۶ آذر ۱۳۹۲، ۱۷:۴۶
کد خبر: 80925347
T T
۰ نفر
قطره ناياب فلج اطفال، نگراني خانواده هاي اهوازي

اهواز- ايرنا- در حالي كه ناياب شدن قطره فلج اطفال در اهواز موجب نگراني خانواده ها شده است، مسوولان از توزيع آن در آينده نزديك خبر مي دهند.

مادري كه نگراني و آشفتگي در چهره اش نمايان بود، در يك مركز بهداشتي اهواز گفت:' دير ازدواج كردم و همين يك فرزند را دارم، اگر زبانم لال فلج شود من چه خاكي به سر بريزم؟

مادر ديگري كه بچه اش را در هواي سرد پاييزي در آغوش داشت، گفت: سه ماه است كه نوبت قطره فلج اطفال بچه ام رسيده است و از اين مركز به آن مركز مراجعه مي كنم ولي خبري از اين دارو نيست. هر روز مي گويند هفته ديگر سر بزن، دو هفته ديگر بيا.

مادران نگران در راهرو انتظار مركز بهداشت نشسته اند و تازه واردها از نگاه ديگران مي فهمند كه قطره فلج اطفال هنوز نرسيده است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، قطره فلج اطفال تا سن دو سالگي چهار بار بايد به كودكان داده شود و الان حدود پنج ماه است كه اين دارو در اهواز كمياب و بتازگي ناياب شده و خانواده ها را نگران كرده است.

مراجعه مكرر خانواده ها به مراكز بهداشت و مواجه شدن با جمله 'قطره فلج اطفال هنوز نرسيده است' نگراني آنها را بيشتر مي كند.

بيماري فلج اطفال يك بيماري حاد ويروسي است كه مي تواند به فلج دائم دسته اي از عضلات بدن منجر شود، براي پيشگيري از اين بيماري ناتوان كننده بهترين راه واكسيناسيون است.

بيماري فلج اطفال يا 'پوليوميليت'، دستگاه گوارش و در بعضي مواقع دستگاه عصبي مركزي را درگير مي كند و راه انتقال اين بيماري از طريق تماس مستقيم فرد با فرد، تماس با ترشحات دهان و بيني فرد آلوده يا تماس با مدفوع آلوده به ويروس است، يعني رعايت نكردن بهداشت فردي و محيطي و تراكم جمعيت از عواملي است كه به گسترش بيماري كمك مي كند.

واكسن خوراكي فلج اطفال ويروسي است كه در بدو تولد، دو ماهگي، شش ماهگي، 18 ماهگي و شش سالگي به كودك خورانده مي شود كه يك دوز واكسن 50 درصد و سه دوز آن 95 درصد ايمني ايجاد مي كند.

واكسن خوراكي فلج اطفال بر واكسن تزريقي آن ترجيح دارد زيرا نه تنها ايمني گوارشي بهتري را ايجاد مي كند بلكه فاقد اثرات جانبي از طريق انتقال ويروس ضعيف شده است و مصرف آن نيز ساده بوده و هزينه كمتري نسبت به نمونه تزريقي دارد.

در خصوص آسيب اين بيماري، همين بس كه زمان شروع علائم بيماري از زمان تماس فرد با ويروس بين 9 تا 12 روز است و تا زمان ايجاد فلج بين 11 تا 17 روز طول مي كشد.

ويروس اين بيماري از راه دستگاه گوارش وارد بدن بيمار مي شود و پس از اينكه خود را در گلوي بيمار تكثير كرد به جريان خون وي وارد شده و با ورود به نخاع تعدادي از سلولهاي آن را از بين مي برد و در نتيجه انتقال پيام هاي عصبي مغز به اندام مختل مي شود.

گفته مي شود بيماري فلج اطفال چندين سال است كه در ايران مشاهده نشده؛ البته ريشه كني فلج اطفال در ايران در حالي صورت گرفته كه اين بيماري در كشورهاي همسايه شرقي شامل افغانستان و پاكستان وجود دارد.

مهرداد شريفي رييس مركز بهداشت شرق اهواز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: تنها در مركز بهداشت شرق اهواز ١٢ هزار دوز واكسن فلج اطفال مورد نياز است كه اين واكسن از طريق معاونت بهداشتي و از طريق وزارت بهداشت فراهم خواهد شد.

وي با بيان اينكه ايمن سازي فلج اطفال در كشور به شاخص صددرصدي رسيده و پنج سال متوالي است كه موردي از آن در مشاهده نشده است، افزود: اين امر با ايمن سازي تمام گروه هدف و همچنين وجود سيستم مراقبتي قوي در كشور محقق شده و اكنون كشور ما در مرحله حذف بيماري قرار دارد.

شريفي گفت: با اين حال به دليل همسايگي با كشورهاي عراق، افغانستان و پاكستان واكسيناسيون در كشور انجام مي شود.

وي تصريح كرد: نوساناتي در تامين واكسن اين بيماري به وجود آمده و تامين آن در شهرستان اهواز با كمبودهايي همراه است ولي بزودي اين واكسن وارد استان خواهد شد.

رييس مركز بهداشت شرق اهواز افزود: مقداري از اين واكسن وارد و مقداري نيز در داخل كشور توليد شده است كه پس از انجام آزمايشات لازم از طريق وزارت بهداشت توزيع خواهد شد.

شريفي با بيان اينكه هيچ نگراني در خصوص تامين قطره فلج اطفال وجود ندارد و خانواده ها نگران نباشند، افزود: قطره فلج اطفال بزودي وارد استان مي شود و به اندازه نياز در مراكز توزيع خواهد شد. ك/4

643/641/ 607
۰ نفر