محمد حسين فروزانمهر روز شنبه در زمينه محدوديت ها و مشكلاتي موجود پيش روي زعفران توليدي استان، افزود : هم اينك زعفران ما نيازمند توجه جدي است زيرا عملكرد كمتر از چهار كيلو گرم در هكتار براي استاني كه سابقه و تجربه اي ارزشمند و ديرينه در توليد اين محصول دارد، پذيرفتني نيست.
به گزارش روز شنبه استانداري خراسان رضوي، وي اظهار داشت : در نخستين گام مي توان در كنار پرداختن به مباحث ژنتيكي مربوط به پياز زعفران ، نياز موجود اين محصول را با تخصيص صحيح و اصولي نهاده هاي مورد نياز تامين كرد و عملكرد را در واحد سطح تا 12 كيلو گرم افزايش داد.
وي گفت : در واقع مي توان با افزايش ميزان توليدات در واحد سطح ضمن بهره وري بيشتر از آب و خاك شاهد توسعه بخش كشاورزي باشيم.
استاندار خراسان رضوي اظهارداشت : توليد زعفران به عنوان يك محصول راهبردي، 23 درصد از سهم شاغلين استان را به خود اختصاص داده است .
او افزود : با توجه به بياباني بودن 75 درصد از پهنه خراسان رضوي و وضعيت بحراني و ممنوعه بودن 34 دشت از 37 دشت آبي استان ، كشت محصولاتي چون زعفران كه نياز آبي اندكي دارند در ايجاد اشتغال و حفظ جمعيت يك ضرورت است.
وي با بيان اينكه هم اكنون 385 هزار بهره بردار در سطح حدود دو ميليون هكتار از اراضي آبي و ديم استان مشغول به كشاورزي هستند، گفت : توسعه كشت زعفران به عنوان محصولي كم نياز به آب كه 13درصد از ارزش توليدات بخش كشاورزي استان را به خود اختصاص داده است، از اولويت هاي اين بخش به شمار مي رود.
فروزانمهر، توسعه صادرات غيرنفتي را يكي از مهم ترين راه هاي پويايي اقتصاد برشمرد و اظهارداشت: از آنجا كه 78 درصد زعفران توليدي كشور در اين استان استحصال مي شود، ايجاد گمرك تخصصي زعفران زمينه را براي افزايش صادرات فراهم مي كند.
وي پيشنهاد ايجاد سازمان ملي زعفران با محوريت خراسان رضوي، ايجاد مراكز عرضه زعفران به صورت زنجيره توليد، توزيع و مصرف و همچنين محدوديت فعاليت دلالان و جلوگيري از ارايه فله اي اين محصول را از ديگر اقدامات انجام شده در اين بخش با هدف ساماندهي توليد و عرضه زعفران برشمرد.
استاندار خراسان رضوي گفت: توسعه صنايع تبديلي زعفران و توجه به مصارف آن در بخش هاي غذايي، دارويي و پزشكي، برندسازي و استاندارد سازي محصولات و عرضه آن در قالب بسته بندي هاي مناسب و متنوع از جمله راهكارها براي حضور موفق در بازارهاي پررقابت بين المللي مي باشد.
وي با اشاره به مرغوبيت زعفران توليد شده در خراسان رضوي گفت : در سطح اين استان به عنوان قطب توليد زعفران اقدامات موثري جهت ايجاد بسترهاي لازم در توسعه كشت و آموزش هاي لازم براي مراحل كاشت، داشت و برداشت اين محصول صورت گرفته است.
فروزانمهر با تاكيد بر توسعه كشت مكانيزه اين محصول و برنامه ريزي جهت افزايش برداشت در هكتار ، افزود: هم اكنون 63 هزار هكتار از اراضي كشاورزي استان با توليد سالانه 200 تن به كشت محصول زعفران اختصاص يافته است.
وي افزود : سال گذشته 129 تن زعفران به ارزش 303 ميليون دلار از استان به كشورهاي هدف صادر شد و در شش ماه نخست امسال نيز صادرات اين محصول 39 تن با ارزش 56 ميليون دلار بوده كه براي افزايش صادرات آن اقدامات قابل توجهي صورت گرفته كه از جمله آنها مي توان به اعمال معافيت صادراتي اين محصول اشاره كرد.
2713/659
استاندار خراسان رضوي :
بايد با اقدامات به زراعي و ژنتيكي بر زعفران عملكرد در واحد سطح افزايش يابد
۱۸ آبان ۱۳۹۲، ۱۸:۱۹
کد خبر:
80897992
مشهد - استاندار خراسان رضوي بر ضرورت اقدامات به زراعي و تحقيقات ژنتيكي بر روي پياز زعفران در جهت افزايش عملكرد اين محصول در واحد سطح (هكتار ) تاكيد كرد.