمایه گذاری و صنعت یكی دیگر از رفتارهای استانداران است كه می توانند با داشتن مدیرانی كارآمد عملكرد اقتصادی را قدرت ببخشند.
وزیر كشور همچنین به سبك زندگی اقتصادی اشاره كرد و گفت: در این سبك دو رویكرد تولید و مصرف مدنظر است كه می توان در تولید تشویق به گسترش و در مصرف صرفه جویی را در میان مردم نهادینه كرد كه این مهم به عهده ائمه جمعه است.
رحمانی فضلی ادامه داد: مساله اقتصاد و توسعه را باید در اولویت قرار دهیم و در این جهت از همه نخبگان همچون ائمه جمعه كمك می خواهیم.
وزیر كشور برای ارتباط بیشتر با ائمه جمعه «اكرمی» را به عنوان مشاور عالی خود در حوزه ارتباط با روحانیون معرفی كرد.
رحمانی فضلی به انتخاب استانداران از همه گرایش ها اشاره كرد و گفت: می توانستیم در اتاق نشسته و استاندار را تعیین كنیم اما با مشورت و تعامل این كار بهتر و مناسب تر انجام می پذیرد.
وی افزود: پیش از این استانداران از یك موضع سیاسی و یا گروه سیاسی انتخاب می شدند اما در این دوره از همه گرایش ها انتخاب انجام می پذیرد و این كار را سخت تر كرده است.
وزیر كشور از معرفی دو استاندار تهران و مازندران ابراز رضایت كرد و افزود: نظر خواص جامعه نسبت به این دو نفر مثبت بوده است و امیدواریم در عملكردشان نیز توفیق یابند.
رحمانی فضلی با بیان این كه در شرایط كنونی باید بتوانیم اقتصاد را با نگاه توسعه محوری به پیش ببریم گفت: به منظور رضایتمندی مردم در حوزه تولید و مصرف باید این مدیریت انجام پذیرد تا این ملت و نظام را در شان جایگاه اقتصادی خودش به عنوان ارایه دهنده الگوی مناسب اقتصادی مطرح نماییم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این كه چرا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در رسانه ها موضع اعتدال گرایی نداشته و از یك دیدگاه دیگر صحبت كرده است ، گفت: واقعیت این است كه آقای جنتی فردی متدین هستند و صحبت های وی در رسانه ها تحریف شده است.
وزیر كشور خاطرنشان كرد: برخی رسانه های ما به خاطر مخاطب و یا گرایش های سیاسی از حقایق فاصله می گیرند.
رحمانی فضلی از ائمه جمعه درخواست كرد كه درباره پرسش هایی كه نسبت به موضوعات فرهنگی و یا پیش آمده دارند نیز از جنتی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دعوت نمایند و صحبت های وی را هم جویا شوند.
سیام(3)**9132**1723**7261**1058**1478
تهران - وزیر كشور می گوید: مهمترین معیارهایی كه باید برای انتخاب استانداران مورد توجه قرار گیرد، برخورداری از نگاه اعتدالی، اقتصادی و سابقه مفید است.