'حسین محمدی' روز یكشنبه در گفت وگو اختصاصی با ایرنا در شوش از پیگیری رییس سازمان حفاظت محیط زیست كشور برای تخصییص این اعتبار ازسوی ریاست جمهوری خبر داد و افزود: این اعتبار برای ساماندهی سایت های ˈكرخهˈ و ˈدزˈ زیستگاه گوزن زرد ایرانی در شمال خوزستان نیاز است.
وی گفت: از خرداد ماه امسال تاكنون بیش از یك میلیارد ریال درمنطقه كرخه و دز هزینه شده است.
محمدی درخصوص آخرین وضعیت گوزن زرد در سایت پارك ملی كرخه در شوش افزود: شیوع مگس میاز در این منطقه در فصل بهار و تابستان امسال موجب تلف شدن 47 راس گوزن زرد ایرانی در سایت كرخه شد.
وی اظهار كرد: با توجه به شرایط اقلیمی منطقه و بارندگی های بهار امسال تعداد قابل توجهی از گوزنهای زرد ایرانی در این منطقه تلف شدند.
مدیركل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان محیط زیست كشور گفت: به دستور رییس سازمان محیط زیست، سومین نشست مدیریت بحران میاز در خوزستان با همكاری سازمان دامپزشكی، مؤسسه تحقیقات گیاهپزشكی و دانشكدههای دام پزشكی و منابع طبیعی برگزار و بر همین اساس آخرین وضعیت سایت گوزن زرد ایرانی مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی گفت: تقویت برنامه پایش مستمر زیستگاه و جمعیت گوزن زرد در منطقه دز و كرخه با نصب دوربین مداربسته، برنامه زنده گیری، راههای دسترسی به كل زیستگاه و پایش جمعیت در این نشست بررسی و تصمیم مقتضی اتخاذ شد.
وی ابراز امیدواری كرد با تامین اعتبار لازم از سال آینده شاهد پاكسازی كامل سایت گوزن زرد از آفت مگس میاز باشیم.
محمدی با تكذیب اخباری مبنی بر مرگ تمام گوزنهای موجود در منطقه اظهار داشت: این خبر صحت نداشته و 15 راس گوزن زرد ایرانی در سایت كرخه زندگی می كنند.
به گفته وی، تصاویر ثبت شده توسط دوربینهای مدار بسته تعبیه شده در جنگل نیز حضور و سلامت 15 راس گوزن زرد ایرانی در سایت كرخه را تایید می كند.
وی گفت: در منطقه دز نیز بین 35 تا 40 رأس گوزن زرد ایرانی وجود دارد كه مشكلی برای این تعداد گوزن پیش نیامده است.
معاون محیط طبیعی اداره كل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز گفت: طی دو ماه گذشته در سایت كرخه آمار جدیدی مبنی بر تلف شدن گوزنهای زرد ایرانی گزارش نشده است.
'عادل مولا' با اشاره به مهار بیماری میاز در پناهگاه حفاظت شده كرخه گفت:آخرین لاشه گوزن زرد دو هفته پیش توسط ماموران این سایت پیدا شد.
وی همچنین به زندهگیری گوزنهایی كه مورد هجوم این آفت قرار گرفته بودند اشاره كرد و افزود: با این اقدام پنج راس گوزن جان سالم به در برده و به محل مشخص منتقل شدند.
این درحالی بود كه تصور میشد نسل گوزن زرد ایرانی در زیستگاه خود در خوزستان منقرض شده 05 سال پیش آخرین بازماندگان گوزن زرد ایران در منطقه دز و كرخه مشاهده شد.
در سالهای 43-1342 گوزنهای زرد از كرخه زندهگیری و برای تكثیر به دشت ناز ساری منتقل شدند.
500 رأس گوزن در دشت ناز ساری، جزیره اشك فارس، كرمانشاه، ایلام، كردستان و خوزستان نوزادان گوزن هایی هستند كه در سالهای 42 و 43 زندهگیری شد.
هیات اعزامی ازسوی سازمان حفاظت محیط زیست در سفر به شهرستان شوش روز گذشته از سایت ˈحلوهˈ و سایت ˈمیان رودˈ در پناهگاه های حافظت شده ˈدزˈ وˈ كرخهˈ بازدید كردند.
شیوع آفت مگس میاز در سایت كرخه از 16 خرداد ماه امسال با مرگ دو راس گوزن در زیستگاه كرخه آغاز و به تلف شدن 47 راس انجامید.ك/3
/681/ 7280/648
30 میلیارد ریال اعتبار برای ساماندهی سایت گوزن زرد در خوزستان نیاز است
۵ آبان ۱۳۹۲، ۱۰:۰۸
کد خبر:
80876211
شوش،دزفول- مدیر كل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان محیط زیست كشور گفت: برای ساماندهی سایت گوزن زرد در زیستگاههای شمال خوزستان 30 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.