۳۰ آبان ۱۳۹۲، ۱۳:۰۵
کد خبر: 80914494
T T
۰ نفر
مرندي:كتاب خواندن براي كودكان از پنج ماهگي فوق العاده موثر است

تهران- ايرنا- رييس فرهنگستان علوم پزشكي با تاكيد بر اين كه سه سال اول زندگي بيشترين تاثير را در يادگيري كودكان دارد، گفت: كتاب خواندن براي كودكان از پنج ماهگي تاثير فوق العاده اي در فراگيري دارد.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، دكتر 'سيد علي رضا مرندي' روز پنجشنبه در نشست مشترك شوراي آينده نگاري و نظريه پردازي سلامت كه در محل فرهنگستان علوم پزشكي برگزار شده بود، گفت: كودكان با يك ظرفيت جسمي اجتماعي و رواني متولد مي‌شوند كه بايد آنها را حمايت كنيم ولي موجب تاسف است كه ما پزشكان و يا متخصصان كودكان و نوزادان به اين مسائل آشنايي نداشته و كمتر توجه مي‌كنيم و بيشتر به بحث درمان مي‌پردازيم.

وي با بيان اين كه مسئله مراقبت و تكامل دوران ابتدايي كودكي مورد غفلت واقع شده است، افزود: متاسفانه 40 درصد كودكان جهان فرصت مطلوبي براي تكامل ندارند و يكي از مباحث مهمي كه مطرح است، اين است كه اهميت آموزش پيش دبستاني از ساير پايه‌هاي مهم‌تر است ولي اكنون رايگان نبودن مقطع پيش دبستاني باعث شده افراد بي‌بضاعت از پيش دبستاني باز بمانند.

مرندي با تاكيد بر اهميت مراقبت و تكامل دوران ابتدايي كودكي گفت: برنامه ريزي در زمينه مراقبت و تكامل ابتدايي دوران كودكي يعني برآورده كردن سلامت، تغذيه و محركات رواني اجتماعي كودك مهم است اما بايد نسبت به بهبود وضعيت محيطي كه كودكان در آن زندگي مي كنند نيز اقدام كنيم.

وي با اشاره بر اهميت تغذيه كودك با شير مادر گفت: تغذيه با شير مادر موجب افزايش ضريب هوشي مي شود بطوريكه كودكاني كه با شير مادر تغذيه شده اند نسبت به ساير كودكان 13 درجه افزايش ضريب هوشي دارند.

رييس فرهنگستان علوم پزشكي خاطر نشان كرد: مغز انسان با عوامل بيروني به تكامل مي‌رسد كه در اين ميان سوء تغذيه و سموم كه در كشورمان فراوان است عامل افت تكامل مغز كودكان مي‌شود.

مرندي گفت: مصرف نمك يد دار در كشور بر اثر غفلت ما كاهش يافته كه اين موضوع موجب كمبود يد و كاهش ضريب هوشي در كودكان شده است.

وي ادامه داد: اگر تغذيه و پايش تغذيه را به درستي انجام دهيم و فرزند پروروي را ياد بگيريم و مهد كودك‌هاي آموزشي را راه اندازي كنيم تاثير بسيار زيادي در رشد و تكامل كودك خواهد داشت كه بيشترين نتيجه آن عايد جامعه خواهد شد.

رييس فرهنگستان علوم پزشكي با اشاره به شرايطي در خانواده كه دلالت بر معرض خطر بودن كودك دارد از جمله درآمد پايين خانواده و خشونت در خانه، گفت: خشونت هاي دوران كودكي باعث مي شود كه فرد در آينده اين خشونت ها را در خانواده خود اعمال كند.

مرندي افزود: تحقيقات نشان داده اند كه برنامه هاي مراقبت و تكامل ابتداي كودكي از اثر بخشي خوبي برخوردار هستند و خصوصا براي كودكان در معرض خطر، منافع عمومي و اختصاصي پايداري ايجاد مي كنند.

مرندي به نقش مركزيتي بازي در تكامل كودك اشاره كرد و گفت: بازي نقش اجتماعي كننده دارد و تاثير مستقيمي بر پيامدهاي تكاملي ادراكي- حركتي كودكان دارد ولي موضوع بازي در سياست دولت ها در حاشيه قرار گرفته است بنابراين بايد كاري كرد كه از راهي بتوان والدين و مراقبين را در زمينه نقش مهم بازي متقاعد نمود و آن را ارتقاء و ترويج داد.

علمي(3)**2038**1599
۰ نفر