۵ آبان ۱۳۹۲، ۱۴:۲۷
کد خبر: 80876850
T T
۰ نفر
مدير عامل مديريت فناوري بورس: 'نامك' بزودي ميهمان حافظ مي‌شود

تهران- مدير عامل مديريت فناوري بورس گفت:پس از پياده‌سازي نامك (نرم‌افزار ايستگاه معاملاتي كارگزاران) در شهرستان ها و ايجاد برخي تغييرات در آن، تالار حافظ به عنوان آخرين نقطه، به زودي ميزبان اين نرم افزار جديد خواهد بود .

به گزارش روز يكشنبه ايرنا از پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه،'عباس احمدي' در خصوص پياده سازي اين نرم افزار جديد در بازار سرمايه گفت: پس از پياده سازي اين نرم افزار در شهرستان ها و ايجاد برخي تغييرات در آن، تالار حافظ به عنوان آخرين نقطه، به زودي ميزبان اين نرم افزار جديد خواهد بود.

وي با اشاره به كانال هاي ارتباطي با سهامداران افزود: در حال حاضر براي جمع آوري سفارشات خريد و فروش ، دو كانال ارتباطي اصلي با سرمايه گذاران داريم كه يكي سامانه هاي آنلاين يا معاملات برخط هستند كه افراد به صورت مستقيم از طريق نرم افزارها ، سفارشات خريد و فروش را ارسال مي كنند و ديگري سامانه كارگزاري است كه تا قبل از راه اندازي سامانه نامك (نرم افزار ايستگاه معاملاتي كارگزاران) از محصول خارجي پم استفاده مي شد.

وي ادامه داد: با توجه به گسترش و ورود ابزارهاي جديد به بازار سرمايه و افزايش حجم و تعداد معاملات، امكان پاسخ دهي سامانه قبلي نياز بازار وجود نداشت. به همين دليل، از يك سال قبل توليد سامانه جديد را در دستور كار قرار داديم و با استفاده از تجربيات مهندسان مديريت فناوري بورس تهران موفق به طراحي اين نرم افزار شديم.

احمدي در خصوص پياده سازي اين نرم افزار در شهرستان ها اعلام داشت: در حدود يك ماه است كه پياده سازي اين سامانه را از شهرستان ها آغاز كرده ايم و تمامي شعب كارگزاري ها در شهرستان ها، مجهز به اين سامانه شده اند.

مديرعامل شركت مديريت فناوري بورس تهران با اشاره به آمادگي بورس تهران براي استفاده از سامانه جديد بيان كرد: طي روزهاي 5 و 6 آبان ماه تالارهاي اختصاصي و دفاتر تهران از سامانه نامك به جاي سامانه پم استفاده خواهند كرد و به زودي به عنوان آخرين نقطه، تالار حافظ ميزبان اين نرم افزار خواهد بود و سيستم جديد جايگزين سيستم پم خواهد شد.

وي در خصوص تفاوت هاي عمده ميان نامك و پم بيان داشت: معماري جديد در نظر گفته شده براي نامك، امكان توسعه و نگهداري و كارآيي مناسب ، امكان لحاظ شدن قابليت هاي مختلف براي كارگزاران بنا به نياز آنها و بدون محدوديت از اصلي ترين تفاوت هاي اين سامانه با سامانه پم است.

احمدي ادامه داد: براي مديران كارگزاري نيز از لحاظ نظارتي و مديريتي ويژگي هاي خاصي لحاظ شده است كه پس از همه گير شدن، اين امكانات در اختيار كارگزاري ها قرار خواهد گرفت.

مدير عامل شركت مديريت فناوري بورس تهران با اشاره به محدوديت هاي موجود در سامانه پم افزود: برخي از ابزارهاي جديد در سامانه پم قابل معامله نبودند مثل ابزارهايي كه در بورس انرژي تعريف شده اند يا به فرض معاملات توافقي كه اخيرا در فرابورس راه اندازي شده، اما در سامانه نامك قابليت هاي جديدي تعبيه شده است كه امكان انجام معاملات توافقي، معاملات بورس برق و معاملات حراج حضوري را ميسر مي كند.

وي بومي بودن اين سيستم و استفاده از توان مهندسان داخلي را از مهم ترين و كليدي ترين ويژگي اين سامانه اعلام و تصريح كرد: بومي بودن سيستم و استفاده از نبوغ مهندسان ايراني از مزاياي ويژه اي است كه باعث مي شود در صورت نياز به كم و كاستي هاي اين سامانه در اسرع وقت پاسخگو بود .

وي در خصوص امكانات نظارتي اين سامانه متذكر شد: امكانات نظارتي اين سيستم متفاوت است و قابليت مديران كارگزاري را در راهبري فرآيند معاملات افزايش مي دهد.

احمدي با اشاره به ظاهر متفاوت سامانه جديد گفت : از لحاظ ظاهري سامانه نامك متفاوت با سامانه قديم است و به اصطلاح كاربر پسند است .

مديرعامل شركت مديريت فناوري بورس تهران در پايان در مورد برگزاري كلاس هاي آموزشي سامانه نامك اظهار داشت : از همه كارگزاران براي شركت در كلاس هاي آموزشي دعوت شد و شركت مديريت فناوري بورس تهران آمادگي خود را براي تشكيل هر گونه كلاسي در صورت درخواست كارگزاري ها اعلام مي كند البته كتابچه اي آموزشي نيز در خصوص اين سامانه جديد تهيه و در اختيار كارگزاران قرار گرفته است.

اقتصام(1) ** 9123 **1561