دكتر «حسن قاضی زاده هاشمی» روز چهارشنبه در پایان جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص تولید واكسن در كشور، گفت: ایران پیش از این نه تنها تنها واكسن خود را تامین می كرده بلكه توانایی داشته كه واكسن كل منطقه و حتی خارج از آن را نیز تامین كند.
وی با ابراز تاسف از اینكه اكنون كشور واردكننده واكسن شده است، اظهار داشت: در تامین برخی از واكسن ها كه نیاز روز كشور است، كمبود داریم كه من برای جلوگیری از اشاعه نگرانی در این خصوص از نام بردن آنها خودداری می كنم.
وی خاطرنشان كرد: در برنامه های وزارت بهداشت هدف گذاری كرده ایم كه در یك دوره چهار ساله بتوانیم حداقل هفت واكسن مهم را تولید كنیم.
وزیر بهداشت با تاكید بر اینكه بازار دارو نسبت به دو ماه گذشته كه شاهد كمبود، افزایش قیمت و همكاری نكردن بیمه ها بوده، به آرامش رسیده است، گفت: برنامه ریزی ها به این گونه است كه تا آخر سال جاری شرایط بهتری را در بازار دارو شاهد باشیم.
وی افزود: اشكالات موجود در منابع و خدمات وزارت بهداشت مشخص شده است كه در حال مذاكره با مجلس و بخش اقتصادی دولت در این زمینه هستیم.
قاضی زاده هاشمی بخش دیگری از فعالیت دوره كنونی وزارت بهداشت را ایجاد همگرایی در جامعه پزشكی برشمرد و گفت: همكاری این وزارتخانه با وزارت دفاع، سازمان نظام پزشكی و كمیسیون های مربوطه مجلس بسیار خوب است و به اذعان مسوولان ذیربط هیچگاه چنین شرایطی وجود نداشته است.
وی با بیان اینكه در سایه این همدلی مطالبه اصلی مردم در بخش سلامت دنبال خواهد شد، اظهارداشت: در حوزه ساختار، پزشك خانواده و بودجه آسیب شناسی انجام شده است كه امیدواریم دربودجه 93 اصلاح شود.
وی در پاسخ به این سوال كه برای تامین داروهای بیماران صعب العلاح چه اقدامی انجام شده است؟ گفت: در حال حاضر یكی از بهترین داروهای ام. اس. داروی ساخت ایران است و داروهای داخلی بیماران صعب العلاج نیز دچار مشكل نیستند.
وزیر بهداشت با تاكید بر این كه برای داروهای وارداتی نیز در حال حاضر دچار كمبود هستیم، خاطرنشان كرد: چون این دارو گران قیمت است و مشتریان خاصی دارد در همه داروخانه ها توزیع نمی شود، اما در همه داروخانه های مرجع استان ها این داروها در اختیار مردم قرار می گیرد.
وی با بیان اینكه همكاری بیمه ها در این زمینه خوب بوده است، اضافه كرد: بیمه ها بخش عمده ای را پوشش دادند و قیمت ها نیز كاهش یافته است و تقریبا مابه التفاوت نرخ ارز به بیماران پرداخت می شود.
** كمبود واكسن فلج اطفال تا هفته دیگر برطرف می شود
وزیر بهداشت با بیان این كه سفارش واكنس فلج اطفال می بایست از اردیبهشت ماه داده می شد، عنوان كرد: علیرغم تلاشی كه داشتیم هم اكنون با كمبود این واكسن مواجه هستیم.
وی دلیل دیگر این كمبود را وجود شبكه های سودجوی دارویی دانست و خاطرنشان كرد: كشور ما سازنده واكسن فلج اطفال است و سرم سازی رازی آن را می سازد.
قاضی زاده در عین حال توضیح داد: واكسن فلج اطفال تولید شده این سرم سازی اشكالاتی وجود داشت كه مانع از استفاده آنها شد و مجبور شدیم این واكسن را از خارج تامین كنیم كه فكر می كنم از هفته آینده این مشكل برطرف شود.
وزیر بهداشت تاكید كرد: بیش از 50 درصد وقت جلسه امروز هیات دولت به بودجه نظام سلامت اختصاص یافت.
وی اظهارامیدواری كرد كه عزم ملی برای رفع مشكلات حوزه سلامت ایجاد شود.
** برخی نیازهای دارویی كاذب است
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشكی در پاسخ به سوالی مبنی بر این كه چرا در بازار برخی از داروها و تجهیزات با كاهش مواجه می شود، گفت: بخشی از این مشكل به سودجویی شركت ها بر می گردد.
قاضی زاده هاشمی با بیان این كه این شركت ها می خواهند به سود بیشتر در زمان كمتر برسند، افزود: در برخی موارد هم ممكن است، همكاران من جدای از حق العلاج یا ویزیت، غیر مستقیم تقاضایی در بازار ایجاد كنند.
وی، اظهار داشت: این مشكل مربوط یه یك یا دو روز نبوده و به راحتی قابل حل نیست اما ما به آن واقفیم و در حال یافتن راه كارهایی برای آن هستیم.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشكی خاطرنشان كرد: تا كنون تلاش ما در جهت آرام سازی بازار بوده است تا تقاضاها بی پاسخ نماند اما بعد از آن اولویت گذاری كرده ایم كه دارو و تجهیزاتی كه از نظر قیمت، كیفیت و دسترسی مناسب است، توزیع شود.
قاضی زاده، درباره پشت پرده برخی از درخواست ها مبنی بر این كه چرا كالای خاصی در بازار نیست، تصریح كرد: پشت این قضایا نیز همان شركت های خاص هستند
سیام(4)**1429**9132**1535
تهران - وزیر بهداشت با بیان اینكه ایران یكی از تولیدكنندگان مهم واكسن به شمار می می رود، گفت: تا پایان چهار ساله دولت یازدهم هفت واكسن مهم را در ایران تولید می كنیم.