۱۳ آبان ۱۳۹۲، ۸:۱۵
کد خبر: 80889007
T T
۰ نفر
ششمین دوسالانه تصویرگری پس از وقفه ای 11 ساله افتتاح شد

تهران - ششمین دوسالانه تصویرگری پس از وقفه ای 11 ساله در مراسمی با حضور «علی مرادخانی» معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از هنرمندان پیشكسوت در سالن ایران فرهنگستان هنر افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، این نمایشگاه شب گذشته(یكشنبه) با معرفی برترین ها در بخش های مختلف، كار خود را موسسه فرهنگی هنری صبا وابسته به فرهنگستان هنر آغاز كرد.



***از تصویرگری كتاب كودك باید فاصله بگیریم

در ادامه این مراسم «كیانوش غریب‌ پور» دبیر ششمین دوسالانه تصویرگری در ابتدای سخنان خود از پنج هنرمند تصویرگر ژانت میخاییلی، نسیم خسروی، علی عامه ‌كن، علی نامور و گل‌ محمد خداوردی نام برد و گفت:این هنرمندان یك عمر برای

هنر تصویرگری تلاش كردند اما در سال های گذشته ازمیان ما رفتند.البته روحشان با ما بود.

وی گفت: جامعه تصویرگری از دلایل واضح و پنهان برگزار نشدن دوسالانه در این سال‌ها گله‌ مند بود، اما در این 10 سال تصویرگران بسیار كار كردند و نسل جدیدی در فضای تصویرگری ما شكل گرفت كه شاید اگر دوسالانه برگزار می‌شد این نسل به پختگی امروز نمی ‌رسید.

دبیر این دوسالانه افزود: امیدواریم جشنواره‌های ریز و درشت تصویرگری كه توسط نهادهای مختلف برگزار می ‌شود، برچیده شود و به اصل تصویرگری پرداخته شود، زیرا افرادی كه به اصل تصویرگری پرداخته‌ اند موفق‌ترند.

وی ادامه داد: باید تلاش شود تا تصویرگری ادبیات داستانی به سمت مخاطب برگردد و از رویكرد جشنواره ‌زدگی فاصله بگیرد و فقط چند جشنواره و رویداد جدی در حوزه تصویرگری برگزار شود.

غریب پور با اشاره به برگزاری ششمین دوسالانه تصویرگری گفت: با وجود فرصت كم، استقبال از دوسالانه قابل توجه است و یك هزار196 نفر آثارشان را ارسال كردند.البته در انتخاب آثار سخت گیری شد چون این برندگی به نفع تصویرگری است.

به گفته وی،به دلیل محدودیت فضا و دقت در كیفیت آثار تنها امكان نمایش 17 درصد آثار فراهم شد كه از این تعداد 78 درصد شركت‌ كنندگان تصویرگران زن هستند.

دبیر دوسالانه تاكید كرد: تصویرگری در ایران فقط در حوزه تصویرگری كتاب كودك شناخته شده اما باید از این نگاه كه تصویرگری را به كتاب كودك محدود می‌ كند فاصله بگیریم به این منظور بخش جنبی دوسالانه گونه‌های دیگری از تصویرگری را معرفی می‌ كنیم.



***تلاش برای رطرف كردن ظلم مضاعف به تصویرگران

«اصغر امیرنیا» مدیركل دفتر امور هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: عرصه هنرهای تجسمی مظلوم است و هنرمندان تجسمی خاضع و متواضع هستند و حتی وقتی در عرصه‌ های بین‌ المللی در بالاترین جایگاه قرار می ‌گیرند، چهره نمی‌ شوند. امیدواریم با همت بالای معاون امور هنری و همت بالای هنرمندان تجسمی، هنرهای تجسمی از مهجوریت درآید.

وی افزود: امیدواریم در دولت تدبیر و امید، امیدی برای همه فرهیختگان و هنرمندان تجسمی با اقداماتی مانند معرفی و فروش آثار آنها ایجاد شود.

مدیر كل دفتر امور تجسمی با اشاره به برگزاری ششمین دوسالانه تصویرگری پس از 11 سال گفت: دوسالانه تصویرگری به دلایلی در این سال‌ها برگزار نشد و وقتی پیشنهاد برگزاری این دوسالانه از سوی تصویرگران و انجمن تصویرگران مطرح شد با اشتیاق پذیرفتم تا ظلمی كه به هنرمندان تصویرگر به خاطر تعویق چند ساله شده است، تا حدودی برطرف شود.

در ادامه این مراسم از چهار هنرمند برجسته عرصه تصویرگری شامل «پرویز كلانتری»،«صادق صندوقی»،«منوچهر درفشه» و «علی خدایی» چهار تصویرگر شاخص تقدیر شد.

فراهنگ ** 9173 ** 1071