۲۳ مهر ۱۳۹۲، ۸:۲۳
کد خبر: 80860630
T T
۰ نفر

شهادت در محراب عبادت

۲۳ مهر ۱۳۹۲، ۸:۲۳
کد خبر: 80860630
شهادت در محراب عبادت

گروه اسناد و اطلاع رسانی-بیست و سوم مهر، سالروز شهادت پنجمین شهید محراب، آیت الله اشرفی اصفهانی است؛ روحانی مبارزی كه با مجاهدت ها و خدمات خالصانه خویش خشم دشمنان را برانگیخت و در محراب نماز همانند مولایش امام علی(ع) به شهادت رسید.

آیت اللّه عطااللّه اشرفی اصفهانی، در 1281 هجری خورشیدی در خمینی شهر اصفهان در خانواده ای روحانی دیده به جهان گشود. او تحصیلات مقدماتی را در زادگاه خویش سپری كرد و پس از آن برای ادامه تحصیل راهی اصفهان شد و توانست در حوزه علمیه اصفهان به تحصیل علوم حوزوی بپردازد.

او در طول دوران تحصیل خویش از محضر استادان بنامی چون آیات عظام سید مهدی درچه ای و سید محمد نجف آبادی بهره جست و در 22 سالگی برای نیل به مقامات عالیه و دینی به حوزه علمیه قم رفت و در آنجا از جلسات درس بزرگانی چون شیخ عبدالكریم حائری،حاج سید محمد تقی خوانساری، سید صدرالدین صدر، سید محمد حجت و آیت الله بروجردی كسب فیض كرد.

وی در طول دوران تحصیل خود با اشتیاق فراوان در كلاس های درس آیت الله بروجردی حضور یافت و توانست با همه مشكلات و مسائل آن روزگار، در تحصیل علوم اسلامی و دینی جدیت به خرج دهد و پس از اندك زمانی در زمره فضلا و مدرسین نامی و برجسته حوزه علمیه قم قرار گیرد و با تلاش و كوشش توانست در 40 سالگی به درجه اجتهاد نایل شود.

آیت الله اشرفی اصفهانی در سال 1335 بنا به درخواست آیت الله بروجردی برای آگاهی مردم پیرامون مسایل سیاسی روز، به جهت تبلیغ، نشر معارف، احكام دین و تقویت بنیه دینی و مذهبی اهالی كرمانشاه به آنجا اعزام شد و پس از ورود این شهر طلاب و شاگردان بسیاری را تربیت كرد.

با اوج گیری انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) شهید اشرفی نیز حركت های وسیعی را در كرمانشاه پایه گذاری كرد. وی در این دوران با برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای 19 دی و مراسم بزرگداشت شهادت آیت اللّه سیدمصطفی خمینی فرزند امام خمینی(ره) و ایراد سخنرانی های گوناگون، اهالی آن شهر را برای مبارزه با عوامل رژیم آماده كرد.

او هماره به عنوان مجاهدی انقلابی در حركت های مردمی علیه رژیم پهلوی در صف نخست و در كنار ملت ایران قرار گرفت اما در تظاهرات عاشورا و تاسوعای 1357 هجری خورشیدی توسط ساواك دستگیر و در كمیته شهربانی تهران زندانی شد.

آیت الله اشرفی اصفهانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دستور امام خمینی(ره)، امام جمعه كرمانشاه شد و توانست در این مقام خدمات ارزنده ای را برای ثبات و تداوم انقلاب اسلامی، ارایه نماید.

وی پس از آغاز جنگ تحمیلی، با سخنرانی های انقلابی در خطبه های نماز جمعه به بسیج همه جانبه مردم برای حضور در جبهه پرداخت و توانست با افتتاح حسابی در بانك برای جمع آوری كمك های نقدی به جبهه ها و ایجاد حساب برای كمك به مهاجران جنگ، خدمات ارزنده ای را در پشت جبهه انجام دهد.

او در طول زندگی گهربار خویش خدمات شایسته ای را انجام داد كه از آن جمله می توان به تاسیس حوزه علمیه امام خمینی(ره) در كرمانشاه، بازسازی مدرسه آیت الله بروجردی، توسعه كتابخانه آن مدرسه و راه اندازی حوزه علمیه خواهران اشاره كرد.

آیت الله اشرفی اصفهانی در طول این سال ها هماره با تاكید به ایجاد وحدت كامل بین روحانیت شیعه و سنی، در این راه گام های مهمی را برداشت و توانست شاگردان برجسته بسیاری را پرورش دهد و آثار ارزشمندی را چون البیان، تفسیر قرآن، خلاصه ای از تفاسیر شیعه و سنی، مجمع الشّتات و مجموعه ای درباره حروف مقطعه قرآن از خود به یادگار گذاشت.

سرانجام آیت الله اشرفی اصفهانی، این عالم وارسته، پس از 80 سال زندگی پرافتخار و خدمت به اسلام و قرآن، در 23 مهر 1361 هجری خورشیدی در محراب مسجد جامع كرمانشاه، به هنگام اقامه نماز جمعه به دست گروهك منافقین به مقام والای شهادت نایل آمد.

معمار كبیر انقلاب، امام خمینی(ره) در پیام تسلیتی پیرامون شخصیت این شهید والامقام فرمودند:مرحوم شهید بزرگوار حاج آقا عطاءاللّه اشرفی اصفهانی را در این مدت طولانی به صفای نفس و آرامش روح و اطمینان قلب و خالی بودن از هواهای نفسانی و ترك هوا و اطاعت امر مولا و جامعیت علم مفید و عمل صالح می شناسم.

اطلاع**9128**9131
۰ نفر