به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، «حجت الله ايوبي» جمعه شب با حضور در بخش گفت و گوي ويژه برنامه تلويزويني «هفت» كه به مناسبت روز ملي سينما و بازگشايي مجدد خانه سينما ترتيب داده شده بود، آغاز مجدد فعاليت اين خانه با حضور حداكثري سينماگران را گامي نو و جديد براي حركت به سمت تعالي همه جانبه هنر هفتم در كشور دانست.
وي در پاسخ به انتقادات مطرح شده در بيانيه اي از سوي برخي از اعضاي هيات مديره خانه سينماي ايرانيان گفت: سينماي ايران امروز بيش از هر زماني نيازمند اتحاد است و اميدوارم دوستان و همراهان و دلسوزان واقعي اين هنر به جاي بيانيه نويسي به فكر نگارش فيلمنامه هاي خوب براي ارتقاي سينماي كشور باشند.
ايوبي در پاسخ به انتقادهاي «حبيب الله كاسه ساز» و بيانيه «جمال شورجه» در اعتراض به بازگشايي خانه سينما و بي توجهي به گفته هاي اعضاي خانه سينماي ايرانيان با تاكيد بر اين مساله كه يك خانه سينما براي جمهوري اسلامي ايران كافي است گفت: اين هنرمندان كه تمامي آنها از دوستان من هستند بهتر بود به جاي نگارش بيانيه، ترتيبي اتخاذ مي كردند تا در سايه تعامل و گفت و گو به حل و فصل مشكلات بپردازيم.
وي با بيان آنكه كاش در صحبت هاي رو در رو از زبان منتقدان مشكلات را مي شنيديم خاطرنشان كرد: پيش تر هم گفته ام كه خدمتگذار تمامي خانواده سينما هستم و مساله مهم اينجاست كه تمامي اهالي اين خانواده تحت يك نهاد مي توانند فعاليت كنند و البته عضويت آنها در ساير نهادهاي صنفي نيز غيرقانوني نيست؛ اما مساله مهم اينجاست كه ما تنها يك خانه سينما داريم و همين براي سينماي ايران و تجلي اتحاد آن كافي است.
** ديپلماسي بين المللي دولت «تدبير و اميد» نيازمند سينما و توليدات هنرمندان آن است
ايوبي در ادامه زبان سينما را به عنوان زباني آميخته به هنر يكي از مهمترين راه هاي انتقال ارزش ها و داشته هاي معنوي، انقلابي، اسلامي و انديشه گرايي ايران به تمام جهان دانست و تصريح كرد رييس دولت «تدبير و اميد» و آقاي محمد جواد ظريف به عنوان وزير امور خارجه ايران، براي ديپلماسي بين المللي خود نيازمند سينما و توليدات هنرمندان آن هستند.
وي ادامه داد: بر همين اساس است كه تمام تلاش خود را به كار خواهيم بست تا سينماگران ايراني به حقوق واقعي و برحق شان به شكل عادلانه دست پيدا كنند تا بتوانند به معناي واقعي كلام قدرت واقعي ضريب نفوذ فرهنگي ايران را در شرايط تحريم و سختي هاي موجود به تمام جهان نشان دهند.
** از فرمايش امام خميني(ره) نبايد براي منافع شخصي سوء استفاده كرد
ايوبي در پاسخ به اين پرسش كه برخي با استناد به فرموده حضرت آيت الله خميني (ره) بنيانگذار انقلاب اسلامي مبني بر آنكه نبايد از تشويق دشمنان شاد شويم، چرا شما مدام به بازگشايي خانه سينما و شادي و تشويق سينماگران و رسانه هاي داخلي و خارجي به عنوان موفقيت اشاره مي كنيد؛ گفت: مساله اصلي اينجاست كه برخي با بسته شدن خانه سينما طي دو سال اخير، خوراك مناسبي به رسانه هاي غربي و معاند با جمهوري اسلامي ايران دادند.
وي ادامه داد: فرمايش حضرت امام درباره شادي دشمن تنها مختص به رژيم صهيونيستي بود و نكته مهم آن است كه نبايد از چنين فرمايشات مهم و تاريخ سازي براي منفعت طلبي عده اي سوء استفاده كرد.
اين پژوهشگر فرهنگي بازگشايي خانه سينما را به منزله گرفتن طعمه مناسب جوسازي هاي منفي عليه فرهنگ جاري در نظام آزاد و مردمي جمهوري اسلامي ايران از دشمنان اين نظام و رسانه هاي غربي دانست و تصريح كرد آن رسانه ها كه دو سال خوراك مناسبي براي هجمه عليه ايران داشتند با اين اقدام شايسته از سوي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نه تنها خوراك رسانه اي خود را از دست دادند كه مجبور شدند به اين اتفاق خوب به عنوان يك موفقيت اشاره كنند، كه اين خود نشان تسليم آنها و يك پيروزي بزرگ است.
** عظمت، صلابت و قدرت سينماي ايران در جهان بايد بار ديگر احيا شود
ايوبي با اشاره به حضور مستر خود در بدنه مديريت فرهنگي كشور در بخش هاي مختلف از سال 1380 و حضورش در بدنه دانشگاهي در سال هاي قبل از آن گفت: در تمام اين سال ها زندگي و نفس كشيدن در كنار اهالي فرهنگ براي من توام با افتخار بود و همين تجربه من را براي حضور در عرصه خدمت رساني به اين قشر خدوم مصمم تر كرد.
وي با تاكيد بر آنكه از زمان حضور خود در سمت رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در فرانسه سابقه آشنايي با سينماگران متعهد و خلاق كشور را داشته است: در تمامي برنامه هايي كه در سال هاي حضورم در كشور فرانسه ميزبان سينماگران و توليدات سينماي ايران بودم متوجه ارادت و احترام ويژه غربي ها و تحسين مداوم آنها از هنر سينماي ايران بودم و بر همين اساس است كه امروز ادعا دارم سينماي ايران داراي عظمتي است كه بايد بار ديگر احيا شود.
رايزن فرهنگي پيشين ايران در فرانسه با اشاره به دوران حضور خود در سمت رياست موسسه اكو و ارتباط مسترش با هنرمندان بزرگ ايراني گفت: امروز بر اساس مشاهدات و شنيدن حرف هاي عموم هنرمندان به ويژه سينماگران كشور اعلام مي كنم كه سينما و هنرمندان اين حوزه از پرافتخارترين فعالان عرصه فرهنگي هستند و همين تلاش هاي بي منت و چشم داشت آنها بوده كه باعث شده جهان به سينماي ايران افتخار كند.
وي با تاكيد بر اين جمله از فيلم «ناصرالدين شاه آكتور سينما» كه «سينما مي تواند انسان تربيت كند» گفت: بدون شك هنر هفتم نه تنها در تربيت انسان كه در رشد و تعالي فرهنگ عمومي جامعه نيز نقش تعيين كننده دارد و سينماي ايران با تمام چارچوب ها و مختصاتش يكي از اصلي ترين هنرهاي تربيت كننده انسان ها در تمام جهان است.
** ترجيح مي دهم به جاي معارفه، مراسم توديع آبرومندي داشته باشم
ايوبي در پاسخ به پرسشي مبني بر ارائه نظرش در خصوص فعاليت مديران قبلي سينما گفت: آنچه امروز به عنوان سينما در حوزه كلان مديريتي و اجرايي وجود دارد ثمره فعاليت مديران قبلي اين حوزه است كه در فصول متعدد و فراز و فرودهاي مختلف سياسي، اجتماعي و حكومتي اين حوزه را تا به امروز به دنبال خود كشانده اند.
وي با اشاره به آنكه بيان وجه تفاوت فعاليت و كاركرد مديران پيشين سينما در حوزه صلاحيت من نيست خاطرنشان كرد: در اين ميان تنها مي توان به اين نكته اشاره كنم كه بودند مديراني مانند مرحوم سيف الله داد و يا محمدرضا جعفري جلوه و اقاي پزشك كه امروز نيز از آنها با نام نيك ياد مي شود.
مدير پيشين موسسه اكو تصريح كرد ترجيح من آن است كه به جاي مراسم معارفه شكوهمند براي خود، شاهد مراسم توديع آبرومند و توام با رضايت هنرمندان سينماگر باشم و در پايان از آنكه طي خدمتم در اين حوزه را هنرمندان با رضايت حضورم تحمل كردند قدردان خداوند باشم.
** اميد به بهبود شرايط سينما در گرو اعتمادسازي متقابل ميان هنرمندان و مديران
ايوبي با تاكيد بر آنكه تمايلي ندارد تا از گذشته صحبت كند از فعاليت هاي جواد شمقدري مدير پيشين سازمان سينمايي تشكر كرد و افزود: متاسفانه بزرگترين آسيب در دولت قبلي در بدنه سينما رابطه مخدوش هنرمندان با مديران بود و اين به معناي مقصر جلوه دادن آقاي شمقدري نيست، بلكه شرايط دولت در چهار سال گذشته به نحوي بود كه باعث شد رابطه هنرمندان با مديران به شكل صحيحي برقرار نشود.
وي با بيان آنكه به هر حال در دوره رياست قبلي سازمان سينمايي نيز شاهد دستاوردهايي در حوزه هنر هفتم كشور بوديم گفت: نكته مهم آن است كه در گام جديد فعاليت سازمان سينمايي بدون توجه به گذشته نگاهي به فردا و رو به آينده داشته باشيم.
اين مدرس دانشگاه، مدير فرهنگي را به «سرايدار» و «باغباني» توصيف كرد كه مهمترين وظيفه اش رسيدگي صحيح و اصولي به باغ و بوستان سپرده شده به وي است و افزود: نحوه نگهداري و مراقبت از محصولات آن باغ بايد به گونه اي توسط باغبان صورت گيرد تا اهالي آن باغ با رويي گشاده و رضايت قلب به آن محيط پاي بگذارند و براي پربار شدن ثمرات درختان آن از هيچ تلاشي فروگذار نباشند.
وي با تاكيد بر آنكه اگر اعتماد متقابل وجود نداشته باشد هيچ مديري نمي تواند كاري را به پيش ببرد به برگزاري مراسم جشن سينماي ايران كه جمعه شب در باشگاه ديپلماتيك برگزار شد اشاره كرد و گفت: در اين مراسم شاهد استقبال بيش از 2000 هنرمند از تمامي قشرها، گروه ها و تفكرات مختلف بوديم كه با رويي گشاده در مراسم حاضر بودند و بدون شك با وجود اين انرژي مثبت و گام جديد مي توان به وقوع اتفاقات خوب براي سينماي ايران در آينده اميدوارتر بود.
** براي توفيق سينما بايد بياموزيم به عقايد يكديگر احترام بگذاريم
ايوبي عرصه سينما را جداي از عرصه هاي فرهنگي و هنري ديگر ندانست و تصريح كرد چنين عرصه هايي كه محل جولان انديشه است بدون شك با اختلاف نظرهاي متعددي همراه خواهد بود و سينما نيز از اين قاعده مستثني نيست اما گام مهم و اصلي جهت رسيدن به توفيقات روزافزون آن است كه بياموزيم به عقايد يكديگر احترام بگذاريم.
وي با بيان آنكه مي داند بر صندلي اي تكيه زده است كه حكم پدر را براي سينماي كشور ايفا مي كند گفت: هر چند شايد از نظر سني در جايگاه پدر بسياري از سينماگران پيشكسوت كشور نباشم اما قول مي دهم با نگاهي يكسان، رفتاري عادلانه نسبت به تمامي هنرمندان اين عرصه داشته باشم.
رايزن فرهنگي پيشين ايران در كشور فرانسه با تاكيد بر اين مساله كه ايجاد وحدت ميان سينماگران به معناي ريشه كني اختلاف سليقه نيست خاطرنشان كرد: در كار فرهنگي به ويژه در حوزه سينما تفاوت آرا بايد وجود داشته باشد اما بايد بياموزيم كه با هم زندگي كنيم.
** عدالت، انصاف و شفافيت رمز موفقيت مديريت سينما است
ايوبي يكي از اصلي ترين دلايل اختلاف نظر موجود ميان سينماگران با سازمان سينمايي را عدم شفافيت مديريت قبلي در برخورد با زحمت كشان اين عرصه دانست و تصريح كرد سينمايي كه تنها به سمت فيلم فاخر حركت كند آنگونه محكوم به نابودي است كه سينمايي كه تنها هدفش را بر ساخت آثار تجاري بنا نهاده باشد.
وي با بيان آنكه نبايد با صحبت هايي نظير توليد آثار فاخر، بودجه سينما را تنها مختص عده اي خاص و بخش عظيمي از طيف سينماگران را از حقوق شان محروم كنيم خاطرنشان كرد: حق هر حكومتي حمايت از سينما است اما در اين ميان در ارائه سبد حمايتي به سينماگران ابتدا بايد عدالت و انصاف رعايت شود و سپس شفافيت و دليل قانع كننده وجود داشته باشد، چرا كه در غير اين صورت شاهد به وجود آمدن رانت ها و اسيب هايي از اين دست مي شويم.
رييس سازمان سينمايي با بيان آنكه فعلا بودجه اي در اختيار نداريم تا برنامه ريزي هاي مختص آن را در دست اقدام داشته باشيم گفت: سينماي ايران نيازمند توسعه و تجهييز زيرساخت هاي خود است و يكي از اولويت برنامه هاي سازمان سينمايي معطوف به همين نكته خواهد بود.
** بدون هيچ شكي مردم با سينما قهر هستند
ايوبي به آمار تخمين زده شده ورودي سينماي كشور در سال جاري (1392) كه عددي نزديك به 10 ميليون نفر است اشاره كرد و گفت: در اين ميان كشورهايي با جمعيت نزديك به ايران در كمترين حد خود شاهد آمار ورودي 250 ميليون مخاطب به سينما در طول سال هستند كه همين نكته به ما نشان مي دهند كه بدون شك مردم با سينما قهر هستند.
وي ادامه داد: متاسفانه اغلب سالن هاي سينماي ما نالان هستند و نيازمند تجهيز و به روز رساني و در همين مدت كوتاه حضورم بسيار شنيده ام سينماداراني كه اگر منع قانوني براي آنها وجود نداشت ترجيح مي دادند تا سينماي خود را به يك رستوران و يا اغذيه فروشي بدل كنند، پس مسلم است كه وظيفه كلان ما بازگرداندن سطح آرامش و رونقي در شان فرهنگ نظام جمهوري اسلامي ايران به سينماهاي آن است.
اين مدير فرهنگي با بيان آنكه شنيده ها از اين امر حكايت دارد كه تعداد محدود و موجود سينماهاي كشور تنها با 10 ميليارد تومان امكان مجهز شده به جديدترين امكانات سينماي ديجيتال را داشتند گفت: اين بودجه و بيشتر از آن در دولت و مديريت قبلي سازمان سينمايي آمد و رفت اما كاري براي اين امر صورت نگرفت و حال بايد افسوس بخوريم كه اي كاش مديريت قبلي بر اين امر اهتمام ويژه اي داشت.
به گفته رييس سازمان سينمايي، سينماي ما بايد آنقدر جذاب و در دسترس باشد كه مخاطبان با وجود تمامي امكانات رسانه اي موجود در عصر حاضر مايل به حضور در سالن هاي سينمايي باشند و اين امكاني بود كه در گام پيشين اين سازمان به آن توجهي نشده بود.
** حضور در جشنواره هاي جهاني سينمايي به منزله بازتاب قدرت سينماي ايران است
ايوبي با يبان آنكه قبول دارم برخي از جشنوره ها و رخدادهاي سينمايي در عرصه بين الملل نگاه سياسي خاصي را دنبال مي كنند گفت: با اين حال اعتقاد راسخي دارم كه سينماي ايران براي بازتاب قدرت و صلابت خود بايد در تمامي رويدادهاي جهاني سينمايي حاضر باشد؛ چرا كه حضور فيلم ها در جشنواره ها باعث اعتبار بخشي هر چه بيشتر به سينما و فرهنگ ايران است.
وي با تاكيد بر اين اصل كه سينما نهايت مدرنيته است گفت: بايد بپذيريم كه هر كشوري نمي تواند توليد سينمايي داشته باشد و ما با حضورمان در جشنواره هاي معتبر جهاني مي توانيم اعتبار سينماي ايران را به رخ بكشيم. اگر رفتن به جشنواره هاي سينمايي كار اشتباهي است چرا در طول سال مديران فرهنگي تا اين حد به فكر توسعه ارتباطات سينمايي با ديگر كشورها هستند.
** وجود نقد درست نشان دهنده اقتدار و آزادي تفكر مردم سالاري ديني است
رييس سازمان سينمايي با تاكيد بر آنكه سينما دريچه اي براي بيان افكار متعالي نظام جهوري اسلامي ايران به تمامي كشورهاي جهان است گفت: مشكل اصلي آنجاست كه طي ساليان اخير بي هيچ دليل منطقي انتظارات مان را از سينما بالا برديم و دليل نقدها و تهمت هايي كه به هم زديم مدلول اين اتفاق است.
وي با بيان آنكه يك فيلم مثل كتاب است و تمامي آثار سينمايي با هر كيفيتي قابل نقد هستند افزود: ايجاد اين تفكر كه نمي توان انتظار داشت كه هيچ نقدي به سينما و توليدات سينمايي كشورمان وارد نباشد، انتظاري كاملا نادرست است و دليل به وجود آمدن اين تفكر طي چند سال اخير به دليل مديريت نادرستي بوده كه بر بدنه سينما حاكميت كرده است.
رييس پيشين موسسه اكو ادامه داد: اگر در فيلمي يك مساله فرهنگي و سياسي و اجتماعي مورد نقد قرار مي گيرد به اين معنا نيست كه ايران كشور خوبي نيست؛ بلكه درست برعكس؛ اين امر بازتاب دهنده اين نكنه مهم و استراتژيك است كه نقد اجتماعي درست و منطقي نشان دهنده فضاي آزاد در ايران مي تواند باشد.
وي ادامه داد: ما يك نظام با اقتدار و مردم سالار را دارا هستيم كه فخر جهان اسلام است و دقيقا چون اقتدار داريم نبايد نگران نقد سالم باشيم.
در ادامه دو گزارش با محوريت خواسته هنرمندان و مردم از رييس سازمان سينمايي براي موفقيت هر چه بيشتر سينماي ايران پخش شد كه ايوبي در پاسخ به اين گزارش ها با تاكيد بر آنكه به دليل سبقه معلمي خود شنونده و نقدپذير خوبي است گفت: اينكه مديريت قبلي سينما با هنرمندان چنان برخورد كرده است كه آنها امروز هيچ توقعي از رييس جديد سازمان سينمايي جز احترام و درك شخصيت فرهنگي آنها ندارند حادثه تلخي است.
وي ادامه داد: اما اين گفته ها از سوي ديگر مويد اين نكته است كه به عنوان خادمي كوچك در برابر خانواده بزرگ سينماي كار بسيار دشواري پيش رو دارم و براي برداشتن هر گام نيازمند حمايت و تعامل تمامي اهالي خانواده سينما هستم.
فراهنگ**9266**1588
رييس سازمان سينمايي:
يك خانه سينما كافي است/ به جاي بيانيه نويس نيازمند فيلمنامه نويس خوب هستيم
۲۳ شهریور ۱۳۹۲، ۹:۰۸
کد خبر:
80814446
تهران - رييس سازمان امور سينمايي با تاكيد بر آنكه يك خانه سينما براي جمهوري اسلامي ايران كافي است؛ تصريح كرد سينماي امروز به جاي بيانيه نويس نيازمند فيلمنامه نويس خوب است.