به گزارش روزشنبه روابط عمومی شركت آب منطقه ای تهران، 'سیامك نیلچیان'اظهار كرد: طرح آبرسانی به تهران از سد امیركبیر كه شامل 29.5 كیلومترتونل انتقال آب و تصفیه خانه ششم آب تهران به ظرفیت مجموع 15 مترمكعب برثانیه (شامل دوفاز 7.5 مترمكعب بر ثانیه) می باشد، بیش از 82 درصد پیشرفت دارد و برای تكمیل كل طرح نیاز به یك هزار میلیارد ریال اعتباراست.
وی افزود: تونل 29.5 كیلومتری آن حفاری و تصفیه خانه ششم آب تهران نیز كه یكی از پروژه های این طرح مهم تامین آب پایتخت است باحدود 50 درصد پیشرفت در بخش ساختمانی و در مجموع 32 درصد پیشرفت فیزیكی دارد ،نیازمند تخصیص به موقع اعتبارات مصوب سال جاری می باشد.
نیلچیان بیان كرد: برای اتمام طرح آبرسانی به تهران از سدتنظیمی امیركبیر كه تصفیه خانه ششم نیز جزئی از آن است، افزون بر یك هزارمیلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی با تشریح وضعیت اعتبارات این طرح بزرگ ملی خاطر نشان كرد: برای اجرای طرح در سال 91 بیش از813 میلیارد ریال پیش بینی شده بود كه تنها294 میلیارد ریال آن یعنی معادل 36 درصد تخصیص یافت و محقق شد.
مجری طرح انتقال آب از سد تنظیمی امیركبیر گفت:امسال با وجود پیش بینی 800 میلیارد ریالی اعتبارات، در شش ماهه نخست سال، تنها 2.5 درصد یعنی نزدیك به 20 میلیارد ریال از اعتبارات تخصیص یافت.
نیلچیان اظهار كرد: با وجود تنگناهای مالی، شركت آب منطقه ای تهران بدلیل اهمیت و جایگاه بسیار مهم این طرح در تامین آب تهران و شهرك های اطراف آن و به منظور امكان بهره برداری هرچه سریعتر از این طرح بزرگ با پرداخت بیش از هفت میلیارد ریال از منابع داخلی خود به منظور دریافت اعتبار اوراق مشاركت این طرح از شركت مهندسی آبفای كشور بخشی از اعتبار مذكور را تامین كرد.
وی افزود:با توجه به پیش بینی های هواشناسی مبنی بر كاهش محسوس بارندگی در سال آبی جاری، برنامه راه اندازی 2.5 مترمكعب در ثانیه از فاز نخست تصفیه خانه را در نیمه اول سال آینده اجرایی كند.
وی گفت: در صورت تخصیص حدود 700 میلیارد ریال اعتبار، امكان رسیدن به این امر مهم وجود خواهد داشت.
نیلچیان با اشاره به تخصیص اندك منابع مالی مشخص شده برای طرح از جمله تخصیص اندك اعتبارات عمومی، تصریح كرد: با وجود این میزان مشكلات مالی، بخش های عظیم طرح از جمله تكمیل تونل انتقال آب و پیشرفت كارهای تصفیه خانه ششم آب تهران كه بزرگترین و پیشرفته ترین تصفیه خانه كشور محسوب می شود، اجرایی شده اما برای تكمیل كارهای باقیمانده طرح چالش های مالی زیادی وجود دارد كه توجه ویژه مسوولان را می طلبد.
مجری طرح انتقال آب از سد تظیمی امیركبیر به شهر تهران با اشاره به مشكلات این طرح در بخش تجهیزاتی نیز گفت: بخشی از تجهیزات تصفیه خانه ششم تهران به دلیل ابعاد بزرگ و پیچیدگی های آن از خارج از كشور تامین می شود كه با توجه به محدودیت هایی از جمله نوسانات شدید نرخ ارز با مشكل مواجه بوده است.
وی همچنین درباره مشكلات بخش ساختمانی تصفیه خانه ششم تهران، تصریح كرد:در بخش سیویل تصفیه خانه نیز با توجه به ویژگی های كار و عملیات اجرایی وابستگی زیاد به نیروی انسانی و مصالح، تأمین نقدینگی كارگاه ضرورت
بسیاری دارد و به این دلیل می بایست تأمین اعتبار به شكل كامل و در زمان مناسب صورت گیرد.
وی یكی دیگر از مشكلات طرح تصفیه خانه ششم تهران را استملاك اراضی ذكر كرد و گفت: از دیگر مشكلات پروژه می توان به محصور بودن زمین تصفیه خانه در زمین های نظامی اشاره كرد كه در خصوص احداث تاسیسات سرریز اضطراری وانتقال آن به رودخانه كن با مشكلاتی روبرو است، به همین دلیل باید در این زمینه نیز یك عزم جدی برای حل مشكل ایجاد گردد.
وی یادآوری همچنین یادآور شد: هم زمان با پیشرفت كارهای این طرح، می بایست اجرای خطوط اتصال تصفیه خانه ششم به شبكه توزیع طرح حضرت قمر بنی هاشم(ع) توسط شركت آب و فاضلاب استان تهران هر چه سریعتر تكمیل گردد چراكه بدون این اتصال در عمل امكان توزیع آب تصفیه خانه ششم فراهم نخواهدشد.
مجری طرح انتقال آب از سد تظیمی امیركبیر به شهر تهران در پایان تاكیدكرد: اگر اعتبارات این طرح ملی مورد توجه قرار گیرد و بخشی از آن حداقل تا پایان امسال اختصاص یابد، می توان امیدوار بود كه این پروژه بر اساس زمان بندی انجام شده بتواند در فاز نخست تكمیل شود، اما در صورت عدم تامین منابع مالی مشخص شده، عملیات اجرایی این طرح كه آب آشامیدنی مورد نیاز بیش از سه میلیون نفر را تامین می كند با كندی و مشكلات جدی مواجه خواهد شد.
تهرام/9977 /1600/
انتقال آب از سد امیركبیر به تهران یك هزار میلیارد اعتبار نیاز دارد
۲۵ آبان ۱۳۹۲، ۱۷:۱۷
کد خبر:
80906349
تهران بزرگ-مجری طرح انتقال آب از سد تنظیمی امیركبیر به شهر تهران از نیاز این طرح بزرگ ملی به تخصیص افزون بر یك هزار میلیارد ریال اعتبار برای تكمیل عملیات اجرایی آن خبر داد.