۴ آبان ۱۳۹۲، ۱۰:۵۵
کد خبر: 80874720
T T
۰ نفر

شهروندان چقدر بی آبی در تهران را جدی می گیرند

۴ آبان ۱۳۹۲، ۱۰:۵۵
کد خبر: 80874720
شهروندان چقدر بی آبی در تهران را جدی می گیرند

تهران بزرگ - بی آبی در تهران جدی است، وضعیت منابع آب در تهران به مرز هشدار رسیده، مردم در مصرف آب صرفه جویی كنند، اینها پیامهایی است كه در ماههای اخیر چندین بار از سوی مسوولان آبفا به شهروندان گوشزد شده است كه به نظر می رسد زیاد جدی گرفته نمی شود.

قطعی آب و جیره بندی آن در انتظار تهران است و در صورت مدیریت نكردن مصرف آب این سرنوشت برای شهروندان رقم خواهد خورد.

تاكنون به این مطلب اندیشیده ایم كه برای تولید یك متر مكعب آب، یك مگا وات ساعت برق یا یك متر مكعب گاز چقدر باید سرمایه گذاری شود.

آیا باید تنها و تنها مصرف كرد و هیچ وقت به فكر آیندگان نبود و تمام منابع كشور را صرف تولید آب، برق، گاز و نفت كرد تا مصرف كننده فعلی در رفاه باشد پس تكلیف نسل های آینده چه می شود.

آیا به نظر شما این گفته صحیح است كه ما پول می دهیم پس باید از تمام مواهب و امكانات شهری برخودار شویم و هر چه دلمان خواست مصرف كنیم.

'صادق یونسلو' كارشناس شركت آب و فاضلاب استان تهران در كتاب بهینه سازی مصرف آب آورده است: بررسی جدیدترین تحقیقات صورت گرفته در زمینه میزان سرانه مصرف آب هر نفر در كشورهای مختلف نشان می دهد كه ایران با وجود محدودیت منابع آبی با 190 لیتر مصرف آب شرب خانگی در روز یكی از بیشترین مصارف را در بین كشورهای مختلف دارد.

متوسط مصرف آب خانگی در دنیا برای هر نفر در روز 150 لیتر است.

وی در ادامه مطلب نوشته است: این وضعیت در تهران برای هر شهروند 220 تا 276 لیتر برآورد شده است و طبق برآوردها هر تهرانی در روز 83 لیتر آب برای حمام و 50 لیتر برای دستشویی مصرف می كند، همچنین 77 لیتر آب برای ظرفشویی و 22 لیتر نیز برای روشویی استفاده می شود.

این آمار بیانگر آن است كه ادامه روند فعلی مصرف، چیزی نیست جز هدر دادن منابع خدادادی كه باید از آن جلوگیری كرد.

مدیر عامل شركت آب و فاضلاب استان تهران در روزهای اخیر اعلام كرده است: میزان بارندگی‌های امسال در مقایسه با سال گذشته 32 درصد كاهش داشته و از سوی دیگر بر اساس پیش‌بینی‌ها، در طول پاییز امسال میزان بارندگی‌ها بسیار ناچیز خواهد بود و همین مسئله سبب كاهش حجم آب مخازن سدهای اطراف تهران تا 50 درصد شده است.

'محمد پرورش' افزود: با توجه به اینكه تا شهریور ماه امسال میزان بارندگی در تهران 32 درصد كمتر گزارش شده در زمان حاضر حجم ذخایر سدها به 400 میلیون متر مكعب كاهش یافته در حالی كه این میزان در مدت‌ زمان مشابه سال گذشته 650 میلیون متر مكعب بوده است.

مدیر عامل آبفای استان تهران درباره وضعیت سدهای لار و لتیان در سامانه شرق تهران گفت:: در زمان حاضر سد لتیان حدود 22 میلیون متر مكعب آب دارد و سد لار نیز از وضعیت خوبی برخوردار نیست كه برای جبران نیاز به برنامه‌ریزی به خصوص در حوزه مدیریت مصرف داریم.

مدیر عامل شركت آب و فاضلاب استان تهران با تاكید بر لزوم مدیریت مصرف در شرایط كنونی گفت: در حوزه همه كاربری‌ها از جمله بخش اداری، نظامی و غیر مسكونی برای مدیریت مصرف برنامه‌ریزی شده است؛ از جمله اینكه 60 حلقه چاه تا پایان سال وارد مدار بهره‌برداری می شود.

رییس هیئت مدیره آبفای استان تهران افزود:‌ تلاش می‌شود مدیریت مصرف به گونه‌ای باشد كه كمتر بخش خانگی و مسكونی درگیر شوند اما در بخش اداری و فضای سبز باید مصرف به صورت جدی مدیریت شود.

وی یكی از راهكارهای موثر در جلوگیری از مصرف بی رویه را شناسایی مشتركانی كه 1.5 برابر میزان متوسط مصرف می‌كنند عنوان كرده و می گوید: 90 درصد از مشتركان آب كه در بخش خانگی هستند 82 درصد از آب را مصرف می‌كنند؛‌ با این حال تمام مردم باید در آب باید صرفه‌جویی كنند تا مشكل كمبود آب پشت سر گذاشته شود.

پرورش افزود: با توجه به وضعیت پیش‌آمده، مشاركت یكایك شهروندان استان تهران تنها راهكار موجود برای ممانعت از بروز هر گونه محدودیت توزیع آب (قطع یا افت فشار آب در مناطق مختلف) به شمار می‌آید.

شركت آب و فاضلاب استان تهران از شهروندان خواست حداقل 20 درصد از میزان مصرف روزانه آب خود را كاهش دهند تا از هر گونه محدودیت توزیع آب در روزهای آینده جلوگیری شود.

حال جای این سووال باقی است با این وضعیت نگران كننده منابع آب، آیا باید به مصارف بی رویه ادامه داد، با این سرمایه گران بها ماشین و حیاط شست یا آن را درست مصرف كرد.

در این شرایط بحرانی منابع آب وظیفه هر شهروندی حكم می كند كه با اصلاح الگوی مصرف و همچنین اطمینان از سالم بودن شیرآلات از هدر رفتن آب جلوگیری كنند.

تهرام/9977/591
۰ نفر