۵ آبان ۱۳۹۲، ۱۵:۴۲
کد خبر: 80877004
T T
۰ نفر
غلظت بالاي سرب در خون عوارض مختلفي براي بدن در بردارد

مشهد- استاد سم شناسي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: غلظت بالاي سرب در خون انسان، عوارض مختلفي در بدن ايجاد مي كند.

دكتر مهدي بلالي روز يكشنبه همزمان با هفته پيشگيري از مسموميت ها در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: ميزان سرب در خون بزرگسالان نبايد بيش تر از 200ميكروگرم در ليتر باشد، چرا كه با تجمع در اندام هاي گوناگون عوارض مختلفي برجاي مي گذارد.

وي گفت: سرب عنصري است كه سريع جذب، و وارد بافت چربي و استخوان‌ها شده و جايگزين كلسيم در بدن مي شود.

وي تجمع سرب در ديگر اندام هاي بدن از جمله سيستم عصبي، خون، گوارش، قلبي و عروقي و كليوي را از ديگر پيامدهاي اين عنصر براي بدن عنوان كرد.

وي با بيان اينكه سرب در همه جا از جمله هوا و غذا وجود دارد، گفت: در حال حاضر مسموميت با سرب، بيماري همه ‌گير جهاني است كه براي همه مردم بويژه كودكان، افراد سالمند و مبتلايان به بيماريهاي مزمن، عوارض زيانباري به همراه دارد.

بلالي بيان كرد: عوارض غلظت بالاي سرب در كودكان بيشتر از بزرگسالان است، بنابراين ميزان غلظت سرب در خون كودكان نبايد بيشتر از 50 ميكروگرم در ليتر باشد.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد افزود: اختلال در تكامل سيستم عصبي و كاهش بهره هوشي اصلي ترين عارضه غلظت بالاي سرب در كودكان است.

وي در پايان گفت: هم اكنون اندازه گيري سرب براي كودكان يك تا سه ساله در اروپا و آمريكا اجباري است چراكه بر طبق تحقيقات انجام شده، به ازاي افزايش هر 10ميكروگرم سرب در خون، يك واحد از ضريب هوشي كودك كاسته مي شود.

يكم تا هفتم آبان ماه هفته پيشگيري از مسموميت ها در كشور نامگذاري شده است.

7487/659