۳۰ مهر ۱۳۹۲، ۱۱:۰۸
کد خبر: 80869855
T T
۰ نفر
مشكل دارويي براي بيماران خاص در آذربايجان غربي وجود ندارد

اروميه - حمايت هاي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني آذربايجان غربي موجب شده تا مشكل دارويي براي بيماران خاص در استان وجود نداشته باشد.

با افزايش قيمت ارز و برخي مشكلات پيش روي ساخت و واردات دارو در كشور، قيمت دارو در چند ماهه گذشته با افزايش زيادي مواجه شد كه بيشترين لطمه از اين افزايش را بيماران خاص ديدند.

بيماراني كه براي تحمل درد و رنج ناشي از بيماري نيازمند استفاده از داروهاي گران قيمت تر هستند، بايد در اين خصوص مورد توجه بيشتري قرار مي گرفتند.

بيماران خاص از مظلومترين اقشار جامعه هستند كه رسيدگي به آنها مي تواند در كاهش آلام بيماري آنها و مشكلات ناشي از اين بيماري بسيار موثر باشد.

اما با پيگيري ها و توجه ويژه وزارت بهداشت در راستاي توليد داروي داخلي و استفاده از بيشترين توان براي مهيا كردن داروهاي بيماران به ويژه بيماران خاص، بخش قابل توجهي از داروها و اقلام مورد نياز بيماران خاص در كشور و آذربايجان غربي حل شده است.

دكتر سيامك صفاري مسئول امور بيماران خاص در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني آذربايجان غربي به خبرنگار ايرنا گفت: تمام داروهاي ايراني و خدمات پاراكلينيكي بيماران خاص در استان به صورت رايگان ارائه مي شود.

وي اضافه كرد: در حال حاضر در استان بيش از دو هزار و 700 نفر بيمار خاص در بخش هاي چهارگانه ام اس، دياليزي ها، هموفيلي و تالاسمي در استان وجود دارد كه براي تمامي آنها خدمات دارويي و پاراكلينيكي رايگان ارائه مي شود.

صفاري اظهار كرد: بيماران ام اس با يك هزار و 350 نفر در استان بيشترين سهم را در بين بيماران خاص استان دارند كه اين بيماران مي توانند داروي ايراني را كه از كيفيت بسيار خوبي نيز برخوردار است، به صورت رايگان تهيه كنند.

وي ادامه داد: بيماراني كه مي خواهند از داروهاي خارجي استفاده كنند، بهداشت و درمان به اندازه قيمت داروهاي مشابه ايراني هزينه دارويي آنها را مي پردازد.

مسئول امور بيماران خاص در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني آذربايجان غربي گفت: مداخلات پاراكلينيكي در خصوص اين بيماران نيز در صورت مراجعه به مراكز دانشگاهي در سطح استان به صورت رايگان انجام مي گيرد.

صفاري همچنين در خصوص بيماران دياليزي در استان نيز گفت: نزديك به 960 بيمار دياليزي در استان وجود دارد كه دياليز آنها به صورت رايگان در 18 مركز در سطح استان انجام مي شود.

وي اضافه كرد: از اين تعداد، چهار مركز در شهر اروميه و 14 مركز در ديگر شهرستانهاي استان فعاليت مي كنند.

وي اظهار كرد: ميانگين هزينه هر بيمار دياليزي در استان براي دانشگاه علوم پزشكي حدود 900 هزار تا يك ميليون ريال در هر ماه است كه شامل هزينه هاي نگهداري ماشين هاي دياليز و وسايل و تجهيزات نيز مي شود.

مسئول امور بيماران خاص آذربايجان غربي با عنوان اينكه از بروز بيماري تالاسمي تا حدود بسيار زيادي در استان پيشگيري شده افزود: در حال حاضر تنها 115 بيمار مبتلا به تالاسمي در استان وجود دارد كه تركيبات خوني لازم به آنها در زمان هاي معين تزريق مي شود.

صفاري گفت: حتي داروهاي خوراكي مبتلايان به تالاسمي در استان نيز به صورت رايگان در اختيار آنها قرار مي گيرد.

وي همچنين از وجود 330 بيمار هموفيلي در استان خبر داد و اضافه كرد: در خصوص بيماران هموفيلي نيز بيشترين همكاري از سوي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان اعمال مي شود.

محمد دلير راد معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي اروميه نيز در اين خصوص به خبرنگار ايرنا گفت: در زمان حاضر دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان، بيشترين تلاش را براي تامين داروهاي بيماران به ويژه بيماران خاص انجام مي دهد كه در كاهش هزينه هاي درمان و درد ناشي از بيماري بسيار اثرگذار است.

وي افزود: هزينه داروهاي بيماران هموفيلي، تالاسمي و دياليزي كه طبق تعريف قانوني، بيمار خاص محسوب مي‌شوند، تماماً رايگان بوده و فرانشيز پرداختي بيماران سرطاني، پيوندي، بيماران متابوليك، سل و ام اس در خصوص داروهاي توليد داخل به 10 درصد كاهش يافته است.

دليرراد در باره دستورالعمل توزيع داروهاي بيماران خاص در داروخانه‌ها اضافه كرد: دستورالعمل ما تغيير نكرده اما داروهاي بيماران خاص و صعب‌العلاج از آنجا كه گران‌قيمت و يارانه‌اي هستند، امكان توزيع در تمام داروخانه‌ها را ندارند و فقط از طريق داروخانه‌هاي منتخب توزيع مي‌شوند تا نظارت بيشتر و بهتري بر نحوه توزيع آنها صورت گرفته و داروها به دست بيماران مورد نظر برسند.

وي سرانه دارويي كشور را به طور ميانگين ساليانه حدود 700 هزار ريال اعلام كرد و ادامه داد: از اين ميزان به طور ميانگين حدود 300 هزار ريال توسط بيمه‌ها پرداخت مي‌شود و هزينه‌هاي دارويي براي 5/99 درصد از مردم كشور در حد 400 هزار ريال در سال است.

دلير راد اضافه كرد: حدود نيم درصد از افراد جامعه حدود 20 درصد هزينه‌هاي دارويي را به خود اختصاص مي‌دهند كه برابر سياست‌هاي دولت مي‌بايست مورد حمايت قرار گيرند زيرا آنها هستند كه از جبران هزينه‌هاي دارويي ناتوانند و اين شيوه حمايت بر روي اين قشر از جامعه كه نياز به مساعدت دارند، متمركز است.

معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني آذربايجان غربي در خصوص وضعيت بيماران خاص و صعب‌العلاج ثبت نام شده در سامانه مديريت توزيع داروهاي خاص در استان اظهار كرد: در استان آذربايجان غربي 145 مورد بيمار هموفيلي، 125 بيمار تالاسمي، 346 بيمار پيوندي و 381 بيمار دچار ام اس تاكنون در سامانه مديريت توزيع داروهاي خاص ثبت نام كرده اند.

وي گفت: سهميه تعلق گرفته داروهاي خاص به استان‌ها بر اساس ثبت نام بيماران در سامانه sepad.fdo.behdasht.gov.ir قرار گرفته است.

وي افزود: تمامي بيماران خاص به منظور اخذ كامل سهميه دارويي خود هر چه سريع‌تر نسبت به ثبت نام در سامانه مذكور اقدام كنند.

با اين اوصاف اميدوارهستيم با تدبير دولت تدبير و اميد و توجه ويژه مديران ومسئولان در بخش هاي مختلف دانشگاهي، روند ارائه خدمات رايگان به بيماران به ويژه بيماران خاص، شتاب بيشتري به خود بگيرد و زمينه رضايت مندي اين بيماران در زمينه هاي مختلف به ويژه تامين دارو بيش از پيش افزايش يابد.

گزارش از : صابر چهرقاني

8136/583/ 1645
۰ نفر