به گزارش ایرنا از سایت نیچر، گروهی از محققان آمریكایی به سرپرستی 'لوی هارگرو' متخصص مهندسی پزشكی از موسسه توانبخشی شیكاگو در ایلینویز، در دستاوردی جدید موفق شدند به مردی كه ساق پا و زانوی خود را بر اثر تصادف رانندگی از دست داده بود این توانایی را بدهند كه با استفاده از یك پای مصنوعی راه برود، از پله بالا برود، از روی سطح شیبداری پایین بیایید و به توپ فوتبال ضربه بزند.
محققان معتقدند مزیت عمدهی روش آنها این است كه شخص دیگر مجبور نیست از یك سوئیچ كنترل از راه دور یا حركات عضلانی غیرطبیعی برای فرمان دادن به پای روباتیك استفاده كند تا بتواند حركات را تغییر دهد و یا این كه هنگامی كه نشسته است برای جابه جایی پا از دستها كمك بگیرد.
هارگرو خاطر نشان كرد:این نخستین باری است كه از سیگنالهای عصبی به منظور كنترل زانوی موتوری و قوزك پای مصنوعی استفاده شده است.
پیش از این محققان نشان داده بودند كه افراد فلج میتوانند بازوهای روباتیك را با استفاده از فكر خود حركت دهند و افراد سالم نیز می توانند پاهای روباتیك را با استفاده از مغز خود كنترل كنند .
اما محققان در این دستاورد جدید موفق شدند با فعال كردن سیگنالهای ماهیچهای هنگام تمایل فرد به حركت، پیغامهای فرستاده شده را از مغز تقویت كنند و به این ترتیب یك گام جلوتر روند.
در این دستاورد جدید، جراحان عصبهایی كه سابقا برخی از ماهیچههای ساق پای مرد را كنترل میكردند، مجددا فعال كردند به گونهای كه ماهیچههای ران این شخص به شیوهای كه جای گذاری هدفمند عصبهای عضلانی نامیده میشود، منقبض شوند.
سپس حسگرهایی درون پای روباتیك تعبیه كردند تا پالسهای الكتریكی تولید شده به وسیلهی انقباضهای عضلهای ناشی از این روش و عضلات ران را اندازهگیری كنند.
محققان گفتند: هنگامی كه جراحان این اطلاعات را با دادههایی اضافی از حسگرها تركیب كردند، شخص می تواند از پایش با دقت بیشتری استفاده كند.
محققان امیدوارند سایر افراد دارای نقص عضو در3 تا 5 سال آینده بتوانند از این فناوری استفاده كنند.
نتایج این مطالعه در نشریه New England Journal of Medicine منتشر شده است.
علمی(6)**2038**1581
تهران- ایرنا- محققان موفق شدند با فعال كردن دوباره عصبهایی كه سابقا برخی از ماهیچههای ساق پای یك فرد قطع عضو شده را كنترل می كردند،به او كمك كنند كه با یك پای روباتیك راه برود.