۱۸ مهر ۱۳۹۲، ۹:۲۹
کد خبر: 80853617
T T
۰ نفر
خشكيدگي بخشي از اراضي جنگلي چهارمحال و بختياري در دست بررسي است

شهركرد - مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان چهارمحال و بختياري گفت: معضل خشك شدن 20 هزار هكتار از زمين هاي جنگلي و 200 هزار هكتار از تيپ گياهان گون گزي، زبان گنجشك، بادام كوهي و پسته وحشي اين استان در دست بررسي است.

خسرو عبداللهي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود :طرح تحقيقاتي بررسي عوامل موثر بر خشكيدگي اين گونه ها با همكاري مركز تحقيقات منابع طبيعي چهارمحال وبختياري و واحد حفاظت و گياه پزشكي اين اداره كل در حال اجراست.

وي با بيان اينكه 68 درصد از مساحت چهارمحال وبختياري زير پوشش اراضي مرتعي است، تصريح كرد:هزار و 200 گونه مرتعي در اين استان وجود دارد كه گونه ' گون ' در زمين هاي مرتعي در 52 تيپ گياهي به عنوان گونه قالب وجود دارد.

عبداللهي اضافه كرد:اگر چه برخي از گونه هاي مرتعي چهارمحال وبختياري زادآوري دارد، تصريح كرد:تقويت و احياي برگشت پذيري و زادآوري برخي گونه هاي گياهي در مراتع استان نيز مورد توجه كارشناسان اين حوزه قرار دارد.

مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال وبختياري ادامه داد:ارتفاعات شمالي كوه چوبين و مناطق كوهستاني اطراف دشت زرين در شهرستان كوهرنگ، ارتفاعات سفيددانه و لاغرك، مسير شهر باباحيدر به شهرستان كوهرنگ و ارتفاعات چوبين در معرض خشكيدگي گونه گياهي گون قرار دارد.

عبداللهي ادامه داد:در مجموع، 400 هزار هكتار از مراتع چهارمحال وبختياري دچار خشكيدگي شده است كه در 200 هزار هكتار از اين مناطق، وضعيت بحراني است.

وي افزود : گسترش اين پديده در جنگل ها و مراتع به بروز خطرهاي زيست محيطي منجر مي شود و با تداوم آن و نابودي تنوع گياهي ، تنوع زيستي و جانوري چهارمحال و بختياري نيز از بين مي رود.

وي اظهاركرد: بر اساس تحقيقات انجام گرفته، بيماري زوال بلوط (oak decline) تنها يك بيماري نبوده و تحت تاثير عواملي نظيرآب و هوا، سن درخت، نوع خاك، بيماري ها و ديگر عوامل صورت گرفته است.

عبداللهي از آب و هوا، افزايش سن درخت، گسترش ريزگردها در هوا، تغييرات زيست محيطي، شخم و شيار در اراضي جنگلي، زراعت ديم در زيراشكوب درختان، قطع درختان جنگل، چراي بي رويه دام در اراضي جنگلي و فقر خاك، به عنوان مهم ترين عوامل خشكيدگي اين درختان ياد كرد.

مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان چهارمحال و بختياري، تشكيل نشست هاي تخصصي و كارشناسي با حضور مسئولان استانداري چهارمحال و بختياري و اين اداره كل و استادان دانشگاه در مورد پهنه بندي خشكيدگي اراضي جنگلي، شدت و وسعت خشكيدگي و تعيين الگوي آن را از اقدامات انجام شده براي برسي مشكل و رفع اين موضوع عنوان كرد.

86.6 درصد از مساحت چهارمحال وبختياري را اراضي ملي شامل جنگل ها و مراتع تشكيل مي دهد.

از يك ميليون و يكصد هزار هكتار از مراتع چهارمحال وبختياري، 64 هزار هكتار آن را گونه هاي گياهي و مرتعي گون تشكيل مي دهد و حدود 100 گونه از جنس گون در اين استان رشد و نمو دارد كه نيمي از آن، بوته اي و خاردار است.

547
۰ نفر