به گزارش ایرنا،' علی جنتی' روز پنجشنبه در آیین اختتامیه دومین جشنواره فیلم اشراق در مركز همایش های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم افزود: بعد از انقلاب اسلامی، سینمای دینی و اسلامی و معناگرا بر سر زبانها افتاد و بتدریج نگاه هنرمندان خوش ذوق به این امر معطوف شد.
وی ادامه داد: سینمای دینی و معناگرا مخاطب را با معنویت پیوند می دهد و مخاطبان با اصول انسانی و اسلامی آشنا شده و روح حقیقی دین برای آنان نمایانگر می شود.
وی گفت: درون مایه هایی همچون مرگ اندیشی، سرگشتگی انسان و احساس گناه و امید به رهایی و تاكید بر اخلاق، نقد انحطاط و فساد اخلاقی، بعد تاریك دنیای درون انسان است كه در فیلم معناگرا به آن پرداخته می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به اهمیت حضور پررنگ روحانیون در سینمای دینی گفت: قصص قرآن و منابع روایی سرشار از مضامینی است كه می تواند دستمایه سینمای دینی باشد كه انسان دور شده از اصل خویش را به عوالم معنوی بكشاند.
وی افزود: در این راستا طلاب و روحانیون علاقه مند باید تلاش وافری را انجام دهند.
جنتی گفت: سینمای دینی نباید شعاری باشد بلكه باید مفاهیم ارزشی را به زبان غیرمستقیم به مردم ارائه كند.
وی خاطرنشان كرد: بیان مفاهیم دینی در قالب سینما به سرمایه گذاری نیاز دارد كه دراین راستا باید با جذب علاقه مندان به این عرصه با جذابیت های مردم پسند ، برنامه های دینی برای جامعه تبیین شود.
جنتی با اشاره به نقش اثرگذار روحانیت در سالیان اخیر بویژه بعد از پیروزی انقلاب و برپایی نظام اسلامی گفت: روحانیت همیشه درجامعه اثر گذار بوده و با منش طلبگی مسیر صحیح را به جامعه نشان داده و امروز نیز اندیشه پویا حوزه علمیه در عرصه رسانه نیز باید بیش از پیش نمایان شود.
وی افزود: ورود حوزه علمیه به عرصه های فرهنگی و هنری باعث شده است امروز شاهد جشنواره هایی مانند جشنواره فیلم حوزه با عنوان اشراق باشیم.
وی ادامه داد: امروز سینما بطور عام و سینمای دینی بطور خاص از فقر سوژه رنج می برد كه این وظیفه طلاب و روحانیون است كه با ورود به این عرصه سوژه هایی دینی و روایی را بیش از پیش ارائه كنند.
جنتی گفت: به نظر می رسد برای جبران این نقیصه در سینما، روحانیت باید تلاش گسترده تری انجام دهد.
وی با تقدیر از دست اندركاران جشنواره اشراق گفت: اهداف ارزشمند این جشنواره نشانگر آن است كه بخشی از دغدغه های اهل تدین در باره تهاجم فرهنگی سنگین غرب مرتفع شده و سینمای دینی با حضور طلاب و روحانیون به سمت و سوی صحیحی حركت می كند.
جنتی گفت: حضور روحانیت در این عرصه زمینه تعمیم ارزش های اسلامی، نوآوری و حركت آفرینی و افزایش آگاهی و بینش هنرمندان را فراهم می كند.
وی كشف استعدادها و بهره گیری از ظرفیت های گسترده هنرمندان را از دیگر ویژگی های این حضور ذكر كرد.
آیین اختتامیه دومین جشنواره فیلم حوزه(اشراق) با موضوع روحانیت و حوزه های علوم دینی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.
در این جشنواره از آثار برتر تقدیر شد.
550/
قم - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاكید كرد: سینمای دینی، واقع گرا و امید بخش است و طلاب و روحانیون باید برای تحقق اهداف آن تلاش كنند.