با حل موضوع اشتغال و ترغيب جوانان به ازدواج مي توان زمينه افزايش جمعيت را فراهم آورد

تهران- ايرنا - عضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي گفت: افزايش جمعيت و گرايش جوانان به ازدواج و تقويت بعد فرزندآوري از مباحثي است كه متأسفانه در سال هاي اخير كمتر مورد توجه قرار گرفته كه اين امر بايد بيش از پيش مورد توجه مسئولان و دولتمردان قرار گيرد.

«ايرج نديمي» روز دوشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار اجتماعي ايرنا، با اشاره به هشدار مقام معظم رهبري نسبت به خطرات پيري جمعيت كشور، اظهار داشت: بالا رفتن سن ازدواج از يكسو و افزايش آمار نگران كننده طلاق در جامعه دو واقعيت تلخ و تهديد كننده و قابل اعتنا هستند كه بايد در راستاي مبارزه با آن گام هاي اساسي برداريم.

وي تصريح كرد كه متأسفانه در حال حاضر با كاهش ازدواج در كشور و افزايش سن ازدواج مواجه هستيم كه اين مسأله باعث مي شود جمعيت كشور به سمت سالمندي و پيري هدايت و از جمعيت جوان كشور كاسته شود كه اين پديده قطعا تهديدي براي اقتصاد و امنيت كشور خواهد شد.

نديمي از ازدواج هاي ناپخته و نسنجيده برخي جوانان انتقاد كرد و گفت: ازدواج هاي بدون تحقيق كه از طريق دوستي هاي خياباني و اينترنتي صورت مي گيرد، متأسفانه در جامعه ما روبه رشد است كه همين امر سبب افزايش آمار نگران كننده طلاق و به تبع آن كاهش جمعيت به سبب عدم فرزندآوري مي شود.

عضو كميسيون اقتصادي مجلس همچنين درباره دلايل معضل فرزندآوري و عدم تمايل خانواده ها به فرزندآوري، گفت: متأسفانه شاهد هستيم كه بسياري از جوانان تازه ازدواج كرده بعلت نداشتن درآمد كافي، مشكلات معيشتي و رفاهي تلاش مي كنند كه در يك بازده زماني 5 تا 10 ساله صاحب فرزند شوند و اين امر نقش زيادي در كاهش جمعيت جوان كشور دارد.

وي خاطرنشان كرد: دولت، مجلس و مسئولان مربوطه بايد با تعامل و اجراي طرح هاي تشويقي، در راستاي افزايش جمعيت در كشور گام برداشته و خانواده ها را نسبت به خطرات كاهش جمعيت و عواقب آن آشنا و والدين را به فرزندآوري بيشتر تشويق كنند.

وي بر ضرورت تقويت بخش فرهنگي و گسترش زيرساختهاي اعتقادي و مباني ديني خانواده ها تأكيد كرد و گفت: بايد به لحاظ فرهنگ سازي از ديدگاه اعتقادي و ديني نيز مردم را با اصل ازدواج و تشكيل زندگي مشترك و سيره نبوي پيامبر اكرم(ص) آشنا ساخت و به مردم تفهيم كرد كه ازدواج سريع و آسان، فرزندآوري و تربيت فرزند صالح، بر تقويت بنيان خانواده ها مي افزايد.

وي بر لزوم تشويق خانواده ها به فرزندآوري و حمايت دولت در اين راستا اشاره كرد و گفت: موضوع تشويق خانواده ها به فرزندآوري در دنيا به صورت اصولي مورد اجرا قرار گرفته و گاهي در برخي از كشورها به ازاي فرزندآوري مبالغي از سوي دولت ها به آنها براي جبران هزينه ها پرداخت مي شود و قطعا بايد در كشور ما نيز سياستهاي تشويقي و مالي براي افزايش جمعيت اعمال شود.

نماينده لاهيجان و سياهكل در مجلس اظهار داشت: اوايل انقلاب، دولت سياستهاي تشويقي مناسبي در راستاي افزايش فرزند و ازدياد جمعيت اعمال كرد كه نمونه بارز آن اعطاي زمين يا واحدهاي مسكوني به افرادي بود كه انگيزه زيادي براي فرزندآوري داشتند؛ هرچند اين روش در حال حاضر تكرار نخواهد شد ولي بايد با راهكارهاي موازي، مشكل كاهش جمعيت در كشور را حل كرد.

وي توصيه كرد براي تحقق افزايش جمعيت، تمايل جوانان به ازدواج و فرزندآوري از تجربيات ديگر كشورهاي دنيا نيز استفاده كنيم.

نديمي اضافه كرد: براي تحقق سياستهاي تشويقي افزايش جمعيت در كشور بايد به سمت اعطاي تسهيلات بدون سود به جوانان حركت كنيم و دولت براي تامين منابع لازم با هدف پرداخت اين وام ها مي تواند از بنياد مستضعفان و ستاد اجرايي در اين زمينه كمك دريافت كند.

اجتمام(4)م.د**1558
۰ نفر