۱۶ تیر ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 8090805
T T
۰ نفر

اجلاس سران گروه 8 در ژاپن ، اهداف و اولویت ها

۱۶ تیر ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 8090805
اجلاس سران گروه 8 در ژاپن ، اهداف و اولویت ها ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/04/16 توکیو - اجلاس سران هشت کشور بزرگ صنعتی عضو گروه 8 متشکل از آمریکا ، روسیه ، ژاپن ، انگلیس ، فرانسه ، ایتالیا، کانادا و آلمان از روز دوشنبه هفته جاری به ریاست ژاپن درشهر تویاکو در استان هکایدو واقع در شمال این کشور برگزار می شود.
در این نشست علاوه بر سران گروه 8 ، سران هشت کشور توسعه یافته مکزیک ، چین ، هند، برزیل، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، استرالیا و اندونزی نیز حضور خواهند داشت.
ژاپن از سال گذشته میلادی (2007) و پس از نشست پیشین گروه 8 در هایلیگن دام آلمان ، رایزنی های خود را برای برگزاری نشست کنونی سران گروه 8 در این کشور آغاز کرد و این رایزنی ها پس از آن که ریاست این گروه را در ژانویه سال جاری میلادی به عهده گرفت ، افزایش یافت.
این برای پنجمین بار است که ژاپن ریاست برگزاری اجلاس سران گروه 8 را در این کشور بر عهده می گیرد.
بنابر گفته مقامات ژاپنی ، موضوع گرمایش جهانی از محوری ترین موضوعاتی است که ژاپن به دنبال آن است تا آن را در این نشست مطرح کند.
ژاپن درنظردارد تا در این نشست، طرح پیشنهای خود را که براساس آن میزان انتشار گازهای گلخانه ای از جمله عوامل مهم گرمایش جهانی ،تا سال 2050 میلادی به نصف سطح کنونی می رسد را ارایه کرده و حمایت کشورهای بزرگ صنعتی و توسعه یافته را نیز در این زمینه جلب کند.
مقامات ژاپنی از جمله یاسوئو فوکودا نخست وزیر ژاپن همواره در دیدارهای خود با روسای جمهور و نخست وزیران و دیگر مقامات ارشد کشورهای عضو گروه 8 و دیگر کشورهای توسعه یافته ، مقابله با گرمایش جهانی را به عنوان یکی از مهمترین موضوعات مورد بررسی قرار داده و حتی بیانیه های زیست محیطی را نیز با برخی کشورهای جهان به امضا رسانده است.
البته ژاپن برای برگزاری اجلاس سران پیش از این چهار محور بزرگ و اساسی گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی ،اقتصاد جهانی ، توسعه اقتصادی آفریقا و منع گسترش تسلیحات هسته ای را درنظر گرفته بود.
ژاپن با این وجود پس از آن که طی ماههای اخیر بهای نفت خام و مواد غذایی با افزایش سریعی در بازارهای جهانی روبرو شد ، این دو موضوع را نیز جزو مسایل اساسی دیگر مورد بررسی در این نشست قرار داده است .
این کشور به رغم این محورها معتقد است که گرمایش جهانی به دلایل بسیاری از محوری ترین مسایلی است که می تواند در افزایش بهای مواد غذایی ، نفت خام و دیگر موضوعات کنونی جامعه بشری تاثیرگذار باشد و براین اساس نیز خواستار دستیابی به یک اجماع کامل در این نشست بر سر این موضوع است.
ژاپن هم اینک خواستار همکاری کشورهای بزرگ صنعتی عضو گروه 8 و دیگر کشورهای توسعه یافته و غیرعضو این گروه برای ایجاد چارچوب جدیدی که جایگزین پروتکل زیست محیطی کیوتو شود، است .
لازم به ذکر است کشورهای صنعتی جهان در نشستی جهانی در سال 1997 در شهر کیوتو، پایتخت تاریخی ژاپن ملزم شدند تا میزان انتشار گازهای گلخانه ای را که عامل آلودگی محیط زیست است ، کاهش دهند.
براساس مصوبه نهایی دولت های اروپایی، آمریکا و ژاپن می بایست طی سال های 2008 تا 2012 میزان پخش شش نوع گاز گلخانه ای از جمله گاز مخرب دی اکسیدکربن را در کشورهایشان به ترتیب به 7 ، 6 و 8 درصد در سال 1990 برسانند.
کارشناسان محیط زیست بر این باورند که گازهای گلخانه ای ، ازجمله دی اکسید کربن ،نه فقط عامل آلودگی محیط زیست هستند،بلکه موجب افزایش دمای کره زمین و تغییرات آب و هوایی در سراسر جهان نیز می شوند.
آمریکا هم اکنون بزرگترین کشور منتشرکننده گاز کربنیک در جهان است و به این دلیل نقش عمده ای را در گلخانه ای شدن و گرم شدن زمین ایفا می کند ، هرچند که امروزه گفته می شود، چین با رشد اقتصادی شتابان خود، مقام آمریکا را در این زمینه به خود اختصاص داده است .
ژاپن درحالی که خواستار همکاری کشورهای عضو گروه 8، توسعه یافته و دیگر کشورهای جهان برای مقابله با گرمایش جهانی است ، خود از هیچ کوششی در این زمینه دریغ نکرده است.
مقامات دولتی ژاپن باهمکاری شهروندان ژاپنی درراستای مقابله با گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی و تعهد این کشور به پروتکل کیوتو ، تمامی تلاش خود را برای بهره گیری بهتر از انرژی ،اقدام برای بهینه سازی لوازم الکتریکی ، الکترونیکی ، نیروگاهها ، بهره مندی از نوین ترین تکنولوژیهای برتر جهان در زمینه بهینه سازی مصرف سوخت و کاهش مصرف انرژی در این راستا گام برداشته است .
شاید جالب باشد که بدانیم در ژاپن برای آن که از انرژی کمتری مصرف شود و در مقابل گاز دی اکسید کربن کمتری در سطح جامعه انتشار یابد همه شهروندان ژاپنی با دولت خود همکاری می کنند.
این کمک به اشکال مختلف از جمله اجرای طرح کولبیز که براساس آن افراد از لباسهایی استفاده می کنند که در زمستان افراد را گرم نگه می دارد و در تابستان آنها را از گرما مصون می دارد و بدین ترتیب لوازم گرمایشی و سرمایشی کمتری مورد استفاده قرار می گیرد.
ژاپن علاوه براین اقدامات به منظور توسعه تکنولوژی های پیشرفته برای مقابله با گرمایش جهانی یک تریلیون ین معادل هشت میلیارد و 400 میلیون دلار بودجه اختصاص داده است .
وزارت اقتصاد ، تجارت و صنعت ژاپن اعلام کرده است که اختصاص این بودجه از سوی این کشور با هدف دستیابی به اهداف تعیین شده در سال 2050 میلادی مبنی بر کاهش انتشار گازهای گلخانه ای که موجب افزایش گرمایش جهانی است ، انجام می دهد.
وزارت اقتصاد ژاپن درنظر دارد در طی 10 سال آینده مبالغی را برای توسعه نسل جدید رآکتورهای هسته ای و نیز طرحهای خورشیدی اختصاص دهد.
بر این اساس نیز این وزارتخانه از بخش خصوصی و دولتی ژاپن خواسته است تا به طور مشترک به توسعه خودروهای الکتریکی با پیل سوختی که یک چهارم خودروهای بنزینی ، گازدی اکسید کربن تولید می کنند، بپردازند.
این وزارتخانه همچنین از خودروسازان ژاپنی خواسته است تا به سمت تولید خودروهایی که دارای باتری های قابل شارژ توسط برق خانگی هستند، روی آورند.
ژاپن درنظر دارد تا در این نشست طرح ابتکاری خود در زمینه کاهش گازهای گلخانه ای تا سال 2050 میلادی به سطح نصف کنونی را به طور مشروح ارایه کند.
ژاپن درصدد است تا از کشورهای جهان به ویژه کشورهای صنعتی و توسعه یافته بخواهد تا گام های محکمی را درراستای بکارگیری از تکنولوژی های زیست محیطی بکار گیرند و خود در این زمینه پیشگام است .
یاسوئو فوکودا نخست وزیر ژاپن معتقد است ، گرمایش جهانی از جمله چالشهای فراروی بشریت است و بر این اساس نیز ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با جامعه جهانی برای مقابله بااین پدیده ، گفته است که این موضوع از جمله محورهای اساسی نشست سران هشت کشور صنعتی عضو گروه 8 در ژاپن خواهد بود.
فوکودا افزود: باید برای مقابله با تغییرات آب و هوایی در جهان چارچوب جدیدی را به جای پروتکل کیوتو که درسال 2012 مهلت اجرای آن به اتمام می رسد، ارایه کرد.
وی به پیشنهاد ژاپن دراین زمینه اشاره کرد و اظهار داشت : براساس پیشنهاد ابتکاری این کشور درصورتی که کشورهای مختلف جهان و همچنین صنایع این کشورها همکاری کنند،میزان خروج گازهای گلخانه ای در جهان در سال 2050 میلادی ، به سطح نصف زمان کنونی می رسد.
به هر سوی به رغم تمامی تلاش های دولت ژاپن در طول سال های گذشته و به ویژه یکسال اخیر برای جلب نظر کشورهای عضو گروه 8 بخصوص آمریکا بزرگترین کشور منتشرکننده گازهای گلخانه ای در جهان آنچه که امروز مشخص است ، بعید به نظر می رسد سران گروه 8 دراین نشست نیز به یک اجماع کامل دراین زمینه دست یابند.
آمریکا می گوید تا زمانی که کشورهایی نظیر هند و چین به این چارچوب جدید نپیوندند، این کشور نمی تواند گامی دراین زمینه بردارد و در مقابل نیز چنین چارچوبی بی معنا خواهد بود.
جرج بوش رییس جمهور آمریکا نیز درسخنرانی پنجشنبه گذشته خود در کاخ سفید اعلام کرد: تا زمانی که چین و هند جدا از چارچوب پیشنهادی باشند، دستیابی به موفقتنامه موثری در این زمینه امکان پذیر نیست .
کاسپال کوشپین معاون رییس جمهوری سوئیس نیز در دیدار با مقامات ژاپنی خواستار پیوستن آمریکا ، چین و هند که از جمله کشورهای بزرگ منتشرکننده گازهای گلخانه ای در جهان هستند، به چارچوب جدید شده است .
کوشپین گفت: سوئیس معتقد است این کشور درصورت مستثنی شدن آمریکا ، چین و هند از کشورهایی که برای کاهش گازهای گلخانه ای اقدام می کنند ، نمی تواند چارچوب جدیدی در این زمینه را بپذیرد.
براین اساس از هم اینک این موضوع مشخص است که تا زمانی که کشورهای بزرگ منتشرکننده گازهای گلخانه ای در جهان نظیر آمریکا ، چین و هند به چارچوب پیشنهادی ژاپن نپیوندند ، خواست توکیو برای همکاری جهانی در زمینه مقابله با گرمایش جهانی تحقق نخواهد یافت .
آساق 1392**280**6** شماره 027 ساعت 10:16 تمام
۰ نفر