۷ آذر ۱۳۹۲، ۱۸:۴۷
کد خبر: 80926844
T T
۰ نفر
ایران در نصب نیروگاههای خورشیدی رتبه چهاردهم دنیا را دارد

مشهد - ایرنا - مدیرعامل شركت توزیع و انتقال نیروی برق(توانیر) گفت: ایران در بخش نصب نیروگاههای خورشیدی در مجموع با ظرفیت 70 هزار مگاوات رتبه چهاردهم را در جهان دارد.

'همایون حائری' روز پنجشنبه در نشست اعضای كمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در مشهد افزود: طبق محاسبات انجام شده ظرفیت تولید انرژی خورشیدی در ایران حدود 40 میلیون مگاوات و انرژی حاصل از نیروی باد 100 هزار مگاوات است.

وی اظهار داشت: ایران با تولید سالانه 70 هزار مگاوات برق و برخورداری از فناوری بومی برای تولید آن، محور تبادل انرژی در منطقه خاورمیانه می باشد و همچنین در بخش ارتباط صنعت برق با دانشگاه در منطقه پیشتاز است.

مدیرعامل شركت توانیر گفت: بیش از 95 درصد برق مصرفی كشور در نیروگاههای حرارتی و با استفاده از منابع فسیلی تولید می شود و نیروگاههای برقابی عمده برق غیرفسیلی كشور را تولید می كنند لذا سهم انرژیهای تجدیدپذیر دیگر نظیر بادی و خورشیدی در تولید برق بسیار ناچیز است.

وی گفت: این در حالی است كه برای مثال آلمان بیش از 32 هزار مگاوات مولد خورشیدی دارد و ایران با شدت تابشی دو برابر آلمان در این زمینه هنوز اقدام جدی انجام نداده است.

حائری اظهار امیدواری كرد كه با استفاده از ظرفیت ماده 69 بودجه امسال و تامین منابع مالی لازم توسعه انرژیهای تجدیدپذیر مورد اقبال بیشتری در كشور قرار گیرد.

مدیرعامل شركت توانیر در ادامه همچنین گفت: كمبود نقدینگی در سالهای اخیر صنعت برق كشور را دچار بحرانهای جدی كرده است و بررسیها نشان می دهد كه با شیوه فعلی مدیریت نقدینگی صنعت برق، این بخش سالانه با میزان بالایی از كسری بودجه مواجه می شود.

وی با بیان اینكه راه حل ریشه ای برون رفت از این بحران اصلاح اقتصاد برق است افزود: قانون بودجه سال 92 قدمی در این راه برداشته و با طرح ریزی ساز و كاری ویژه برای ساخت واحدهای بخار، تكمیل نیروگاههای سیكل تركیبی را اقتصادی كرده است.

حائری ادامه داد: در طول این سالها به رغم بر هم خوردن توازن اقتصاد در صنعت برق، شركت توانیر خودش را به پول گره نزد و افزون بر تامین برق خانه های مردم و مصارف دیگر، موضوع تامین برق را از دیدگاه توسعه و رفاه اجتماعی مدنظر قرار داد.

وی اظهار داشت: این شركت سالانه چهار هزار و 450 میلیارد تومان درآمد حاصل از پرداختی مشتركان دارد در حالی كه هزینه های آن برای تولید برق سالانه بیش از پنج هزار میلیارد تومان است.

او درباره صادرات برق نیز گفت: به همه كشورهای همسایه برق صادر می كنیم و درآمد سالانه از این بخش برای صنعت برق كشور 800 تا 900 میلیون دلار است.

مدیرعامل شركت توانیر اصلاح قیمت برق را چاره نجات صنعت برق دانست و افزود: درآمدهای توانیر از یك سوم قیمت تمام شده برق حاصل می شود و تولید هر كیلوولت برق برای توانیر 680 ریال هزینه دارد.

وی ادامه داد: میانگین فروش هر كیلووات برق 430 ریال است كه 266 ریال آن درآمد بخش برق است و 166 ریال به سازمان هدفمندی یارانه ها پرداخت می شود.

او بیان كرد: در طول 10 سال گذشته به لحاظ كسب درآمد از توزیع برق هیچ افزایشی در تعرفه ها وجود نداشته اما در مقابل هزینه ها 10 برابر شده است.

مدیرعامل شركت توانیر گفت: با همه این مشكلات صنعت برق در كشور همچنان در منطقه خاورمیانه پیشتاز است و به سمت دو شاخص بزرگ توسعه فناوری و بومی كردن 100 درصدی آن و همچنین توسعه رفاه اجتماعی در حركت می باشد.

7489/659
۰ نفر