به گزارش ايرنا، در اين كنفرانس كه نمايندگاني از كشورهاي ايران، پاكستان، عربستان، مصر، تركيه، اندونزي، مالزي، بنگلادش، هند و شمار ديگري از كشورهاي اسلامي حضور داشتند 'عبدالرب رسول سياف'، عضو مجلس نمايندگان و يكي از رهبران جهادي افغانستان مسووليت علماي اسلام را در قبال صلح در جهان بسيار مهم و حياتي دانست.
سياف گفت: دولت و مردم افغانستان همواره خواهان صلح با طالبان بودند، اما آنان هميشه سركشي كردند و به صلح تن ندادند.
عضو مجلس نمايندگان افغانستان تاكيد كرد كه سكوت در برابر گروه سركشي كه اقداماتش بر خلاف دستورات خداوند است، دشمني با خدا و سنت پيامبر گرامي اسلام به شمار مي رود.
سياف ملت افغانستان را در برابر يك توطئه بزرگ جهاني توصيف كرد و گفت:مردم افغانستان بيش از اين، تحمل حملات انتحاري و مشاهده متلاشي شدن شهروندان خود را ندارند.
وي تاكيد كرد: خواست اصلي مسلمانان به خصوص مردم افغانستان در برابر حملات انتحاري اين است كه عناصر تروريسم و انتحاري به عنوان باغي سركوب شوند.
محمد بشير عتاد، نماينده عربستان نيز در اين كنفرانس گفت:در برابر دنياي اسلام مشكلات زيادي وجود دارد، اما مشكلات دروني و اختلافات داخلي بيشتر از همه به دشمن فرصت مي دهد.
صلاح الدين رباني، رييس شوراي عالي صلح افغانستان نيز در اين نشست گفت كه علماي دين در آگاهي بخشي به افكار عمومي و ترويج فرهنگ صلح و برادري نقش اساسي را دارند.
رييس شوراي عالي صلح افغانستان از نمايندگان تمامي كشورهاي اسلامي خواست به برقراري صلح در افغانستان كمك كنند.
اين نخستين باري است كه كابل و شوراي عالي صلح افغانستان براي تامين صلح، كنفرانس بينالمللي علماي كشورهاي اسلامي را ميزباني مي كنند.
پيش از اين دولت افغانستان تلاش كرده بود تا يك كنفرانس مشترك را با حضور علماي پاكستان و افغانستان در كابل برگزار كند، اما علماي ديني پاكستان از شركت در اين نشست خودداري كردند.
شوراي عالي صلح افغانستان با همكاري شوراي سرتاسري علماي افغانستان و سازمان همكاري كشورهاي اسلامي (IOC) كنفرانس بين المللي 'اسلام و صلح' را در كابل برگزار كردند.
در اين كنفرانس يك روزه علاوه بر تعدادي از علما، بزرگان، متخصصين امور ديني كشور، عالمان، رهبران ديني و مذهبي بيشتر از ۲۴ كشور اسلامي منطقه و جهان شركت كردند.
هدف اصلي از برگزاري اين كنفرانس، عمدتا بحث و تبادل نظر در باره مشكلات و چالش هاي امروز مسلمانان از جمله مشكلات مردم افغانستان و گسترش خشونتها اعلام شده است.
'حامد كرزي' رييس جمهور افغانستان در پيامي به اين نشست گفت: جاي بسي تاسف است كه در جنگ كنوني قاتل و مقتول هر دو دعواي اسلام دارند كه اين خود وضعيت را پيچيده تر ساخته و زمينه را براي مداخلات خارجي فراهم كرده است.
نيروهاي طالبان از علماي جهان اسلام خواسته بودند كه در اين كنفرانس شركت نكنند.
آساق/پ/ع.ن/1501
كابل- كنفرانس بين المللي 'اسلام و صلح' روز سه شنبه با حضور علماي 24 كشور اسلامي از جمله جمهوري اسلامي ايران در كابل پايتخت افغانستان برگزار شد.