۱ آبان ۱۳۹۲، ۱۹:۱۴
کد خبر: 80872613
T T
۰ نفر

موزه شهداي اردبيل گشايش يافت

۱ آبان ۱۳۹۲، ۱۹:۱۴
کد خبر: 80872613
موزه شهداي اردبيل گشايش يافت

اردبيل – موزه شهداي اردبيل در آستانه عيد غدير خم با حضور جمعي از مسوولان و خانواده هاي معظم شهدا و ايثارگران روز چهارشنبه گشايش يافت.

به گزارش خبرنگار ايرنا مكان اين موزه ؛ خانه تاريخي رضازاده در محله قديمي اوچدكان اردبيل انتخاب شده است.

خانه تاريخي رضازاده كه در اواخر دوره قاجار ساخته شده و در فهرست آثار باستاني استان اردبيل و نيز آثار ملي ايران ثبت شده است داراي 901 متر مربع مساحت و 888 متر مربع اعياني مي باشد و در دو طبقه ساخته شده است.

فضاي موزه شهداي اردبيل نيز دو طبقه اين بناي تاريخي را شامل مي شود و داراي 77 ويترين ديواري ؛ 19 ويترين وسطي ؛ 60 گالري و 120 غرفه است.

مديركل بنياد شهيد و امور ايثارگران استان اردبيل در مراسم گشايش اين موزه گفت: در اين ساختمان آثار شهيدان گرانقدر در طول دو سال گذشته جمع آوري شده است.

سيد ودود سيد‌شنوا افزود: اين موزه در چهار مرحله طراحي شده كه به تدريج اجرا مي شود و در طراحي آن تلاش بر آن است هيچگونه آسيبي به معماري و فضاي سنتي و تاريخي اين ساختمان وارد نشود.

او گفت: در مرحله اول شكل گيري اين موزه از آثار 120 شهيد استان اردبيل شامل آثار سرداران، روحانيان و دانش‌آموزان شهيد استفاده شده است.

مديركل بنياد شهيد و امور ايثارگران استان اردبيل خاطرنشان كرد باتوجه به فضاي معنوي حاكم بر اين مجموعه با هماهنگي مراكز دانشگاهي براي برگزاري واحد درسي دفاع مقدس براي دانشجويان در اين مكان برنامه ريزي شده است.

وي كمك به ترويج فرهنگ ايثار و شهادت، ايجاد مكاني به عنوان ميعادگاه ياران شهدا به منظور تجديد خاطره هاي خودشان با ياران سفر كرده و ايجاد منبع و مرجعي براي نويسندگان و محققان را از كاركردهاي اين موزه دانست.

به گزارش خبرنگار ايرنا در موزه شهداي اردبيل 120 اثر ارزشمند شهدا ، 85 قطعه تصاوير مستند شهدا ، وصيت نامه هاي كتابت شده با خط نستعليق متعلق به 20 شهيد و 20 تابلوي هنري از نقاشان برجسته ايران درباره فرهنگ ايثار و شهادت در اين مجموعه معنوي و فرهنگي به تماشا گذاشته شده است.

در ادامه اين مراسم 'عذرا برزگر' فرزند فرمانده شهيد 'شاپور برزگر' ضمن قرائت دل نوشته اي گفت: از آنجا كه اقتدار هر كشوري در بعد فرهنگي آن جلوه مي كند ايجاد مكان هايي مزين به نام و آثار شهدا به اوج و عظمت اقتدار آن كشور مي افزايد.

اين فرزند شهيد موزه شهدا را مركز مهمي در انتقال مفاهيم شهيد و شهادت به نسل جوان دانست و افزود: موزه شهدا مترجم ندارد چرا كه تمام آثار شهدا از چفيه گرفته تا تسبيح آنان به زبان ساده حرفهاي زيادي مي گويند.

وي بيان كرد: موزه شهدا با آثار خاكي و ساده خود دلهاي نسل قديم را با نسل جديد پيوند مي زند.

در ادامه اين مراسم حجت الاسلام سلمان مظفري پدر شهيد سليمان مظفري نيز با بيان خاطره اي از شهيدان، ايجاد موزه شهدا را در پاسداري از ارزش هاي اسلامي و ترويج ولايت مداري موثر خواند.

در پايان اين مراسم كه با حضور اكبر نيكزاد استاندار اردبيل و آيت الله سيد ابراهيم سيد حاتمي نماينده مردم اردبيل در مجلس خبرگان برگزار شد، حاضران ضمن بازديد از موزه شهدا دسته گل هايي را نثار مقام شهيدان كردند.

592/587
۰ نفر