به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی مشهد، دكتر
'محمدرضا جعفری' محقق این طرح گفت: كوركومین جزء فعال گیاه پایا و با نام زردچوبه شناخته می شود كه مهم ترین اثرات بیولوژیكی آن اثرات ضد التهابی، ضد توموری و آنتی اكسیدانی است.
رییس مركز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه علوم پزشكی مشهد افزود: عصاره زردچوبه هم اكنون در فرم های خوراكی و به شكل قرص موجود است.
وی گفت: برای تاثیر این عصاره بر روی بدن به شكل خوراكی باید مقدار زیاد تجویز شود، در حالی كه فرم نانو این عصاره مقدار كمتر و جذب بیشتری خواهد داشت.
جعفری اظهار داشت: این دارو در درمان زخم، دیابت، آلزایمر، پاركینسون، بیماریهای قلبی و عروقی، میكروبی، ریوی و آرتریت كاربرد دارد.
وی افزود: همچنین كوركومین می تواند مانع از تشكیل لخته خون، كاهش كلسترول و موجب بهبود عملكرد كبد و دستگاه گوارش شود.
وی اثرات بالقوه كوركومین را شامل آنتی اكسیدان، ضد تكثیر سلولهای سرطانی و مهاجم و از بین برنده مقاومت سلولهای سرطانی به داروهای شیمی درمانی عنوان كرد.
رییس مركز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه علوم پزشكی مشهد خاطر نشان كرد: دانش فنی نانو میسلی كوركومین توسط محققان این دانشگاه كسب و با حمایت ستاد نانو فناوری ریاست جمهوری نمونه صنعتی آن در شركت دانش بنیان با نام تجاری 'سینا كوركومین' تولید شده است.
جعفری گفت: این دارو در چند ماه آینده پس از طی مراحل كسب مجوز از وزارت بهداشت، به مرحله تولید صنعتی می رسد.
7487/664/ 330
مشهد- نانو داروی كوركومین (عصاره اصلی زردچوبه) كه از سوی محققان دانشگاه علوم پزشكی مشهد ساخته شده، تا سه ماه آینده به مرحله تولید می رسد.