به گزارش ايرنا،حجت الاسلام والسملمين احمد مروي پنجشنبه در سومين كنگره بين المللي امام سجاد(ع)در بندرعباس افزود:با وجود تمام پژوهش و تلاش هاي انجام شده ،غير از چندماه از زندگي حضرت سجاد(ع) در فاصله بعد از شهادت امام حسين (ع) در شام و اطلاع از كتاب صحيفه سجاديه ،كارمثبت چنداني درباره شناخت ايشان انجام نشده و چهارمين امام شيعيان آن گونه كه شايسته است شناخته نشده اند.
وي ادامه داد: عصرامامت امام سجاد از عصر عاشورا در سال 61 هجري آغاز مي شود و تا سال 94 هجري قمري ادامه مي يايد، و آن حضرت طي مدت 35سال دوران امامت خويش با حوادث جامعه آن روز كه ظلم و جنايات حكام، انحطاط فرهنگي ديني و گسترش فساد دربرگرفته بود، با روش هاي مختلف مبارزه كرد اما متاسفانه ابعاد مختلف آن به جامعه هنوز منتقل نشده است.
حجت الاسلام و المسلمين مروي با اشاره به نقش برجسته امام سجاد(ع) در به چالش كشيدن يزيديان گفت: امام سجاد(ع) آنچنان شجاعانه از منطق ولايت دفاع مي كند كه عبيدالله بن زياد حكم به قتل امام مي دهد البته موفق نمي شود.
معاون دفتر مقام معظم رهبري اضافه كرد: به لحاظ اعتقادي، انحرافات متعدد و به لحاظ اخلاقي فسادهاي گسترده در شهرهاي مكه و مدينه انواع آلودگي هاي اخلاقي و انحظاط فكري از مغني و رقاصه ها تا خوش گذراني و عياشي هاي شبانه حكومت بني اميه دربرگرفته بود.
وي اظهار كرد: ترويج بي بندوباري و انحطاط فكري و فرهنگي در اين دوران به اندازه اي بود كه مكه و مدينه مركز توليد و اعزام رقاصه و مغني به ساير شهرهاي عراق بود.
حجت الاسلام مروي تصريح كرد:حتي تحريف دين و معارف اهل بيت و تحريف روايات به اندازه اي در اين دوران شدت گرفته بود كه جايگاه عبدالملك مروان ثقفي را بالاتر از مقام پيامبراكرم(ص) مي دانستند.
وي نتايج 35ساله امامت امام سجاد(ع) را تربيت شاگردان، آگاه سازي مردم از ظلم و ستم بني اميه نسبت به اهل بيت و شيعيان براي ساقط كردن حكومت بني اميه دانست.
حجت الاسلام مروي همچنين بسترسازي براي امامت امام محمد باقر(ع) و امام صادق(ع) را از درخشش هاي ديگر امام سجاد(ع) برشمرد كه در ابعاد مختلف جمع آوري آثار گران مايه همچون صحيفه سجاديه، رساله الحقوق، گريه ها ومناجات ها و ديگر سخنان ارزشمند آن حضرت گذشت.
وي يادآور شد:دعاها و گريه ها و مناجات امام سجاد(ع) نيز داراي پيام هاي خاص بود و با هدف توفيق جستن از خداوند در تربيت و روشنگري انجام مي شد.
همزمان با سالروز شهاردت چهارمين امام شيعيان ،سومين كنگره بين المللي امام سجاد(ع) با حضور معاون حوزوي دفترمقام معظم رهبري و مهمانان و پژوهشگران ديني خارجي و داخلي در بندرعباس آغاز شد.
آشنايي و تبيين وجوه كمتر شناخته شده زندگي و شخصيت امام سجاد (ع ) از اهداف برگزاري اين همايش يك روزه در بندرعباس است.
براي تحقق اين هدف فراخوان مقاله و پژوهش در سه محور اقتصاد درصحيفه سجاديه ،قرآن در صحيفه سجاديه و بهداشت معنوي در صحيفه سجاديه منتشر شد.
112مقاله در مهلت تعيين شده به دبيرخانه همايش رسيد كه 15مقاله به عنوان آثار برتر به بخش اصلي راه يافتند.
از مجموع 112 مقاله رسيده به دبيرخانه كنگره، 40 مقاله با موضوع سبك زندگي از ديدگاه امام سجاد(ع)، 33 مقاله با موضوع جايگاه قرآن در صحيفه سجاديه با توجه به دعاي صحيفه، 10 مقاله ˈ اقتصاد از منظر صحيفه سجاديه، 10 مقاله با موضوع بهداشت معنوي در صحيفه، پنج مقاله با موضوع آسيب شناسي اجتماعي از ديدگاه امام سجاد(ع) و 14 مقاله نيز با موضوعات مرتبط بوده است.
استاندار هرمزگان ،نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه بندرعباس و پژوهشگران شيعه و اهل سنت استان و مهماناني از كشورهاي فلسطين ،لبنان و قطر در اين همايش حضور يافته اند.ك/3
7192/668
معاون دفتر مقام معظم رهبري
دوران امام سجاد(ع)سخت ترين دوران براي محبان اهل بيت بود
۷ آذر ۱۳۹۲، ۱۹:۴۹
کد خبر:
80926902
بندرعباس- ايرنا- معاون امور ارتباطات حوزه اي دفتر مقام معظم رهبري گفت :هرچند امامان شيعه در دوران حاكماني ظالم و فاسد زندگي مي كردند اما با توجه به انحطاط فرهنگي و گسترش فساد خاندان بني اميه مي توان دوران امام سجاد(ع) را دشوارترين دوره براي محبان و پيروان اهل بيت دانست.